Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Dozen, boekbanden, deuren (ch. 10)

 
 

Deuren razdvizhnye. Zodanig deuren rekenen op rolikakh (vijg af. 75). Hen maken gemakkelijk, better karkasnymi zamelden van de doellatten obvyaza lijvigheid 25-30mm en breedte 40-50mm in. Oblitsovyvaiut van twee kanten door de triplex, doordringend drevesnovoloknistoi bord of dicht karton. Lagere en bovenste doellatten obvyaza elk meere monding maken, omdat ernaar krepyat constructies met rolikami. Naar binnen karkas ingestellen de doellatten van rigidness, van twee middelmaat doellat - op het hoogtepunt van attachable pulken.

Dceрь рaзdchfнaя: a - kaрkac dceрh; b - рoлhkh h нaпрacляющhя; c - уctaнocлeннaя dceрь; g - caрhaнt уctрoйctca ceрхнego узлa: 1 - рoлhk; 2 - нaпрacляющaя; 3 - dceрь; 4 - нhfняя нaпрacляющaя

75. Deur razdvizhnaya:
En - het karkas van de deur; B - roliki en napravlyaiushchiya; In - stellen deur in; G - de variant van het apparaat van oppere knooppunt: 1 - rolik; 2 - gericht; 3 - deur; 4 - lager gericht

Roliki gelden door de diameter 10-20mm, door de lijvigheid 5-10mm. Izgotovlyaiut hen van elk metaal met plat pazom, met pazom of kam posredine. Roliki worden met betrekking tot gerichte verhuisd. Als gericht dient om de staaf, toen het lagere onderdeel moet stochit, om krijgen vliegtuig, bijstere inktkoker prilegaiushchuiu om te seksen. Gericht krepyat shurupami, en beneden bonnets shurupov maken razzenkovku. Gericht vrezaiut in de seks.

Gericht ook kan worden van hoekig metaal gefabriceerd of P-schilderachtige vorm, of, tenslotte, om paz in de verdieping of naar bolster boven met betrekking tot het boorden metaal bef te kiezen.

Roliki schuiven tussen twee metaal shchechkami-plastinkami die krepyat naar het karkas van de deur in, tussen shchechkami de tegenstand maken van zodanig lijvigheid, om inschoof rolik vrijelijk cirkelde. Voortvloeit om te bedienen die gericht moet zijn in 2 de lengtes timen van de breedte van de deur.

Deur kan worden niet enkel met betrekking tot lager maar ook bovenste gericht van hoekig metalliek, van het metaal van P-schilderachtige vorm of ander profiel verhaald. In dit geval deur pripodnimaiut overheen de seks hoogte op 5-10mm of meer. Lager gericht krepyat op de muur abutting aan de deur, of gericht over het algemeen maken niet.

Kan worden deur ingestellen zodat roliki zal met betrekking tot seks zich verroeren, maar met het dit uitdraaien op uitzicht seks moet volledig nou prostrogat en oprichten bovenste gericht. Constructie podveski deuren misschien dove of afneembaar. In het boek wordt de meeste eenvoudigste variant beschouwd, maar kan en andere zijn. Deur kan ene breed canvas of van twee smal bestaanan uit.

Prigonka en naveshivanie boekbanden en deuren. Boekbanden en deur wordt izgotovlyat wat meer, aangeraad dan afstand tussen verblijfplaats in de dozen. Als boekbanden en deuren om precies met betrekking tot afmeting tussen verblijfplaats te maken, toen zij zelden wanneer komen in de verblijfplaats van de dozen zonder aanvullend pristrozhki of prigonki. Alle gelijke het is noodzakelijk om van de zomen los te branden wat dat deel van spant door middel van spilivaniya, srubaniya door de bijl of stroganiya rubankom.

Prigonka boekbanden. Stvorchatye boekbanden prigonyaiut voor twee toelating. In het eerst geval pristragivaiut framugu, preliminarily grootte pristrozhki vastgesteld.

Met het dit draaien op uitzicht framugu tussenvoegsel in de verblijfplaats van de doos uit en etiketen maken in noodzakelijke plaatsen aanwijzend van, hoeveel noodzakelijk om van de spant los te branden. Dan zijn nietje in tiskakh verstaka en dissel van de hoek naar middellang, als niet naar skolot topgevels. Framuga moet dicht gekomen in de verblijfplaats van de doos, voor wat zijn zoom dissel niet op juiste hoeken, en meerdere bevelling naar binnen. Framugu ingeschoven, in zijn lateraale kanten - doellatten droegen openingen hoek-wijs 45° en razzenkovyvaiut beneden de hoofdletter shurupov. Shurupy zavertyvaiut zo, om zij sterk presten framugu naar de verblijfplaats van de doos, om en lateraale kanten te verminken. Per lateraale doellat stellen 2 shurupa in.

Stvorki podgonyaiut, van ernstige zoom, prilegaiushchie naar vyazu, met kleine wijzer. Prigonku maken met 2-millimetrovym zuivering (op de stratum van de verf) tussen alle kanten stvorok waar. Pritvor stvorok dissel, niet maar tussen hen zuivering beschouwen op de verf stratum.

Dove boekbanden prigonyaiut strozhkoi met betrekking tot alle perimetru ook, net zo framugi. Afhankelijk van grootte dove boekband krepyat vier (of meer) shurupami. Framugi en dove boekbanden op de tijdperken door krepyat draadnagels, maar dit verstopt de cannelure van de boekbanden tijdens de instandhouding.

Prigonka deuren. Allereerst deur pristraivaiut naar het kwartaal van de doos, maken etiketen en vaststelen, hoeveel moet van de spant van de doellatten obvyazki losbranden. Toegeefl zijnen voor spant losbranden, spilivaiut, stesyvaiut of sostragivaiut zo, om tussen deur en het kwartaal van de doos verbleef klein (tot toe 2mm) zuivering. Op polutorapolnykh en dvupolnykh deuren pritvory prigonyaiut vooraf, als beschreven op de schilderstuk76.

Pрhgoнka прhtcoрa

76. Prigonka pritvora

Tussen de seksen verblijfplaats van de doos, door bovenste en lateraale doellatten op het schilderstuk verlof zuivering in 2mm, tussen de bodem van dvernogo canvas en door het kwartaal van de doos van buitenste deuren - 3mm, tussen bodem inner deuren en door - 8mm. Als beneden de deur zal karpet, zuivering breiden. Prignav boekbanden of deuren, scheep gaan erop naveske.

Naveshivanie boekbanden en deuren. Boekbanden en deuren naveshivaiut op de lussen van verschillende constructies, meer dikwijls op polusharnirnye en sharnirnye (vijg. 77). Polusharnirnye lussen bestaanan uit twee kaarten-helften, in de krepyat kern, of as, in ander - sharnir in de vorm van de pet. Zodanig lussen altijd schijnen te zijn afneembaar, van hun kaart zonder de moeilijkheid worden gedetacheerd. Om te verminderen wrijving tussen hen, op de kern nadevaiut annulet, meer geregeld bezoeken brons (het is mogelijke smeris of aeneous). Per de kaart er zijnen drie-vier openingen voor shurupov (op de lus 6-8 openingen), en op de tijdperken en meer. Het hoogtepunt van zodanig lussen - 75-150mm, de breedte van karteren - 30-45mm.

Petлh: a - шaрнhрнaя; b - пoлушaрнhрнaя; c - c cынhmaющhmcя cteрfнem

77. Lussen:
En - sharnirnaya; B - polusharnirnaya; In - met genomene erbuit kern

In de lussen beneden shurupy prosverlivaiut de openingen van vergde diameter en door alle middelen razzenkovyvaiut. Bonnet shurupa moet opening zapodlitso met het vliegtuig van de kaart of utopat in razzenkovku op 1/2mm binnenlopen.