Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Dozen, boekbanden, deuren (ch. 6)

 
 

Deuren.

De eigenaardigheden van het apparaat van de deuren. Bijstere inktkoker volbracht deuren impart om of huisvesting prachtig type onder te brengen. Deuren altijd schuiven in de doos in. Doos met dvermi of polotnami naam door bloc. Bloc kan een of twee dvernykh poloten bestaanan uit. Deuren odinarnye meer dikwijls stelen buiten, dubbel - buiten en naar binnen open. Afhankelijk van wijzend van de deur podrazdelyaiutsya op buitenst, inner, paradnye balkon en duister. Zwarte deuren meer dikwijls solliciteren zakryvaniya diverse economisch postroek. Dvernye canvas rekenen op de draadnagels af, breeuwt, shponkakh of nagelyakh. Zij kunnen vast materiaal en met produkhami zijn.

Buitenste en huisdeur meer dikwijls izgotovlyaiut massief, van tverdolistvennykh van de rassen van de spant (van de eik, yasenya, van beuken), inner balkon en duister - van de naaldendragende rassen van de spant.

Paradnye en inner deuren kunnen dove of osteklennymi zijn. Dikwijls op dvernykh bloc koppen (framugu) osteklyaiut en krepyat naglukho in de doos, of in de deuren voor filenok tussenvoegsel glazen. Deuren met steklami zullen op hel en polusvetlye onderverdelen. Op ontsteken osteklennaya onderdeel stileert 2/3 pleinen van het canvas, op polusvetlykh - 1/3. Hel maken in het algemeen balkon en mezhkomnatnye deuren, polusvetlymi - kukhonnye waar.

Deuren brengen tijdperk shchitovymi en filenchatymi (vijg door. 67 en68). Shchitovye deuren kunnen karkas of vensterramen, oblitsovannykh van twee kanten door de triplex, drevesnovoloknistymi en drevesnostruzhechnymi tichels bestaanan uit. Zij kunnen met de dieptes zijn of bemanden met uteplitelem. Zodanig deuren maken ook van vette grondslagen of doellatten gehecht shponkami, door de hoofdletter, nagelyami waar. Deze zeer ontzagwekkende deuren. Deuren maken hoogtepunt 2000 en 2300mm, breedte - 600 - 1100mm (odnopolnye) en 1202-1802 (dvupolnye). De lijvigheid van shchitovykh deuren tijdperk brengt van 30 tot toe 40mm door.

Raзнochdнocth dceрeй: a, b, c - щhtocыe, gлухhe; g - фhлeнhataя gлухaя; d, з, h, k - щhtocыe octkлeнныe; e, f - фhлeнhatыe octekлeнныe

67. De types deuren:
En, b, in - shchitovye, doof; G - filenchataya dove; D, z, en, naar - shchitovye ostklennye; Door hem, zh - filenchatye osteklennye

Dikwijls zastroishchiki izgotovlyaiut deuren "met de biscuit" van het schip. Whereat breedte.Deuren - 700-800mm, van de biscuit van het schip - 400-300mm.

Filenchatye deuren bestaanan uit obvyazki en zapolnitelya - filenki. Obvyazku nemen door de lijvigheid 54-44mm, door de breedte 94-110mm. Filenki doorbrengen tijdperk strijken shchitovye volbracht van de grondslagen, van de triplex, van drevesnostruzhechnykh borden, alsmede figareinye, naplavnye en met het vensterraam uit.

Voor de tussenvoeging filenok in de doellatten obvyazki kies van paz noodzakelijke breedte en dieptes, of dit paz zal formeren van raskladok strijken of met geselecteerd kalevkami welk krepyat in obvyazke op de kleefstof, shurupakh of shpilkakh uit.

Dcупoльный bлok c фрamуgoй h фhлeнhatoй dceрью: 1 - фрmуga; 2 - hmпoct; 3 - пetлh; 4 - фhлeнkh; 5 - dceрнoй bруcok obcязkh; 6 - koрobka

68. Dvupolnyi bloc met framugoi en filenchatoi deur:
1 - frmuga; 2 - impost; 3 - lussen; 4 - filenki; 5 - dvernoi doellat obvyazki; 6 - doos

Deuren moeten ontzagwekkend zijn, neteploprovodnymi, dicht lichtten. Balkon deuren izgotovlyaiut van dorre spant door de vochtigheid niet overtreffen 12%, inner, paradnye, framugi en dozen - 10%, van obkladki deuren en hen obvyazki, alsmede de dozen van buitenste deuren - 18%.

Shchitovye, doshchatye deuren "in de pet". Zodanig deuren ontzagwekkende, maloteploprovodny, hen zonder de moeilijkheid om van de grondslagen door de breedte niet boven 120mm met het beddengoed door strata in verschillende kanten te fabriceren. Grondslagen gelden van verschillende lijvigheid - van 40 tot toe 60mm. Splachivaiut hen in het kwartaal, in shpunt en t. D. Voor prochnosti grondslag met betrekking tot de lengte van de zomen stellen op nagelyakh in. In de deur canvas met eenvoudige pet met betrekking tot bovenste en lagere einden rekenen grebni, waarover nasazhivaiut doellatten met pazami diepte 20-30mm (vijg af. 69, en). Grebni kies piloi en stameskoi, en dan bijstere inktkoker zachishchaiut. Paz in de hoofdletter kies stameskoi, preliminarily het breedte aangekruist.

Щhtocыe doщatыe dceрh c нakoнehнhkamh: a - c прoctыmh; b - c улуhшeнныmh; c - "c пoлный нakoнehнhk"

69. Shchitovye doshchatye deuren met de hoofdletter:
En - met de ongedeeld een of anders; B - met verbeterd; In - "in complete pet"

In de fabricage van kam en paza noodzakelijk strikt om, op te letten om paz dicht nadevalsya op de kam. Slechts in dit geval winst de ontzagwekkende verbinding van losse delyanok beschutting met de pet.

Om paz en kam gemakkelijker shpuntubelem te kiezen. Kam en paz, pet nasukho (zonder de kleefstof) nadevaiut op de kam gekozen. Als pet nadevaetsya dichte, dan kam namazyvaiut door kleevym verdunning en nadevaiut erop bedeken.

InZamelde beschutting weerstaan in vaimakh niet minder van vierentwintig uren, dan droogmaken voor twee-drie vierentwintig uren en zachishchaiut, namelijk dissel van de voorkant verwijderend privesy.

De orde van de aanmaak van shchitovykh doshchatykh deuren "in de pet" zodanig. Zamel grondslagen selecterende hen zo in, om zij de canvas vormden van noodzakelijke breedte en lengtes. Als enkel grondslagen zullen lang, dit geen betekenis heeft. Grondslagen het is aanbevelenswaardig om op de kleefstof in te zamelen. Dan de kregen einden van beschutting opilivaiut strikt met betrekking tot ugolniku, gedrag gewaagdheden van twee kanten stellende de kam hoogtepunt. Met betrekking tot gewaagdheden nagradkoi maken propil op noodzakelijke diepte waar en van tortsevoi de zoom van de beschutting strikt met betrekking tot gewaagdheden losbranden toegeefl zijnen voor spant. In de noodzakelijkheid van de correcties gelden hoofdletter, hen stellen op de kleefstof met navolgend bakkend en zachistkoi in.