Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Dozen, boekbanden, deuren

 
 

Dozen. Windows en deur openingen vulen dozen in, bij wie toen schuiven boekbanden of deuren in. Dozen met naveshennymi boekbanden en deuren naam door bloc. Behalve de lussen naar de boekbanden en deuren krepyat handelt, schuifsloten, zavertki, kastelen en t. D. Dozen voor stenige gebouwen (baksteen beton, shlakobetonnykh, zemlebitnykh en glinobitnykh) izgotovlyaiut van de doellatten of vette grondslagen en koppelen op direct skvoznykh breeuwt. De boel respectievelijk breeuwt is aangewezen op de breedte van de doellatten, maar moet niet minder twee zijn. Dozen kunnen odinarnymi en dubbel, namelijk op een of twee boekband zijn. Dozen op een boekband gemakkelijker, maar om hen tyazhelee te vestigen, dan dozen zijn op twee boekband.

Voor rublenykh brevenchatykh of bruschatykh muren windows dozen, of kolody, izgotovlyaiut van vette brede grondslagen. Van de grondslagen bereiden doellatten voor en vestigen hen niet door volledige doos, en afwisselend losse doellatten. Dozen maken van dorre naaldendragende spant vochtigheid niet overtreffen 18%.

Windows dozen zijn voor stenige gebouwen. Vertrouwende de grootte van het windows opening van de doos izgotovlyaiut eenvoudige samengestelde uit vier doellatten, of met impostami welk zullen doos op twee en elk meere onderdelen afscheiden. Imposty kan horizontale en verticaal of horizontale en verticaal op gelijke tijdperk (vijg zijn. 52, en). Imposty krepyat in de doellatten van de doos door dubbel breeuwt in skvoznye of dove nesten. Op de losse buitenste dozen van sechenie doellatten voor de boekbanden zonder naplava - 79x89mm of 79x99mm, voor de boekbanden met naplavom - 64x104mm. Op de inner dozen van sechenie doellatten - 64x74mm. Sechenie doellatten impostov is aangewezen op secheniya bruskoz obvyazki, alsmede van de breedte en lengtes impostov. In de fabricage van de samengestelde buitenste dozen van sechenie doellatten - 79x79 of 74X Kh79mm, inner - 54x94mm, van en doellatten impostov - consistent met 79x58 of 74x58mm.

Voor de gebruikelijke boekbanden van het kwartaal in de dozen kies door de diepte op 1-2mm meere lijvigheid van de doellatten van de boekband, voor de boekbanden met naplavom - van de kleinere lijvigheid van de doellatten van de boekband, en in obvyazkakh doellatten - zo, om ze bedekt op 10-12mm de uiterste zoom van de doos, als zal naplav formeren. De algemene diepte van het kwartaal voor buitenste boekbanden - 15mm, voor inner - 12mm.

Okoнныe koрobkh dля kameнных зdaнhй:  a- koрobkh прoctыe c hmпoctamh: 1 - ceрthkaлныm; 2 - goрhзoнtaльныm; b, g - koрobkh dля пeрeплetoc, otkрыcaющhхcя cocнуtрь; c, d, e - koрobkh dля пeрeплetoc, otkрыcaющhcя c рaзныe ctoрoны; f - уgлocaя cязka otdeльнoй h obщeй koрobkh; 1 - hetceрth dля cлhca; 2 - hetceрth dля пodokoннoй dockh

52. Windows dozen voor stenige gebouwen:
En - dozen ongedeeld met impostami: 1 - vertikalnym; 2 - horizontaal; B, g - dozen voor de boekbanden geopend naar binnen; In, d, door hem - dozen voor de boekbanden, otkryvaiushchisya in verschillende kanten; Zh - van hoekige kleverige losse en algemene doos; 1 - verblijfplaats voor de pruim; 2 - verblijfplaats voor podokonnoi grondslag

Losse dozen izgotovlyaiut met de verblijfplaats in een kant, met de boekbanden geopend naar binnen (vijg. 52, 6, g), alsmede in verschillende kanten - buiten en in naar binnen (vijg. 52, in, d, door hem). Dubbel dozen rekenen voor de boekbanden geopend naar binnen of in verschillende kanten, met de afstand tussen boekbanden 100-200mm (puc af. 52, in, g). Doos voor rublenykh huizen maken met de verblijfplaats in verschillende kanten, met de verticaal en lagere doellatten op de overzijde pazy welk hen nadevaiut op grebni in het windows openingen (vijg. 52, door hem). Dit betr en naar dvernym dozen.

Eerst vier type van dozen richten in stenige, baksteen beton, shlakobetonnykh en die gelijkaardige gebouwen, vijfde type - in van hout, van de seks hoogte op het hoogtepunt 700-800mm op. In de lagere doellatten van de dozen kies pazy of verblijfplaats door de diepte niet minder 10mm voor podokonnikov en tot toe 10mm voor de eb (slivov). Losse dozen ekonomichnee met betrekking tot de onkost van het materieel, maar meer moeilijk in de installatie, algemeen - omgekeerd (vijg. 52, zh).

De meeste handige boekbanden geopend naar binnen huisvestingen, hen zonder de moeilijkheid om, promazyvat faltsy zamazkoi, van protirat glas te verstellen. In odnoetazhnykh gebouwen boekbanden kunnen in elk kant openen.

Windows dozen bestaanan uit vier doellatten united op direct skvoznykh breeuwt. Losse dozen dubbel aanbreien, en generaal - op dubbel of driedubbel breeuwt. Eb of pruimen kunnen van hout zijn, maar meer geregeld bezoeken hen izgotovlyaiut van krovelnoi staal, duister of zinced. Zinced staal heeft ruimere dienst leven. Zwarte staal verf door buttery verven voor okrashivaniya krovel 2-3 kloken.

Dozen zamelen op kazeinovom om in, en better op vodostoikom kunststof te lijmen. De breeuwt van de doellatten van de doos vet door de kleefstof, inzamelen lezen hen pryamougolnost af, bed in vaimy, opnieuw checken met betrekking tot diagonali en ugolnikom, gesp, stond in de hoeken van de doos van de opening door en stellen op de kleefstof nageli - van hout draadnagels in. Toen dozen erbuit nemen van vaim en laten voor prosushki.

Wanneer geen brede vette grondslagen, voor de fabricage van dozen gelden elk meere smalle makende hen compositum en plakkende kazeinovym of vodostoikim kunststof kleefstof.

Dozen voor stenige en die gelijkaardige gebouwen izgotovlyaiut in de volgende weg. Dissel rechthoek of plein doellatten, gedrag noodzakelijke gewaagdheden, zapilivaiut breeuwt en proushiny, verblijfplaats kiezen. Hoekige verbindingen vervaardigd, dozen zamelen nasukho in, checken ugolnikom en met betrekking tot diagonalyam.

Odinarnye dozen voor de winter boekbanden geopend naar binnen gebouwen, moeten meerdere meer met betrekking tot de grootte van de zomer boekbanden zijn. Zomer boekbanden moeten op vrije voeten ontluiken naar binnen.

Tot toe installatie in het windows opening in de dozen kan bedded boekbanden, framugu, stvorki zijn. In de noodzakelijkheid correcties maken, naveshivaiut op de lussen en prirezaiut staal apparata. Stvorki whereat moet op vrije voeten en naar dicht openstellen. Om te dozen bepalen van perekosa, hen better te hechten met betrekking tot diagonali grondslagen welk branden na de doos installatie los.

Dozen situeren in de muur strikt horizontaal. Dozen voor de boekbanden stellen van de seks hoogte op 700-900mm, en van het plafond - 150-250mm in. Handelt krepyat van de hoogte van de seks op een afstand 1350-1600mm. Hierine een huisvesting hellingen moeten van gelijkaardige breedte, de lagere doellatten van de dozen - strikt horizontaal, en zijdelings - vertikaal zijn.

Krepyat dozen naar de muren ershami, lang shurupami, en op de tijdperken door de draadnagels naar bobyshkam welk een aanvang nemen muren. Bobyshki maken van de dorre spant van naaldendragende rassen, antiseptirovannoi en pokrytoi asfalteren. Hen obertyvaiut door twee strata tolya. Voorkant laten open. Voor brickwork bobyshki maken met betrekking tot de grootte van de baksteen, hen stellen op een afstand 300mm van de bodem en de top van de opening, maar niet boven 1500mm van elkaar, wanneer windows hoog, maar niet van minder twee fragmenten per het kant in.

De achterk en lateraale kanten van de doos dichtbij door een of twee strata tolya welk pribivaiut door spijkert. Voor tolya kan gebruikt bitumineus strijkend zijn.

Als in het windows openingen worden bobyshki niet ingestellen, dan in noodzakelijke plaatsen openingen droegen door de diepte 50-70mm, zabivaiut van hout antiseptirovannye kurken, en erin zavertyvaiut ershi of shurupy. Doos tvloeit krepit strak voor.

Correct oshtukaturennye windows hellingen huisvesting versieren. Om zij waren van gelijkaardige breedte, voortvloeit om zo te gedragen. Muren met het windows openingen proveshivaiut, vbivaiut draadnagels, beslechten postzegels en vuurtorens van de verdunning. Vuurtoren - deze schrap van de verdunning door de lijvigheid, naar de gelijkmatige lijvigheid van de wondpleister. Naar vuurtorens hechten zelfs batten, waarvan admeasure met betrekking tot bodem en top dozen bepaalde afstand, verslapte door de brief en (vijg. 53, en), van pristavlyaya 2 tijdperk batten.

Bolstered verhogen zomer dozen, winter stellen op een afstand van de zomer 100-200mm in, whereat nemen in de rekening en de breedte van de helling - niet minder 100mm vertrouwende de lijvigheid van de muren.

Zomer doos, of zomer windows bloc, stellen zo in. Naar de vertikaale kanten van de winter doos krepyat bobyshki, met betrekking tot twee per het kant. Breedte bobyshek moet afstand tussen dozen naar of breedte zaglushiny bedragen. Hieraan bobyshkam pristavlyaiut doos of de bloc van de winter boekbanden vestigende hen strikt overeind en horizontaal, en dan krepyat.

Uctaнocka koрobok c kameнныe зdaнhя: a - рaзрeз cteны c koрobkoй: 1 - cteнa; 2 - koрobka; 3 - maяk; 4 - рeйka (bуkcы "a" пokaзыcaюt нa odhнakocoe рaccotoянhe ot koрobkh do рeйkh); b - прoceрka прachльнocth koрobkh, уctaнocлeннoй c okoннom прoeme; 1 - koрobka; 2 - kлhнья; 3 - зaзoр mefdу koрobkoй h cteнoй; 4 - otcec; 5 - прoceрka уctaнocлeннoй koрobkh пo dhagoнaлh рeйkoй (пokaзaнo пунkthрom)

53. De installatie van de dozen in stenige gebouwen:
En - de gleuf van de muur met de doos: 1 - muur; 2 - doos; 3 - vuurtoren; 4 - batten (brieven "en" merken op gelijkaardig rassotoyanie van de doos tot toe batten); B - de verificatie van de nauwkeurigheid van de doos, een aanvang nemen windows opening; 1 - doos; 2 - wiggen; 3 - zuivering tussen doos en muur; 4 - otves; 5 - de verificatie van doos instellen met betrekking tot diagonali batten (wordt door gestippelde lijn) gemerkt

In de installatie van de doos of bloc gelden 8 wiggen welk zabivaiut op de bodem van lateraale kanten en van bovenstaand. De nauwkeurigheid van de installatie van de doos checken met betrekking tot diagonali batten en ugolnikom. Dozen door de bijlen moeten met de bijlen van de openingen (vijg samenvallen. 53, b). Daarvandaan in de installatie zomer doos of bloc met betrekking tot breedte zal op twee onderdelen onderverdelen en stell etiketen in. Precies ook zal en de breedte van de opening onderverdelen. Deze etiketen moeten samenvallen. Etiket op winterachtige doos kan worden met de zomer door middel van ugolnika overgeboekt of otvesa, whereat koord otvesa moet met de overtocht punt diagonalei samenvallen.

Bolstered verhogen dozen of bloc in het windows openingen, konopatyat zuiveringen tussen doos en muur. Better alles om dit werk door natte methode te volbrengen: Oor-lokken pakli vochtigheid in de kleine gedeeltes van gipsovogo dough, tussenvoegsel in de zuiveringen en bijstere inktkoker uplotnyaiut. Om de doellatten van de doos bogen zich niet, tussen vertikaale en horizontale doellatten stellen een of twee cambrels in. Natte methode okonopachivaniya nadezhnee dor. Kamer tussen dozen, of zaglushiny en hellingen, verdunning vulen in oshtukaturivanii in.

Van de inner kant van het windows openingen op de bodem stellen podokonniki van de boom in of van verdunning cementeren.