Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Dozen, boekbanden, deuren (ch. 11)

 
 

Sharnirnye lussen maken dove en afneembaar, tenslotte op ieder eind van de kern navinchivaiut pet. Het hoogtepunt van de lussen - 75-125mm, de breedte van karteren - 30-35mm. Op zodanig lussen naveshivaiut boekbanden en deuren. Sharnirnye de lussen van minder afmeting solliciteren fortochek. De afmeting van de lussen vaststelen, baseerden zich massivnosti producten, van de afmeting van de doellatten van de dozen en obvyazok.

Kern shurupa moet tamelijk dicht opening binnenlopen van de lus, en bedeken het - in razzenkovannoe opening. Wanneer kern shurupa van een gebetene kleinere diameter van de opening in de lus dat voorgaand zal, hoe strak zijn aansukkelen noch privertyvali. Wanneer pet shurupa komt voorwaarts overheen razzenkovannym opening, die boekbanden of deuren wil pruzhinit en worden dicht niet doorgelicht.

Gelden shurupy met de molteken, of potainoi, polukrugloi, of polupotainoi, door de hoofdletter: Eerst type shurupov - voor alle aard van de werken, seconde en derd - voor striemend van handelt, van pristavnykh kastelen en andere apparata, namelijk waar protrusive hoofdletter zal niet dichte pritvoru stvorok de boekbanden van de deuren hinderen. Voor zavertyvaniem shurupa wordt in de opening centrum in de lus prokolot door de bros niet monding, door de diepte 10-15mm opening, nauwelijks vbit shurup (op de diepte 5-7mm) en volgend vvertyvat het, maar in geen geval zabivat hamer aangeraad. Het is onmogelijke krepit lussen door de draadnagels.

Als sharnirnye lussen het is mogelijk krepit op gelaten alsmede op juist stvorku, van die polusharnirnye lus podrazdelyaiutsya op het recht en liet. Op gelatene lus op het deel van razzenkovannykh openingen kern resideert op de gelaten, en op juist - aan de rechterzijde (vijg. 78).

Dceрь, нaceшeннaя нa прacыe пetлh: a - прacaя пetля; b - нaceшeннaя dceрь

78. Deur, naveshennaya op juiste lussen:
En - juiste lus; B - naveshennaya deur

Voor de deur geopend op ons rechtsom, gelden juiste polusharnirnye lussen; Voor stvorok windows opening geopend in verschillende kanten (winter stelen buiten open, en zomer naar binnen), - twee dampen van lieten en juiste lussen.

Zodoende, lussen moeten naveshivat met betrekking tot hun benaming. Als liet lus navesit op het recht stvorku, dan in otkryvanii stvorki voorgaand zal van de lus beneden de handeling van het eigen menigte afgedaan worden, en dit kan verwonding leiden tot.

Naveshivanie stvorok of rum op de lussen beginnen met prirezki lussen in stvorke. Lus pristavlyaiut om op zodanig afstand van bovenste te versperren of back-beeindigen, om het bedroeg de lengte van de lus, maar beneden de termen van, om tussen lus en de topgevel respectievelijk breeuwt was niet minder 10mm, meer - better. Prirezat van de lus op breeuwt, alsmede op suchki en andere mankementen van de spant zullen niet aangeraad worden.

Blueprinted potlood of bros gewaagdheden voor de lus, stameskoi snijden erbuit schoeien op de lijvigheid van een kaart. Dan lus stellen, doel door de plaats bros voor shurupov en privertyvaiut lus naar parallel zoom van de doellat in. Bolstered boven twee lussen op stvorke, hen ontdekken, pristavlyaiut naar het kwartaal van de doos, strak prizhimaiut naar framuge (dove glaswaar - naar het oppere kwartaal van de doos) en door ocherchivaiut potlood of bros vervaardiging gewaagdheden, met betrekking tot welk kiezen spant cannelure voor de lus geformeerd.

Volgende stvorku of glaswaar pristavlyaiut naar de doos bijkomend zo, om lussen vstali in de nesten, richt op plaatsen voor shurupov en privertyvaiut iedere lus in het eerst geval shurupom. Na naveshivaniya twee stvorok checken, op welke wijze zij dichtbij en openstelen, volbrengen noodzakelijke correcties verzuimende verheffing of verdiepende lus, en slechts volgend zavertyvaiut het overblijfsel van de shurupy.

In de menigte-toonladder naveske deuren of boekbanden voor razmetki plaatsen beneden de lussen kunnen worden gietvorm stolyara-voortrekker Pavlikhina gegolden. Het bestaaatt uit van hout batten, waartegen worden twee skoby van doordringende sigarenbandje-ijzer met acuate boorden aangebracht. Skoby maken met betrekking tot de grootte van de lussen en een aanvang nemen de noodzakelijke plaats van batten. Naar een topgevel aanhechtsel tegenstand. Boetseer pristavlyaiut naar stvorke zo, om het zatsepilsya door de tegenstand voor ieder eind, slaan met betrekking tot hem kiyankoi of door de hamer, van wat op de doellat van otpechatyvaiutsya de gedaante van de lussen, met betrekking tot welk snijden erbuit stameskoi spant beneden de lussen. Precies ook plaatsen kruisen beneden de lussen en op de dozen (vijg aan. 79).

Sabлoн Pacлhхhнa dля рametkh mect пod пetлh: 1 - упoр; 2 - ckobы

79. Boetseer Pavlikhina voor rametki plaatsen beneden de lussen:
1 - tegenstand; 2 - skoby

Deuren naveshivaiut ook, net zo van stvorki boekbanden. Om deur opende niet willekeurig, wordt aangeraad naveshivat zijn met de gering hangen terzijde het kwartaal van de doos. In naveshivanii deur dicht prizhimaiut naar het oppere kwartaal van de doos. Op dvukhpolnykh of polutorapolnykh van de deuren preliminarily pristragivaiut pritvory, na naveshivaniya pribivaiut van twee kanten nashchelniki welk behoeden plaatsen pritvora van produvaniya vetrom. Deur better naveshivat op afneembare lussen welk de verstellende eiser verzacht.

Prirezka apparata. Naar naveshennym stvorkam, naar de glaswaaren en deuren prirezaiut diverse apparata, namelijk instellen handelt, kastelen, schuifsloten, schuifsloten, kriuchki en t. D.

Handelt, kriuchki en schuifsloten krepyat na okrashivaniya boekbanden en deuren, en kastelen en inner schuifsloten - tot toe okrashivaniya. Schuifsloten stellen slechts in dvupolnye of polutorapolnye deuren in. In het hoogtepunt deuren tot toe 2m stellen van twee schuifslot door de lengte met betrekking tot 235mm, op de deur hoger boven 2m - lager schuifslot door de lengte 235mm, en bovenste - 370mm in. Dit maken om grendelen het is mogelijk was om van de seks te openen. Krepyat schuifslot meerdere shurupami.

Voor de installatie van de schuifsloten in de plaatsen van pritvora half boven en op de bodem kies stameskoi pazy, diepte welk moet gemakkelijke ontdekking en de sluiting van het schuifslot bevoorraden.

Schuifsloten krepyat daaruit zijdelings van de boekband welk prizhimaet seconde stvorku. Op het dit stvorku stellen twee schuifsloten in. Als glaswaar ontluikenen compleet, dan erop ook stellen twee schuifsloten in.

Kriuchki minder handig, dan grendelt. Gelden hen voornamelijk voor de vasthechting stvorki in opene positie.

Fortochki spui van fortochnymi zavertkami kleine grootte. Voor blanking van de deuren gelden schuifsloten of andere eenvoudigst apparata, maar meer geregeld bezoeken kastelen.

Handelt voor zakryvaniya en otkryvaniya stvorok boekband, rum van en deuren brengen tijdperk juist door en lieten (vijg. 80): Juist krepyat naar het recht half van de deur of boekband, en overgelaten aan gelaten op een afstand 900-1100mm van seksen.

Rуhkh: a - лecaя; b - прacaя

80. Hengsels:
En - liet; B - juist

Handelt, schuifsloten en andere apparata op de tijdperken neplotno prilegaiut te verspert, omdat hen stremen protrusive noten en zaklepki. In dit geval eronder noodzakelijke vyrubit de nest van vergde lengte en dieptes.

Kastelen gelden vreznye, waybills, prireznye. Vreznoi kasteel rijdier in de lateraale doellat van het opengestelde canvas van de deur op zelfde hoogtepunt van de seks, net zo dvernye handelt (900-1100mm). Nest beneden de kastelen (beneden de doos en voorste planku) vyrubaiut dolotom of stameskoi zo, om voorste planka was zapodlitso met de zoom van de doellat, of utopala op 1/2mm erin tolshchu, maar niet gekomen voorwaarts hoger boven de zomen. In de nest tussenvoegsel kasteel en lezen dichtheid prileganiya voorste planki af, kasteel erbuit nemen, afmeting afstand van kliucheviny tot toe planki en boeken deze grootte op de deur zo over, om in vyrubanii opening in de doellat het was tegen kliucheviny. In het eerst geval het is mogelijke prosverlit opening door de diameter op 2-3mm meere kern van de oplossing, en voor borodki opening continueren. Volgend kasteel privertyvaiut shurupami en checken door spelbepalend het werk. Als kasteel slecht werkt, toen het vyvertyvaiut en repareren mankementen (vijg. 81).

faлecый зamok c cуcaльdныm meхaнhзmom

81. Falevyi kasteel met suvaldnym samenstel van bewegende delen

In de tussenvoeging van vreznogo kasteel wordt aangeraad aan gebruik boetseren Kuskova (vijg. 82). Bovenste planka gietvorm wordt van de grondslag door de lijvigheid 10-12mm, en lateraale kanten - van de triplex-perekleiki, van dicht karton of plastics volbracht. Boetseer nadevaiut op de deur canvas in noodzakelijke plaats en door de potlood de positie bestempelen van de top van planki kasteel, de diepte van de cannelure van de nest en de plaats van de zoek van keyhole. Dolbyat nest door gebruikelijke methode. Met betrekking tot de boorden van de nest van prosverlivaiut opening op de diepte van het kasteel door auger, diameter welk is opgewassene de lijvigheid van de doos, het is mogelijk en meerdere als vroeg zo. Dit verzacht de nader voerend van de nest.

Sabлoн Kуckoca dля рaзmetkh gнeзd пod cрeзныe зamkh

82. Boetseer Kuskova voor razmetki nesten beneden vreznye kastelen

Elk meer ingewikkeld prirezat zapornuiu planku, zelfs wedervoer stolyary zatrachivaiut op deze operatie veel keer. Het is daarvandaan better om zo te gedragen. In de verblijfplaats van de doos naar of half deuren tegen het schuifslot vyrubaiut nest door de diepte niet boven 5mm, door de grootte meerdere meer, dan het schuifslot topgevel is. Dan zamazyvaiut nest zapodlitso met de doellat door zachte klei, plastelinom, van zamazkoi of myakishem brood. Kan worden zamazku van het krijt op tavote of machine boter gekookt. Zamazannoe plaats zaglazhivaiut op de hoogte verblijfplaats, lichten deur door en door de ommezwaai van spelbepalend stellen fort schuifslot in. Het loof afdruk, met betrekking tot welk hechten zapornuiu planku proreziu precies met betrekking tot de afdruk centrum. Planku door obvodyat potlood of bros, maken etiketen en tegen calender, als het er is in het kasteel, en t. D. Met betrekking tot blueprinted gewaagdheden spant kiezen op noodzakelijke diepte en privertyvaiut planku shurupami.