Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Het karakteristiek van arboraceous kweekt

 
 

In stolyarnom materie wijd gelden naaldendragende en listvennye de rassen van de boom. Naar naaldendragende rassen bijvoeglijke bepaling pijnboom, el, listvennitsu, pikhtu, kedr sibirskii. De spant van naaldendragende rassen verschilt door de gering udelnoi menigte, pryamosloinostiu, bijster nou wijkt voor behandeling. Ze vormt smolistye substanties welk bewaren voor zijn van diverse ziektes, zagnivaniya, nederlagen gribom, door torren-drevoedami en t. D.

Pijnboom is een de meeste verbreid naaldendragend ras. De stengels van de pijnboom hebben vergelijkenderwijs correcte vorm en op de leeftijd van 120-150 jaren oud bereiken hoogtepunt 30-40m. Zijn spant zonder de moeilijkheid naar de dissel, pilit, bijstere inktkoker om aan te plakken, om en lakirovat te schilderen. Gelden in brengende constructie, in mebelnom, fanernom en andere proizvodstvakh.

El tweede plaats bezet met betrekking tot de verbreid graad. Stengels zijn om en direct, op de leeftijd van 120-150 jaren oud bereiken hoogtepunt 30-40m, en op de tijdperken 50m. De voordelen van elovoi spant - de uniformiteit van de constructie, witte kleur en gering smolistost, tekort - ruimer suchkovatost. Van eli de muren haken van huizen, nastilaiut diepte, deuren maken, boekbanden, dozen, nalichniki, plinten, meubeltje.

Listvennitsa totaliter toepasbaar voor de aanmaak van stolyarnykh producten. Spant zijn eigenen ruim prochnostiu (op 30% hoger boven de pijnboom) en door fortitude om, niettemin tyazhelee sosnovoi te verrotten.

Pikhta - voor de om haar karakteristiek verhevene koroblenie en rastreskivanie, minder dichtheid, dan op de pijnboom, daarvandaan pikhtu minder dikwijls gelden in stolyarnom materie, dan pijnboom en el.

Kedr sibirskii - arboraceous ras, dichtbij met betrekking tot mechanische eigenschappen naar de pijnboom. Heeft directe stengel door de diameter tot toe 2m. Spant kedra kleverig, zacht, maar dichte en ontzagwekkende, paardenstal tegen verroten, bijster nou wordt vergast. Van listvennykh rassen in stolyarnom materie gelden voornamelijk eik, yasen, asp, berkeboom, klen, beuken.

Eik eigenen hoog prochnostiu. Ervan maken diepte, deuren, boekbanden, diverse colonnes, gebruik voor obshivki huizen. Niettemin eik moeilijk om te vergasten, vooral pilit, naar de dissel, dolbit, om door te stond.

Yasen heeft prachtige structuur en weinig rastreskivaetsya, dient voor de fabricage van ladders, van de balustrade, van de handholds van het instrument.

Asp en lipa - gebruik hoe om het woud voor srubov, en grondslagen en doellatten - voor met een tapijt bedekkende en plafonds, van de fabricage van bulkheads, meubeltje. De spant van asp en lipy aangeslagene indruk naar syrosti, daarvandaan zal voor de fabricage van boekbanden en buitenste deuren niet aangeraad worden. Spant lipy wijd solliciteren de voerend van buitenst kervend (nalichnikov en karnizov).

Berkeboom heeft tonkosloinuiu structuur, firma, zeer eenvormig met betrekking tot constructie. Solliciteer de fabricage van triplex, arboraceous-lei plastikov, van drevesnostruzhechnykh en drevesnovoloknistykh borden, parketa, meubeltje en t af. D.

Klen schrijft aan de firma rassen van de boom met prachtige structuur toe. In de plaatsen menigte-toonladder proizrastaniya gebruik in de vorm van breven en grondslagen voor burgerlijk arbeidt, alsmede voor de aanmaak kolodok diverse strugov.

Beuk wordt in het zuiden gebieden van land verbreid. Ervan izgotovlyaiut kolodki strugov, parket, shpon, triplex. Om beuken moeilijk te trakteren.

Behalve de voornoemde spant in stolyarnom materie gelden grijpen vast, noot, peer, ryabinu, en voor de fabricage van meubeltje - de ook import rassen van de bomen: Sekvoiiu, rode en duister-bos, palisandr, bakaut.