Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Dozen, boekbanden, deuren (ch. 3)

 
 

Aanmaak en de installatie van podokonnykh grondslagen. De lagere delen van windows openingen van de inner kant van huis altijd ordenen podokonnymi door de grondslagen, of podokonnikami. Zij worden benoemd om te de quitte vliegtuig beslechten op de bodem van het windows opening en om kondensatsionnuiu water met stekol en van de muur te bezweren. Op de bodem podokonnykh grondslagen, ongeacht van het materieel, waarvan zij zijn maakten, rekenen slezniki - cannelures door de breedte 8-10mm, door de diepte 6-8mm af. Slezniki situeren op een afstand 10-20mm van de voorkant podokonnika.

Podokonnye grondslagen izgotovlyaiut van de boom, van stenige-kalksteen, van de pilletje, mozaiki. De lengte van hen moeten op 100-140mm de meere inner breedte van het windows opening in stenige gebouwen van of de breedte van het windows doos in van hout huizen zijn. Breedte podokonnika moet zodanig maken, om het kwam voorwaarts wegens het vliegtuig van inner muur op 50-70mm.

Wanneer in van hout huizen, ine het algemeen rublenykh, izgotovlyaiut brede lagere doellat of podushku die er podokonnik verstraken niet.

In de aanmaak van van hout podokonnykh grondslagen gedragen zo. Allereerst handelswaar nemen, dor, zonder suchkov en andere mankementen grondslag, van ine het algemeen noodzakelijke breedte, door de lijvigheid 50-60mm, dissel zijn rondom, en voorkant door alle middelen fuguiut. Naar volgende grondslag impart noodzakelijk profiel met otborkoi kalevki en sleznika. Dan vystrogannuiu grondslag gesneden op de doellatten van noodzakelijke lengte (vijg. 56).

Uctaнocka пodokoннhkoc: a - рaзрeз пodokoннhka; b - уctaнocka пodokoннhka c kameннom dome; c - уctaнocka пodokoннhka c deрecяннom dome

56. Installatie podokonnikov:
En - gleuf podokonnika; B - installatie podokonnika in stenig brengen; In - installatie podokonnika in van hout huis

Windows dozen richten op een hoogte met betrekking tot omlijning hierine een huisvesting op.

Podokonnye grondslagen dikwijls compositum maken, hen koppelen op de kleefstof, shponkakh of nagelyakh. Plak het is aanbevelenswaardige om vodostoikii kunststof en slechter kazeinovyi te gelden. Correct volbracht compositum podokonniki kromtrekken niet en legen lange tijdperk voor.

Podokonnye grondslagen richten in de volgende weg op. Het lagere deel van grondslag bed op stenige of lijkend op naar haar muur, dek preliminarily antiseptirovannym voilokom welk krepyat naar de grondslag door middel van drani, pribitoi door spijkert. Volgende prigotovlyaiut gipsovyi of calcareous-gipsovyi verdunning, nalivaiut het door stratum van noodzakelijke lijvigheid op de muur, pristavlyaiut naar hem podokonnuiu grondslag en zavodyat zijn beneden het kwartaal van de lagere doellat van de doos. Grondslag zorgvuldig pripressovyvaiut en krepyat naar de doos door de draadnagels zonder bonnets of met spliusnutymi bonnets, richtte zich met betrekking tot lengte volokon. Vydavlennyi verdunning srezaiut, razravnivaiut en onmiddellijk gomen.

Van hout podokonnye grondslagen het is mogelijk krepit en zo. Neem lange, 100-150-millimetrovye draadnagels, otrubaiut bonnets en zatachivaiut of laten zo. Dan in de lagere doellat van de doos otrublennym door het eind van vbivaiut drietal-vier bespijkeren de half van hun lengte. Naar protrusive beeindigt pristavlyaiut podokonnuiu grondslag, nasazhivaiut zijn op de draadnagels, nanosya stakingen kiyankoi of door de hamer door het gebouw. Het is mogelijke preliminarily prosverlit of probit doordringende openingen in de doos en in podokonnoi grondslag. In dit geval grondslag nabivat veel gemakkelijker.

Wanneer de einden van van hout podokonnykh grondslagen zadelyvaiut in de wondpleister, stenige of andere leggende, die hen tvloeit proantiseptirovat voor, naar het dek dichtbij asfalteren of obernut stratum tolya.

Allemaal podokonniki richten strikt horizontaal met betrekking tot lengte, en in transversal richting (naar de breedte) met de vooringenomenheid naar binnen van de huisvesting tot toe 2° op. In de noodzakelijkheid vooringenomenheid impart door de wiggen.

Van hout dozen zijn voor stenig en van hout gebouwen. Dvernye dozen voor stenige gebouwen izgotovlyaiut in tweeen of met dvernymi polotnami - door bloc. De afmeting van de dozen zijn aangewezen op de breedte en de hoogtepunten van de deuren. Deuren brengen tijdperk odinarnye of odnopolnye, dvupolnye en polutorapolnye (deuren met de biscuit van het schip) door. Zij kunnen donker pli osteklennymi (vijg zijn. 57, en).

Dceрныe koрobkh dля kameннogo h deрecяннogo domoc: a - cхodнaя octekлeннaя dceрь; b - ckлeeныe bруckh koрobkh; c - dceрнaя koрobka dля руbлeнogo doma

57. Dvernye dozen voor stenig en van hout huizen:
En - invoer osteklennaya deur; B - skleenye de doellatten van de doos; In - dvernaya doos voor rublenogo brengen

Dvernye dozen brengen tijdperk zamknutymi van vier doellatten met de dorpel en nezamknutymi van drie doellatten zonder de dorpel door. Dozen of dvernye bloc met zamknutymi dozen richten in de toegang in huis of in losse appartementen, alsmede naar binnen appartement op: In de badkamers en toiletten. Nezamknutye dozen of dvernye bloc met zodanig dozen een aanvang nemen mezhkvartirnykh bulkheads en in de openingen komend in de corridor. In nezamknutykh dozen vertikaale doellatten moeten op 100-150mm de lengtes van de deur welk wordt deur beukend naar de onderleggers zijn of lagam verbonden aan. Hiertoe in de onderleggers of lagakh vydalblivaiut nesten want de breeuwt van de doos. Beeindigt complementarily kan worden raspornoi grondslag gehecht, maar alle die moet worden-uply beneden de seks gedekt. Beukend moeten betrouwbaar zijn, breeuwt better pribit naar lagam, om hen het is onmogelijks was vynut en om doos op te graven. Voor de vermijding korobleniya de doellatten van dvernykh dozen voor het gebruik in deze doelen van kwalitatieve korotkomernykh de materielen van de doos izgotovlyaiut af agglutineren vodostoikimi kleyami pilomaterialov (vijg. 57, b).

Dvernye dozen izgotovlyaiut als windows. Sechenie de doellatten van de dozen moeten approviander prochnost en rigidness corresponderen. Dozen izgotovlyaiut los.

Dvernye dozen voor van hout gebouwen izgotovlyaiut schiften ook, net zo voor het windows openingen, namelijk met pazom van kweken kant op. Vertikaale Advocaturen de pazami nadevaiut op grebni in de muren. Inzamel dozen op direct skvoznykh breeuwt op de kleefstof (vijg. 57, b). Krepyat dozen in stenige gebouwen ershami, vbivaemymi in bobyshki of van hout kurken. Zuivering okonopachivaiut door natte methode, namelijk met gipsovym dough. Vestig dozen strikt overeind.

Invoer deuren kunnen buiten en naar binnen huisvestingen openen. Als deuren dubbel, dan eerst ontluikenen buiten, seconde - naar binnen instellen. Als deur odinarnaya, dan better, wanneer ze buitenzijde openstelt. Pritvor moet vrij, met de reserve op de verf stratum in 2mm zijn.