Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Details-prorezki voor laatste compositie nalichnikov (ch. 2)

 
 

Sbornye rozetki geportretteerd op de schilderstuk 109, onderscheiden van rozetok, ornement welk erbuit snijden op zagotovke, en het stelde haar gemeenschappelijke ongedeeld voor.

Cboрныe рoзetkh (нabрaнныe hз otddeльнo cыпoлнeнных detaлeй)

109. Sbornye rozetki (draaiden van otddelno volbrachten details)

Sbornye rozetki bestaanan uit details, in tweeen volbracht en attachable of op de stichting, namelijk grondslag of beschutting, of daarover of ander deel van gebouw. Op de schilderstuk worden ongedeeld rozetka gemerkt en rozetki bestaand uitend twee halveert, allen van welk de vorm heeft. Afmeting rozetok kunnen verschillend zijn, en ornement is aangewezen op de hersenschim executor.

Sbornye rozetki izgotovlyat sneller, dan om erbuit van de selectie te snijden. Het is allereerst, schilderstuk kiezen, dan maken trafaret of de gietvorm van het detail, zagotavlivaiut de noodzakelijke boel van materieel, op zagotovku de omlijningen verplaatsen van de schilderstuk en snijden erbuit detailleert. De noodzakelijke boel van de details volbracht, scheep gaan op hun striemend.

Elliptisch rozetki kan vyreznymi of sbornymi (vijg zijn. 110). Voor hun aanmaak, allereerst, noodzakelijk om de ellipse vorm te funderen. Wij willen beschouwen construeren zodanig rozetki met betrekking tot breedte, of de kleine as van ellipse. Het is allereerst, op het werkblad van papieren, van de triplex, naar de grondslag of ander materieel gedrag kleine as, naar de gelijkmatige breedte van ellipse. Zal zijn hand afscheiden-en-half en centrum vinden Omstreeks, en met betrekking tot beeindigt stellen brieven En, B. in Dan door het centrum Omstreeks het gedrag directe loodrechte lijn naar kleine as AB en naam zijn door de as van ellipse. Volgende interval AO zal op drietal gelijkmatige onderdelen onderverdelen. Neem straal, gelijkmatig 2/3 AO, en gedrag van het centrum Omstreeks, poluokruzhnost (arc) bevinding punten In, G. Dan gedrag lijnen van de punten VAN AIB erez punt In, G.

Eллhпthheckhe рoзetkh

110. Elliptisch rozetki

Door de straal, gelijkmatig AB, gedrag van het punt En, door B wijzen, arc ZHZ, en van B wijzen door het punt En - arc DE. Vervolgens van VIG wijst door pisyvaiut straal GE koppelende arcs EZ en J. Zodoende, van de ellipse breedte hangt en het lengte af.

Want construeren rozetki met de ornement van elk type de cirkel van ellipse zal op de noodzakelijke boel van onderdelen onderverdelen. Volgend schilderstuk kiezen, izgotovlyaiut een detail, en gaan akkoord naar haar - alles het overblijfsel van de. Op de schilderstuk wordt niet enkel bouwend van ellipse maar ook aard zodanig rozetok gemerkt.

Op de schilderstuk 111 wordt lager detail nalichnika gemerkt.

Detaлh: a - лoпatka; b - нhз нaлhhнhka

111. Details:
En - lopatka; B - bodem nalichnika