Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Dozen, boekbanden, deuren (ch. 2)

 
 

Windows dozen zijn voor van hout gebouwen. Zodanig dozen naam kolodami. Zij zijn zijn elk meer massief vergeleken met in het verleden beschouwden. Dozen draaiden zich naar binnen huisvestingen, uitbreiding hebben, of wijzer, en verzuimen meer van ontsteken in de huisvesting.

Op de achterk kanten van de zijdelings en lagere doellatten kies pazy welk hen nadevaiut op grebni in de muren of prostenkakh. In oppere doellat paz maken niet. Zamel zodanig dozen niet compleet, en door losse doellatten in bepaalde opeenvolging in. Doellatten in de hoeken krepyat op breeuwt zonder agglutination (vijg. 54).

Okoннaя koрobka dля deрecянных зdaнhй: a - пodушka; b - bokocoй ceрthkaльный bруcok; c - detaлh koрobkh; g - ceрхнhй узeл c cboрe; d - chd cbokу cobрaннoй koрbkh; 1 - пaз; 2 - hetceрtь; 3 - otkoc; 4 - шhп; 5 - прoушhнa

54. Windows doos voor van hout gebouwen:
En - podushka; B - zijdelings vertikaale doellat; In - de details van de doos; G - oppere knooppunt in de samenstelling; D - type sboku zamelde korbki in; 1 - paz; 2 - kwartaal; 3 - helling; 4 - breeuwen; 5 - proushina

In het windows en deur openingen beeindigt breven gekomene voorwaarts oneven geveerd. Het is algemeen, na de formulering sruba op de plaats en de apparaten van het dak begeven zich op het apparaat van het windows openingen, spilivaya spant en door srubaya zijn bijl welk zeer arbeidsintensief. De verreweg eenvoudigere volgende orde van het werk. Paklya bedded in pazy, groot stremt spilivaniiu spant. De delen van muren en prostenki, bij wie verblijven windows openingen, in het eerst geval zamelen zonder pakli in, de breedte stelen van het windows opening en lengte grebnei vast, maar zo, om tussen de doellatten van de doos en shchechkami breven buiten grebnei was zuivering breedte 10-12mm. Later deze zuivering okonopachivaiut.

Afstand tussen grebnyami vastgesteld, hun lengte, boven vbivaiut draadnagel, krepyat naar hem otves, spuskaya het tot toe de bodem van het windows opening, namelivaiut koord en ritme ervandoor te voorop wagen, met betrekking tot welk spilivaiut beeindigt ongelijk protrusive breven. Van eerst gewaagdheden op een afstand 50-70mm ritme buiten van twee kanten seconde gewaagdheden bepalende lengte grebnei, zo, om na nadevaniya de doellatten van de doos erop tussen Advocaturen en shchechkami op brevnakh tegen het eind grebnei verbleven zuivering door de breedte 10-12mm. Dit slechts schrijft aan zijdelings en lagere doellatten gehinkeld op grebni toe.

Dan dit brevna ontmantelen en bijkomend zamelen op pakle in, maar tot toe beddengoed erop van twee kanten met betrekking tot liet seconde gewaagdheden maken van propily zodanig diepte, om te de kam laten van noodzakelijke lijvigheid.

Vervolgens is aanraadden aan beslechten dak compleet, en dan om aan de nadere laatste compositie van het windows openingen zich te begeven.

De muur lijvigheid zal op twee egaal onderdelen onderverdelen en vind as (op de schilderstuk wordt door gestippelde lijn) gemerkt. Hiervan as admeasure van twee kanten afstand voor grebnei en ritme buiten de gewaagdheden, met betrekking tot welk dan skalyvaiut spant winnend strikt vertikaal grebni (vijg. 55). Met grebnei srezaiut gering faski, om gemakkelijkere nadevalis erop de doellatten van de doos.

Otdeлka okoнных h dceрных прoemoc: a - obщhй chd прoemoc c cteнe; b - уctaнocka okoнных h dceрных koрobok; c - уctрoйctco gрebнeй пo toрcam прoemoc; 1 - dceрнoй прoem; 2 - oнoнныe прoemы; 3 - dceрнaя koрobka; 4 - okoннaя koрobka; 5 - koнoпatka; 6 - ceнtрaльнaя ocь; 7 - och, oпрedeляющhe toщhну gрebнeй; 8 - рhckh dля прoпhлhcaнhя dрecechны, oпрedeляющhe dлhну gрebнeй; 9 - gрebeнь

55. Otdelka windows en deur openingen:
En - de generaal uitzicht van de openingen in de muur; B - installatie van het windows en dvernykh dozen; In - apparaat grebnei met betrekking tot de topgevels van de openingen; 1 - deur opening; 2 - onon openingen; 3 - dvernaya doos; 4 - windows doos; 5 - konopatka; 6 - centrale as; 7 - bijlen bepalend toshchinu grebnei; 8 - gewaagdheden voor propilivaniya spant bepalende lengte grebnei; 9 - kammen

Lager brevno windows opening moet strikt horizontaal zijn. Er strijken of mee de kam lezende hoogte uit. Tussen brevnom en doos verlof zuivering op okonopachivanie. Als lager brevno uitstrijken, dan paz in podokonnike kiezen niet, en met brevna branden van twee kanten faski los of verblijfplaats kiezen door de diepte tot toe 20mm, door het hoogtepunt tot toe 10-12mm voor okonopachivaniya.

De doellatten van de doos izgotovlyaiut ongedeeld of compositum. Voor de receptie van volledige doellatten nemen vet brevno, snijden op onderdelen (de doellatten) van noodzakelijke lengte, zegel, gedrag gewaagdheden, met betrekking tot welk klieven of raspilivaiut met navolgend teskoi of stroganiem. Dan zegel, gedrag gewaagdheden en maken pazy waar, verblijfplaats, breeuwt en proushiny. In de zuiverheid winst verspert door de lijvigheid van 80-100mm en zodanig breedte, om zij broken lans voor de muur vliegtuig naar binnen huisvesting op de lijvigheid van natte of dorre wondpleister: In eerst geval - op 20-25mm, in tweede - op de lijvigheid van de wondpleister of triplex. Van buiten deze raming moet opgewassene de lijvigheid van de doellatten en obshivochnykh grondslagen zijn.

Zijdelings en bovenste doellatten sostragivaiut op de kegel van zaglushiny. Hoek skashivaniya misschien elk.

Op de bodem podokonnoi grondslagen-podushki, op een afstand 15-22mm van de voorkant rekenen sleznik, namelijk cannelure of door paz diepte niet boven 5-7mm af.

De correct beslechte lateraale doellatten van de doos in de assemblage liggen betreffende podokonniku op juiste hoeken vast. Toen het is niet noodzakelijke doellatten podklinivat die otnimaet veel keer. Brengt tijdperk door die wiggen worden vernietigd en doos perekashivaetsya.

Zodoende, de doellatten van de doos van node naar de dissel precies met betrekking tot een afmeting en om ugolnikom te checken. Dan zegel pazy, hen kiezen op noodzakelijke diepte en vystragivaiut bodem paza, om het was zelfs en zonder alle manier van podklinivaniya tussen Advocaturen en podokonnoi grondslag na hun installatie was hoek in 90°.

De doellatten van de doos, of kolody, in het windows opening richten zo op. In de back-beeindigen van vertikaale doellatten afrekenen breeuwen door de lijvigheid, naar de ongeveer gelijkmatig half van de lijvigheid van de doellat. In podokonnoi grondslag gesneden erbuit proushinu, om breeuwen dicht lopen het binnen. De half van de lijvigheid van vertikaale doellat moet supercede podokonnuiu grondslag-podushku (op de schilderstuk wordt door gestippelde lijn) gemerkt. Om te noodzakelijke waarheid bevoorraden, better in het eerst geval af te rekenen breeuwt, dan om podushku op de plaats uit te drukken, om vertikaale doellatten op grebni te vestigen, dicht om hen en te dringen zodat breeuwt ochertit gewaagdheden op podushke. Dan allemaal om los te branden en om op podushke proushiny waar te maken.

Vervolgens wordt aangeraad aan gestoken beneden podushku stratum tolya hebb erbuit er consistent mee snijden, obernut tolem kam, nadet podushku, bijstere inktkoker zijn pripressovav () geprest. Dan instellen vertikaale doellatten dichtbij breeuwen in pazy. Het is het is aanbevelenswaardig om deze doellatten niet nasukho, en op gustotertuiu buttery verf of vocht zamazku welk namazyvaiut op podushku met betrekking tot de plaats van primykaniya doellatten in te stellen. Dit behoedt plaatsen styka van het water, stekaiushchei met stekol boekbanden en accelerative zagnivanie breven beneden het windows openingen.

Het hoogtepunt van het windows opening moet meere hoogtepunten van de doos in de samenstelling op de lijvigheid van bovenste doellat zijn. Zodanig zuivering noodzakelijk voor de formulering van de verticaal doellatten en voor het beddengoed van erop bovenste doellat welk dichtbij de stekeligheden breeuwt van proushiny verticaal doellatten en hereto dicht prizhimaet hen naar grebnyam. Later in deze zuivering van vbivaiut twee wig, vullen het paklei of door andere teploizolyatsionnym materieel en uplotnyaiut. Na de compleet sediments van okonopachennykh de muren van onderbrengen dit materieel stalen, schuiven doellat en alle okonopachivaiut in.

Correct volbracht doellatten en grebni richten precies op juiste hoeken bij elkaar op. Pakliu in okonopachivanii de bodem van het windows opening bed beneden tol, veeleer dan van bovenstaand.

Behalve de beschouwde variant van het apparaat van de dozen er zijnen elk meere ongedeeld, maar dikwijls veeleisend podklinivaniya. Het is bijvoorbeeld, podushku kan worden zo ingestellen. Aanvankelijk vestigen verticaal doellatten, pristavlyaiut podushku, gedrag gewaagdheden met betrekking tot verticaal doellatten, srezaiut ermee schoeien op welke wijze kwartaal, en later zadvigaiut er podushku van de inner kant van de huisvesting geformeerd. Dit is mogelijk maar beneden de termen van die lager brevno strijken uit, zonder de kam.

Suitably en snel izgotovlyat kolody van losse constituenten. Met het dit uitdraaien op uitzicht nemen monding vet 50-millimetrovuiu grondslag, dissel enerzijds en rekenen zaglushiny en helling af. Daarentegen krepyat op de draadnagels doellatten van of grondslag door de lijvigheid 50mm geformeerd paz welk brengt tijdperk tamelijk exact door en het het is niet noodzakelijke dissel, als alle izgotovlyaetsya van gelijkmatig opilennykh grondslagen. Als raspilovka onnauwkeurig, dan zijn lapen strozhkoi. Doellatten kunnen worden met de elkander nasukho, maar better op de kleefstof of buttery verf met navolgend beukend door de draadnagels getuigeerd.

In de uitoefening in meeste gevallen in het eerst geval maken en dozen vestigen, en met betrekking tot het izgotovlyaiut boekbanden, maar brengt tijdperk en omgekeerd door.