Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Dozen, boekbanden, deuren (ch. 4)

 
 

Boekbanden.

De eigenaardigheden van het apparaat van de boekbanden. Casement hebben diversified constructie. De lichtgevend vierkant van het windows openingen moeten Vs-ve van de seks plein componeren. Voor de vereenzelviging van lichtgevend plein het plein van het venster noodzakelijk om op het plein van de seks van de huisvesting onder te verdelen. Het kiezen de afmeting van het windows, moeten nemen in verantwoorden het huis schikking op de terreinen en het hoogtepunt van de verdiepingen.

Afhankelijk van wijzend casement maken -, dvu - en trekhstvornymi (vijg. 58).

Koнctруkchh okoнных пeрeплetoc: 1 - ceрthkaльныe bруckh obcязkh; 2 - ceрхнhй bруcok obcязkh; 3 - нhfнhй bруcok obcязkh; 4, 5, 7 - goрhзoнtaльныe goрbыльkh; 5 - ceрthkaльный goрbылek; 8 - фoрtohka; A, B, V - узлы пeрeплeta

58. De constructies van casement:
1 - vertikaale doellatten obvyazki; 2 - bovenste doellat obvyazki; 3 - lagere doellat obvyazki; 4, 5, 7 - horizontaal gorbylki; 5 - verticaal gorbylek; 8 - fortochka; En, B, In - de knooppunten van de boekband

Whereat in odnostvornom boekband framuga misschien gesloten, en het lagere deel van boekband om, of omgekeerd te openen. In dvustvornom boekband framuga verblijf gesloten, en beide stvorki openstelen of stelen framugi en stvorki open. In trekhstvornom boekband meer dikwijls stelen twee uiterst stvorki open, en middelmaat wordt naglukho geadapteerd, maar op timt middelmaat ook opent.

Behalve stvornykh boekbanden worden verbreid dove niet boekbanden stelden, of glaswaaren open. Meestal hen een aanvang nemen de winter van, en in de hartelijke tijdperk van jaar erbuit nemen van de dozen. Stvornye boekbanden bestaanan uit volgende onderdelen: Framug, stvorok, fortochek, impostov, nashchelnykh planok, van gorbylkov en eb (slivov) welk richten op de lagere doellatten van de zomer boekbanden, namelijk op framuge, fortochke en stvorkakh op.

Als boekbanden door de plaatsen pritvora abut aan framuge, dan zijn maken geopend onder oplopend, van en stvorki boekbanden whereat moeten worden opengesteld.

Doellat bolstered boven in de doos tussen framugoi en stvorkoi, heet impostom. Stvorki en framugi maken geloven naar impostu. In dit geval kan worden in tweeen framugu of stvorki opengesteld. Imposty brengen tijdperk horizontale door en verticaal, bijvoorbeeld stellen tussen de doellatten van de doos of tussen lagere doellat en horizontaal impostom in.

Boekbanden izgotovlyaiut van de spant van naaldendragende rassen: Pijnboom, listvennitsy, kedra en minder dikwijls eli of door pikhty vochtigheid niet overtreffen 12%. Spant moet van eerst en hoogstens tweede merk zijn. Suchki en andere mankementen vysverlivaiut of vyrubaiut stameskoi, pridavaya hen om of rombovidnuiu vorm en door zadelyvaya tussenvoegingen op de kleefstof.

Van de spant de doellatten bereiden van noodzakelijke vorm en grootte, ernstige hen door alle middelen fugankom voor.

Doellatten, van welk boekbanden breien, stvorki of framugi, naam obvyazkami, doellatten welk zullen boekbanden en framugi op de aanbetalingen, - gorbylkami afscheiden.

Sechenie (de lijvigheid) van de doellatten obvyazki en gorbylkov is aangewezen op de grootte van de boekband of framugi. Ine het algemeen sechenie gorbylka kleinere doellat obvyazki.

Op de buitenste zomen van de boekbanden, framug en fortochek, namelijk op de doellatten en gorbylkakh, kleine verblijfplaats kiezen, of faltsy, bij wie tussenvoegsel van het glas op zamazke of dichte hen shtapikami - door doordringend van hout battens, strijken of met kalevkami uit.

Faltsy voor de tussenvoeging en de bracings van het glas brengen tijdperk verschillend da's aangewezen op de lijvigheid van de doellatten obvyazki en gorbylkov, alsmede daaruit, obmazyvaetsya hetzij glas zamazkoi of dichtbegroeiden shtapikami, laatste behoefte elk meere monding faltsev door. In de lijvigheid van de doellatten obvyazki 54mm diepte faltsev moet 14-15mm, en breedte - 8-13mm, in de lijvigheid van de doellatten 44mm consistent met 13 en 10mm zijn. Op brede kanten faltsev steken glazen, in hoge kanten faltsev zabivaiut shpilki en obmazyvaiut zamazkoi of dichtbij shtapikami. De vermindering van de afmeting van faltsev objectionably voor de vermijding produvaniya skvoz hen deprimerende wind. Het is better om faltsy een gebeten shire, te maken dan als vroeg zo.

Bijstere inktkoker krepit glas naar faltsam shtapikami. Zij plotnee prizhimaiut glas, legen lange tijdperk voor, boekbanden versieren, en belangrijkste, voor ostekleniya wordt kleiner zamazki genodigd hebben en skvoz faltsy helemaal niet produvaet strengelen. Het is tevens, shtapiki niet otvalivaiutsya, hoe op de tijdperken zamazka, en kan dozijnen jaren oud voorleggen.

Skvoz windows openingen verhuizingen vandaan op een gemiddelde tot toe 2/3 warmte van de huisvesting, daarvandaan op de fabricage van boekbanden en hen osteklenie moeten serieuze aandacht zich draaien. Openingen tussen stvorkami dichtbij door batten - nashchelnikom.

Om te bezweren dozhdevuiu, snegovuiu of kondensatsionnuiu vlagu van de dozen, van buiten de zomer boekbanden, om doellatten obvyazki stvorok te verlagen, framugam en fortochkam krepyat speciale doellatten genaamd door de eb, op de bodem welk door alle middelen rekenen sleznik-cannelure af. Eb stellen op vodostoikom kleefstof of op buttery verf in. Better alle hen moeten niet rechter betreffende de doellat verstrakken, en om erin door paz diepte tot toe 10mm, dit nadezhnee en prochnee, en behalve de kleefstof complementarily door pribit draadnagels of privernut shurupami te kiezen. Om gebruikelijke kleefstof netselesoobrazno aan te dienen.

In residentiele gebouwen de breedte van het windows misschien verschillende, breedte stvorok is aangewezen op de velen voorwaardes, en vooral van het venster breedte.

Als windows openingen bestaanan uit twee beunhazen boekbanden, toen zij ontluiken door hen naar binnen of in verschillende kanten. Boekbanden geopend naar binnen, geschikt om, krasit, van promazyvat zamazkoi en protirat glas te verstellen. Wanneer een boekband ontluikenen buiten, om van en protirat het glas meer moeilijk, en te verstellen vooral op tweede verdieping en hoger bovenstaand. Werk het is noodzakelijk om van de ladders of stremyanok zich te gedragen. Wanneer in het windows opening maar stvorka of glaswaar die zijn naveshivaiut altijd voor juiste doellat obvyazki, maar kan zijn van de terugmars welk is aangewezen op de huisvesting planning.

Voor dichte primykaniya boekbanden naar de doos erin verblijfplaats beslechten, of pritvory. Pritvory rekenen ook tussen gesloten bij elkaar stvorkami af.

Boekbanden, vooral gepaard, maken met naplavom en naveshivaiut op sharnirnye hoekige of speciale lussen. Naplav - dit speciale kwartaal koos ab extra van de boekbanden. Kwartaal supercedes doos met betrekking tot alle perimetru op 10-12mm en daarmede de aderlatingen vermindert van de warmte door de openingen. Fortochki ine het algemeen ontluiken in gelijk kant, als stvorki.

Vertrouwende de klimatisch voorwaardes van het venster tijdperk brengen met door een of met twee boekbanden welk situeren in het windows opening met enkel afstand van elkaar. Deze afstand tussen boekbanden naam zaglushinoi. Dubbel boekbanden de aderlatingen verminderen van de warmte.

Om te behoefte verminderen voor de spant en te van osveshchennost huisvestingen voor de rekening van de inkorting van de boel van de doellatten opgebracht en gorbylkov, de laatste tijd wijd gelden gepaarde boekbanden, bij wie buitenst en inner stvorki soprikasaiutsya met elkaar. Stvorki tuigeren door de lussen, en dan naveshivaiut op een doos. Ine het algemeen hen stelen naar binnen huisvestingen open. Buitenste boekband osteklyaiut van buiten, en inner - met inner. Osteklenie maken op shtapikakh waar. Deze boekbanden izgotovlyaiut zo, van om glazen erbuit bestreden van de elkander op 50-70mm. Boekbanden veilig shurupami of door speciale schroeven. Tussen strengelen boekbanden in hun bracer wordt leke porolonovye linten aangeraad aan, als niet naar produval.

Primykanie fortochek te verspert obvyazki en gorbylkam bevoorraden door middel van verblijfplaats welk kies in de doellatten obvyazki en gorbylkakh, alsmede in fortochkakh.

Hoekige verbindingen in de boekbanden waarmaken op twee breeuwen. Gorbylki met obvyazkami en doellatten fortochek maken op ieder breeuwen. Voor de vergroting hoekig kleverig behalve plaken gebruik nageli, van hout draadnagels, van de berekening nagel op een verbinding.

Buitenst stvorki door de breedte elk meer 700mm, door het hoogtepunt elk meere 1800mm dikwijls veilig metaal ugolnikami op het deel van mezhstekolnogo kamer, en op de tijdperken en van de buitenzijde. Op de zomer boekbanden ugolniki stellen naar binnen huisvesting in.

De afmeting van de doellatten en gorbylkov boekbanden schijnen te zijn sundry secheniya da's aangewezen op de grootte van stvorok boekbanden. Met betrekking tot breedte stvorok 700 en hoogtepunt 1200mm lateraale doellatten obvyazki moeten secheniem 44x65mm, en in de breedte 700-800mm, naar het hoogtepunt 1200-1800mm-14x65mm zijn.

De algemene breedte pritvora (van twee doellatten) op de boekbanden van de doellatten secheniem 54x61mm moet 110mm, op pritvorov in het windows impostom - tot toe 140mm, op de boekbanden met naplavom - 150mm zijn. Middelmaat doellatten obvyazki wordt geadministreerd breedte te maken op 4mm de kleinere breedte van lateraale doellatten welk verhuurt om breedte middelmaat pritvora te verminderen. Gorbylki in de boekbanden maken van zelfde lijvigheid, net zo doellatten obvyazki, maar met minimale breedte voor sosnovoi spant 15mm. In de boekbanden van ruimere afmeting breedte gorbylkov misschien elk meer 30mm. Voor de aanmaak gebruikelijk met betrekking tot grootte fortochek doellatten nemen door de breedte 44mm en lijvigheid 34 en 44mm, voor fortochek naplavom - door de breedte 51mm.

De vorm van verspert en gorbylkov misschien eenvoudig en profiled. Niettemin totaliter de gevallen zij moeten de hoek van de wijzer, gelijkmatig hebben1 10 die gaat van het glas naar de voorkant van de boekbanden welk noodzakelijk voor stoka kondensatsionnoi wateren met stekol.

Nashchelniki deken openingen tussen stvorkami in pritvore en tussen stvorkami en dozen. Hen maken lijvigheid 12mm, breedte - 30mm. Zij kunnen zijn alle-in ieder kozen in de doellatten obvyazki, of waybills, gehecht naar stvorkam kleefstof en complementarily pribivaemymi draadnagels of shpilkami (draadnagels zonder bonnets). Nashchelniki rekenen met betrekking tot kanten stvorok af, zij moeten dicht abut aan de doos en impostam. Nashchelniki beslecht van vukh-drie kanten, praktisch niets zullen uitlenen.

In de doelen van de reductie vozdukhopronitsaemosti met betrekking tot perimetru pritvora boekbanden gebouwen vestigen in de vorm van de bef van verend plastisch, porolona, van gubchatoi tandvlees of wollen koord. Gebouwen moeten rek, prochnostiu, door het leven nahouden erop.

Hen plaken door speciale kleefstof of pribivaiut doordringend, niet door lange zinced draadnagels door 250-300mm van de elkander in de boord zo, om de lijvigheid van het gebouw bewoog niet en met betrekking tot perimetru alle stvorki was gelijkaardig.

Gebouw tvloeit naar het bed vrijje voor, ruken niet grote, anders zo zij zullen rek en uplotnitelnye eigenschappen verliezen.

Op de schilderstuk 59 worden twee windows van bloc, namelijk doos met de boekband gemerkt. In een geval wordt boekband samengestelde uit doos, twee stvorok en framugi gemerkt. Stvorki abut aan framuge. Opening in pritvore tussen stvorkami wordt nashchelyshkom gesloten. Stvorki ontluiken naar binnen huisvestingen. Ene zodanig nashchelnik verlaagt niet vozdukhopronitsaemosti. Framuga kunnen slechts omhoog of in een van lateraale kanten, maar beneden de termen van otkryvaniya stvorok van de boekband openen.

Peрeплetы beз hmпocta h c hmпoctom: a - beз hmпocta; b - c hmпoctom; 1 - koрobka; 2 - ceрthkaльный bруcok; 3 - ctcoрka c фoрtohkoй; 4 - goрbылek пod фoрtohkу; 5 - фoрtohka; 6 - фрamуga; 7 - пetля; 8 - ctcoрka beз фoрtohkh; 9 - нaщeльнhk; 10 - goрhзoнtaльный hmпoct; 11 - ceрthkaльный hmпoct

59. Boekbanden zonder imposta en met impostom:
En - zonder imposta; B - met impostom; 1 - doos; 2 - vertikaale doellat; 3 - stvorka met fortochkoi; 4 - gorbylek beneden fortochku; 5 - fortochka; 6 - framuga; 7 - lus; 8 - stvorka zonder fortochki; 9 - nashchelnik; 10 - horizontaal impost; 11 - verticaal impost

In ander geval wordt windows bloc met twee impostami gemerkt, verticaal en horizontaal welk zijn het component van de doos en krepyatsya ernaar breeuwt. Framuga wordt tussen doos geadapteerd en doellat imposta en kunnen in elk kant openen. In meeste gevallen framugi krepyat naglukho.

Voor de fabricage van boekbanden in het eerst geval dissel doellatten, checken hun door de lineaal en ugolnikom. Zij kunnen sluik of met geselecteerd kalevkami zijn. In de doellatten selecteren van faltsy noodzakelijke diepte en breedte. Meestal Advocaturen van de boekband koppelen in de hoeken op dubbel breeuwt en proushinakh. Voor de voerend van deze verbindingen en faltsev op de doellatten gedrag gewaagdheden reismusom of grebenkoi en met betrekking tot deze gewaagdheden zapilivaiut breeuwt en proushiny selecterend faltsy. In de noodzakelijkheid srezaiut spant "op ons" in de knooppunten voor dicht primykaniya, preliminarily gedrag gewaagdheden aslant doellatten door de potlood met betrekking tot ugolniku (vijg. 60).

foрma bруckoc h hх пodgoocka k зaпhлocke шhпoc h прушhн: a - otboрka фoлcec h kaлeзkh: 1 - шhрhнa фaльca; 2 - cыcota фaльca; 3 - kaлecka; b - нaнeceнhe рhcok нa bруcok; 1 - dля cыboрkh фaльcec; 2 - dля зaпhлockh шhпoc h прушhн; 3 - dля пodрeзkh "нa уc" dрecechны c шhпocых h прoушhнных detaлях

60. De vorm van de doellatten en hen podgoovka naar zapilovke breeuwt en prushin:
En - otborka foltsev en kalezki: 1 - breedte faltsa; 2 - hoogtepunt faltsa; 3 - kalevka; B - toepassing risok op de doellat; 1 - voor vyborki faltsev; 2 - voor zapilovki breeuwt en prushin; 3 - voor podrezki "op ons" schoeien in shipovykh en proushinnykh details