Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Dozen, boekbanden, deuren (ch. 12)

 
 

De verstellend van de boekbanden en deuren. Van de tijdperk, en meer dikwijls van verkeerde ontginning boekbanden en deuren rassykhaiutsya, treskaiutsya, zagnivaiut, trekken. De dienst leven van de boekbanden en deuren hangt allereerst van teplotekhnicheskogo regime binnenshuis af. In de geducht zendende spant usykhaet, en in uvlazhnenii nabukhaet en vergroot naar de uitgebreidheid. In correct ukhode dit geschiedt niet.

De instandhouding is van de boekbanden. Deze werken maken in rassykhanii en raskleivanii de knooppunten van de boekband waar: Podokonnikov, van de eb, van lagere doellatten, van de lagere einden van de verticaal doellatten en t. D.

Instandhouding maken zo waar. Als in podokonnoi grondslag gecomponeerd van twee doellatten, vormde opening die zijn is aanraadde aan louteren van de stof afnemen, verven, vuiligheid, vooral lateraale kanten, waartegen zullen planku lijmen.

Planku izgotovlyaiut wigvormige vorm, met van niet door bijzonder wijzer stroomt over. Vet planku kleevym door de verdunning, better kazeinovym, tussenvoegsel in de opening, steken van boven de homp van de grondslag en oorzaak met betrekking tot het stakingen door de hamer. Na vysykhaniya lijmen de oppere of voorkant van de grondslag ostragivaiut rubankom, en beeindigt - dobornym door het instrument gefabriceerd zastroishchikom (vijg. 83).

Doboрныe ctруgh: a - руbaнok; b - зeнзуbeль

83. Dobornye strugi:
En - rubanok; B - zenzubel

Als tussen de lagere einden van de vertikaale doellatten van de doos en door lagere doellat er is opening, dan zijn zamazyvaiut zamazkoi. Preliminarily deze plaats louteren van de stof nemen af, vuiligheid, verven, olify. Gaar zamazku met de macht deuk in de opening en zachishchaiut. Na vysykhaniya zamazki deze plaats verf 2 tijdperk door buttery kleuren.

Boekbanden, geschaad, herstel zo. Brand van de lussen stvorki los, nemen buiten het glas, raschistiv preliminarily zamazku, en otpilivaiut verrotting beeindigt en eb tot toe ontzagwekkende spant. Hebb gieten erbuit scheiden en vervangen nieuwe een of anders. Nieuwe details maken zelfde secheniya, hoe ver, selecteren faltsy, afrekenen odinarnye direct breeuwt. In geblevene oude doellatten vypilivaiut spant voor proushin. Alles maken van strikt overeenkomstige afmeting. Dan details veilig vodostoikim door de kleefstof met de formulering nagelya en na vysykhaniya ostragivaiut. In de formulering van nieuw eb in lagere doellat stvorki of glaswaaren maken paz door de diepte 5mm, door de breedte met betrekking tot de eb lijvigheid waar. Eb krepyat in pazu vodostoikim kleefstof of buttery verf met aanvullend beukend door de draadnagels of shurupami, maar voorgaand gelden ongewoon. Dan schuiven glas in, obmazyvaiut zamazkoi en stellen op de plaats (vijg in. 84, en). Herstelden boekbanden verf.

Remoнt okoнных пeрeплetoc: a - зameнa bруckoc h otлhca (cлeca); b - пoctaнocka ctaльнogo уgoльнhka

84. De verstellend van casement:
En - de ter vervanging van de doellatten en eb (op de gelaten); B - formulering staal ugolnika

Perekos rassokhshikhsya boekbanden kunnen worden verwijderd tuigerend alle hoekige verbindingen ugolnikami en vvertyvaya in ieder hun kant met betrekking tot twee shurupa (vijg. 84, b). Dan lengtes beeindigt ugolnika, van de thema's prochnee zullen knopen. Izgotovlyaiut ugolniki, van elk staal van razzenkovkoi openingen, bij wie utaplivaiut bonnets shurupov.

Wanneer van rassokhshiesya stvorki boekband zal in pritvore opening formeren die op een van stvorok moet nakleit op het deel van lussen planku, preliminarily lussen en sostrogav spant tot toe vers stratum afgedaan. Planku nemen door de lijvigheid op 1-2mm meere scheuren welk noodzakelijk voor pristrozhki. Verderop krepyat lussen en boekband hangen op de plaats op.

Voor verstellende de lagere einden van de verticaal doellatten en lagere doellat moet volledig nou examineren en om de landsgrens van de verrotting stadsdelen vast te stellen. Met het dit draaien op uitzicht oorzaak kleine stakingen door de hamer met betrekking tot verticaal uit en lagere doellat en met betrekking tot klank vaststelen spant verdorden. Dan richt op de methode van hun instandhouding of helemaal vervangen de lagere delen van verticaal doellatten en horizontaal, of branden het enige groot opgeblazen deel van spant en nashivaiut van boven nieuw los. Boekbanden preliminarily branden.

In de verstellend van de dozen wordt in het eerst geval om van zagotovku noodzakelijke lengte aangeraad, naar de precies overeenkomstige doellatten van oude doos waar te maken. Verrotting onderdelen otpilivaiut door de arm-tofffen strikt met betrekking tot ugolniku aan. In stenige, baksteen beton huizen, als niet naar zatupit pilu, propil in de doos maken niet op alle lijvigheid van de doellatten, en het overblijfsel van het deel van spant vyrubaiut bijl, dolotom of stameskoi. Plaatsen stelden van de dozen vrij, zorgvuldig louteren van garbage en vuiligheid, onthaal door antiseptisch.

Voor geldende nieuwe spant noodzakelijk om door het ontsmettingsmiddel en bijstere inktkoker prosushit te vergasten. De nieuwe stadsdelen van de doos met het oud koppelen in poldereva. Stel nieuwe lagere doellat van in of beide doellat verbinden zich aan de stadsdelen van vertikaale doellatten op direct breeuwt. Met het dit uitdraaien op uitzicht tussenvoegsel breeuwt in proushiny, dicht sbivaiut en dan veilige nieuwe onderdelen met oude draadnagels, bonnets welk utaplivaiut in tolshchu spant op 2-3mm.

Het is het is aanbevelenswaardig, om de einden van vertikaale doellatten abuted aan horizontaal van niet nasukho, en op stratum zamazki welk de plaatsen behoedt van de verbindingen van de binnendringing van het water, stekaemoi met stekol.

Wanneer het enige hoofd vervangen van de verrotting spant dat voorgaand branden tot toe ontzagwekkende stichting los, bijstere inktkoker aline rubankom met dubbel steken en aanvulling door nieuwe spant door. Als niet te was van de zuiveringen tussen oude en nieuwe spant, better om zijn op zamazke te verstrakken. Als rekenen pazy van twee kanten van de stichting af, toen hen vullen teploizolyatsionnym door het materieel, eenvoudiger konopatyat.

Natte boekbanden en dozen herstel, podstragivaiut, lapen slechts na compleet prosykhaniya. Als boekbanden nabukhli van het water en sluiten niet, toen hen tvloeit niet onmiddellijk podstragivat voor. Boekbanden moeten en naast dichtbij droogmaken. Pokorobivshiesya boekbanden herstel en lapen.

Otvod gieet, stekaiushchei van het windows. Van het water, stekaiushchei van het windows, zagnivaiut boekbanden van en doos, en binnenshuis zal vormen overbodige vochtigheid welk verzwaart temperaturnovlazhnostnyi regime in huis en draagt onderrichting griba, de gevaarlijke vernieler van de spant aan. Stekanie kondensatsionnoi water met stekol wordt in de slechte toebereiding van het windows om (niet promazany openingen tussen boekbanden gezien en doos, faltsy), over te winteren alsmede in verkeerde verwarming. Dan teplee in huis die obilnee stekaet water, en vooral in de tegenwoordigheid van tijdelijk metaal furnaces.

Zodoende, in pechnom verwarming of van aquatisch boiler in de koude tijdperk van jaar op steklakh zal kondensatsionnaya water welk stekaet op podokonnik formeren en seks, infiltreert skvoz opening tussen de lagere einden van de verticaal doellatten en podokonnikom en muren bevochtigt, vooral van hout welk snel sgnivaiut namelijk beneden het windows. Water infiltreert van de seks en in podpole, voedingsbodem bevochtigt, daardoor wat onderlegger, lagi, diepte, lager ventsy snel worden pleseniu gedekt, om welk moeilijk te bevechten.

Daarvandaan moet voorzichtig tussenvoegsel van het glas in de boekbanden en bijstere inktkoker promazyvat alle openingen.

Bedded vlagopogloshchaiushchie materielen tussen boekbanden wil niet altijd zal handelswaar resultaat uitlenen. Meer geregeld bezoeken zij maloeffektivny, omdat tussen boekbanden en dozen of tussen steklami en boekbanden verblijf van malozametnye krak en opening, door welk in de kamer tussen boekbanden slaat koude lucht, en op steklakh zal kondensatsionnaya water, stekaiushchaya op podokonnik formeren. Better alles om zo te gedragen.

Op de lagere doellatten van de boekband of stvorkakh zomer boekband van inner kant, en in de winter van beide leden krepyat slivnye doellatten, of pruimen, met de hangen naar binnen van de huisvesting in 25-30°. Om te stijven zodanig hangen slivov, van hun kant dissel. Doellatten moeten breedte 25-mm, lijvigheid 15-20mm zijn.

Krepyat doellatten op een afstand 15-20mm van de doos of podokonnika op buttery gustotertoi kleuren en drietal-vier shurupami. Zodoende dichte opening tussen de doellatten van de boekband en door slivnymi doellatten. Met betrekking tot verspert water stekaet op podokonnik.

Het is better, wanneer voor slivov in de lagere doellatten van de boekbanden kies paz door de diepte 2-3mm. Beneden slivnymi doellatten op podokonnike snijden erbuit cannelures door de diepte niet boven 5-10mm, door de breedte 15mm met de vooringenomenheid in een kant, om water stekala op de uitgang met podokonnika. Beneden deze uitgang krepyat Aluminium sosok, en eronder stellen (podveshivaiut) posudu (vijg in. 85). Posudu kan worden ingestellen en op de seks, dan op sosok nadevaiut rubbere tabakspijp.

Otcod ctekaющeй c okoн codы (ctрeлkh пokaзыcaюt нaпрacлeнhe dchfeнhя codы)

85. Otvod stekaiushchei van het windows van het water (pijlen merken de richting van de motie van het water)

Na het apparaat van cannelure podokonnuiu grondslag en boekbanden wordt proolifit aangeraad, prosushit en om 2 tijdperk door buttery verf te schilderen.

Dit werk het is aanbevelenswaardig om tegen het eind van de zomer, waar te maken wanneer namokshie voor de winter boekbanden en podokonniki helemaal prosokhnut. Okrashivanie met betrekking tot rauwe spant nepraktichno.

De instandhouding is van de deuren. Het is allereerst, de graad stelen van de verstellend van de deur en losse zijn onderdelen vast: Doellatten, filenok, van de dozen en t. D. Algemeen in goed ukhode achter onderbrengen deze instandhouding kan worden zonder de moeilijkheid en gezwind volbracht.

Wij willen beschouwen de veel voorkomende getroffene types van instandhouding.

1. Dvernoe canvas in otkryvanii verbluft, deur dichtbegroeiden met de arbeid. Dit verrijst ottogo die shurupy in de lussen worden verslappen en de bonnets van hen komen voorwaarts van razzenkovannykh openingen. Beduidt, spant in de verblijfplaats van de doos razmochalilas, omdat shurupy waren niet zavernuty, en zabity.

Dit kan worden door de formulering elk meere lang of elk meere vet shurupov, voor gecorrigeerd wat rassverlivaiut opening en ontluiken razzenkovku. In de openingen van vyvernutykh shurupov tvloeit vbit gering wiggen door alle middelen op de kleefstof voor.

Als dit schenkt niet uitwerking, dan verrotting plaats snijden erbuit en schuiven homp van verse dorre spant in. Om homp in te voegde en treinde opening impart de vorm van "lastochkina staart". Inschuif boom op de kleefstof met aanvullend striemend shurupami welk situeren zo, om zij waren niet tegen de openingen in de kaart lussen. De lengte van invoegde doellatten moet niet van minder twee lengtes van de lus zijn. De doellat voorkant vergelijken strikt op een hoogte met de doos kwartaal.

2. In de frequente wijziging van de kastelen doellatten obvyazki deur groot worden verslapt en het het is noodzakelijk om door nieuwe of zadelyvat tussenvoeging van nieuwe spant in te boeten. Met het dit uitdraaien op uitzicht doellat voorbereiden van dorre spant in 2 timen lengtes of meer zadelyvaemogo plaatsen, van zelfde lijvigheid, hoe dvernoi doellat, van en breedte-in de afhankelijkheid op opgeblazene spant. Op breedte timt van de tussenvoeging kan bedragen de breedte van de doellat zagotovku waargemaakt en imparted naar de om haar noodzakelijke vorm, pristavlyaiut naar de doellat van de deur, obvodyat met betrekking tot omlijningen door de potlood en snijden erbuit spant verdorren. Zagotovku stellen op de kleefstof met aanvullend striemend shurupami in. Tussenvoeging het is mogelijk vrezat door "lastochkinym staart" of op shinakh (vijg. 86, en). Na de inname van plaken deze plaats dissel. In de onmogelijkheid te gelden shurupy het is noodzakelijk om van hout nageli, maar door alle middelen op de kleefstof te verstrakken.

3. Verrotting delen van dvernogo canvas, van vooral lagere doellat, vervangen zo. Deur branden van de lussen en vyrubaiut verrotting onderdeel los. Strikt met betrekking tot zijn afmeting izgotovlyaiut nieuw zagotovku, raschishchaiut proushiny en stellen op eerst nasukho zijn op de plaats in, en als inriepen, repareren onachtzaamheden en slechts dan stellen op de kleefstof in, niet vergaten zich om noodzakelijke plaatsen nageli een aanvang te nemen en naar bolster verhogen plint tuigerende lagere doellat van mogelijke mechanische verwondingen (meestal van de stakingen door de voeten).

4. Filenki, rassokhshiesya en potreskavshiesya, herstel zo. Opening raschishchaiut van het stof en vuiligheid, izgotovlyaiut pijl-gezete koers tussenvoeging of planku met zodanig berekening, om ze rasklinila filenku en werd niet zeer dicht naar pazam geprest. Stel planku op de kleefstof, en na het het vysykhaniya ostragivaiut (vijg in. 86, 6).

Remoнt dceрeй: a - зadeлka c bруckaх dceрeй mect пod cрeзныmh зamkamh; b - рemoнt bруckoc h фhлeнok dceрh; c - зameнa cgнhcшhх hacteй bруcka; e - зadeлka рaзрушeнных mect koрobok

86. De verstellend van de deuren:
En - zadelka in de doellatten van de deuren van de plaatsen beneden vreznymi kastelen; B - de verstellend van verspert en filenok deuren; In - de vervanging van de verrotting delen van doellat; Door hem - van zadelka de opgeblazene plaatsen van de dozen

5. De opgeblazene delen van doellatten srezaiut tot toe ontzagwekkend onderdeel. Herstel zo, om zij krepilis dichtbij direct breeuwen. Hen stellen op de kleefstof en nagelyakh met navolgend pristrozhkoi (vijg in. 86, in).

6. Het opgeblazene deel van de doellat van de doos vervangen vers op de kleefstof, nagelyakh, met voorzichtig pristrozhkoi (vijg. 86, g).

7. Deur dicht sluit niet (pruzhinit van intens vrezannykh lussen). Lussen stellen op een hoogte met het kwartaal, podkladyvaya eronder kartonnen in. Shurupy, slecht afschrikmiddel lussen, vervangen op elk meer lang. Deur kan pruzhinit ottogo die bonnets shurupov nepolnostiu binnenkwam razzenkovannoe opening welk ze abuts tegen de doos kwartaal. Doe spant op 1mm van de doos of deuren af.

8. Wanneer deur osela en in otkryvanii of zakryvanii wordt omstreeks de seks aangestreken, of kwartaal die zijn is aanraadde aan losbranden, op de kernen nadet metaal sluitringen (better van kleuren metaal) of om hen van de bedrading te maken. Toen deur nadet op de plaats.

9. Brengt tijdperk die op de doellat obvyazki op het deel van schuifslot gevormd otshchep door. In dit geval de homp van otshcheplennoi spant en plaats otshchepa louteren van de stof nemen en vuiligheid en kleefstof op de plaats, in de mogelijkheid pribivaiut door de draadnagels af. Als otshcheplennyi homp verliep zich, dan plaats otshchepa aline stameskoi, izgotovlyaiut tussenvoeging, primeryaiut nasukho, lapen, kleefstof of complementarily door pribivaiut draadnagels.