Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Apparaat polov (ch. 4)

 
 

Aanmaak en de installatie van de plinten. Completeert met een tapijt bedekkende de installatie van de plinten welk dichte openingen tussen seksen en muren, alsmede muren behoeden van de vervuiling.

Plinten gelden serieel vrijgemaakt door de industrie, alsmede fabriceerden door de machten. Plinten met betrekking tot vorm galtelei wijd benutten in het apparaat van hout doshchatykh en parketnykh polov. Krepyat plinten en galteli naar een basis van de constructie: Naar de muur, om, en meer dikwijls - naar parketu te seksen. Seks bedded op zvukoizolyatsionnye podkladki of met betrekking tot zasypke, moet niet worden muren verbonden aan, omdat verschijning akoestische brug de beweging verplaatst van de seks naar de muren, en laatst - naar de huisvesting. Brengt tijdperk door die tussen plinten en muren zvukoizolyatsionnye podkladki instellen. Plinten meer dikwijls krepyat naar de muur, en galtel - naar parketnomu seks, maar op de tijdperken en naar de muren. Galtel moet muren niet beroeren, en als dit het is noodzakelijk om, te maken toen formulering podkladki verplicht. Gerede plinten en galteli kunnen gebruikelijk vrijkomen, namelijk slechts ostrogannymi, maar kunnen worden of lakirovany geschilderd. Schilderden of lakirovannye plinten tvloeit krepit slechts na otdelki muren - okrashivaniya of okleiki oboyami voor.

Plinten krepyat naar de muren door de draadnagels, naar polam - door de draadnagels of shurupami. Wanneer van de muur gvozdimye die krepit plinten is eenvoudig, wanneer negvozdimye die het is noodzakelijke prosverlivat of probivat openingen door 600-700mm met otstupom van de einden van de plinten op 150-200mm. De diepte van de openingen - 40-50mm, diameter - niet boven 10mm. In de openingen zabivaiut van hout kurken door de vochtigheid niet boven 12%. In deze kurken vbivaiut draadnagels door de lengte, naar de egaal lengte van de kurk naar en de lijvigheid van de plint of galteli (vijg. 43). Beukend moet ontzagwekkend, de bonnets van de draadnagels of shurupov utopleny in tolshchu spant zijn. In de hoeken en met betrekking tot lengte plinten koppeling "op ons" hoek-wijs 45°. Met het dit uitdraaien op uitzicht is aanraadde aan gelden stuslo (raspilovochnyi doos) welk verhuurt snel en exact te winnen hoek indiceerde.

Uctaнocka плhнtуcoc: a - k cteнe; b - k пoлу; 1 - ocнocaнhe; 2 - docka пoлa hлh пaрketa; 3 - плhнtуcы - прoctoй h c gaлteлью;

43. De installatie van de plinten:
En - naar de muur; B - om te seksen; 1 - stichting; 2 - de grondslag van de seks of parketa; 3 - plinten - ongedeeld en met galteliu;

Voortvloeit om teboek te stellen die otstup van de muren van de grondslagen van de seks of parketa op 10-15mm menig beschouwen ontoereikende en otodvigaiut hen op 20mm, motiviruya dit wat in verheven van uvlazhnenii de seks van de grondslag beginnen om te verruimen en lieten zuivering kan ontoereikende een of anders zich ontpoppen.

Plinten zodanig constructie maken, om van kweken kant zij dicht niet prilegali naar de muur en seks, hun hoek srezaiut op fasku op. De grondslagen van de seks whereat moeten van de muren op 30mm verscheiden. In de plinten openingen droegen door de diameter 10mm door 1000mm, maar zo, om zij verbleven van de seks hoogte niet door beneden 25mm. Schilderstuk plinten, moeten wacht die, als niet naar zalit openingen door de verf. Na okrashivaniya tvloeit om in de openingen speciaal door vystrogannuiu palochku diameter 10mm liggende zijn voor, rastiraiut slaande verf in te schuiven.

Nastilka parketnykh polov. Parketnye diepte impart naar de huisvesting prachtig type, zij zijn hygienic en ontzagwekkend. Voor het apparaat polov gelden shtuchnyi parket, alsmede parketnye grondslagen en beschuttingen, nabornyi parket in de vorm shchitkov. Behalve odnotsvetnogo parketa gebruik khudozhestvennnyi fabriceerde met betrekking tot speciale werkjes van de spant van verschillende kleur. Planki alle aard van parketa maken van de spant van de firma rassen (van de eik, van beuken, graba, yasenya, klena, karagacha, vyaza, ilma, van chestnut, witte Acacia, gledichii, berkebomen, van de pijnboom en listvennitsy) vochtigheid niet boven 8%. Lijvigheid parketnykh planok van de pijnboom en listvennitsy is gelijkmatig 8mm, van het overblijfsel van de rassen - 6mm. Shtuchnyi parket van de spant van ferme listvennykh rassen heeft lijvigheid 15mm, en van naaldendragend - 18mm.

In nastilke elk parketa (als in nastilke doshchatykh polov) de vochtigheid van de lucht in de huisvestingen moet 60%, en temperatuur niet onderaan 8°C niet overtreffen.

In nastilke parketa op mastikakh duister seks of stichting moet zelfs zijn, zuiveren en dor. Lees stichting fugovannoi door dvukhmetrovoi batten met de hoogte af. Afwijkingen tussen batten en stichting of nastlannym parketom - niet boven 2mm. Nastilaiut parket omlaag van de muur kleinst mogelijke hoeveelheid 10mm gesteund.

Diepte van parketnykh grondslagen. Zodanig diepte bestaanan uit twee strata, lager reechnogo, of doshchatogo terrein, van en gezicht strijkend van de rechthoek planok. Reechnoe stichting bestaaatt uit drietal battens. Op de een lange en kleine zomen van de stichting er zijnen pazy door de breedte en diepte met betrekking tot 7mm, en op twee tegengestelde zomen er zijnen grebni, door middel van welk grondslagen paren tussen elkaar. Als voor de stichting gelden de volledige grondslagen van noodzakelijke breedte, dan erin met een uitzicht betreffende de voorkoming korobleniya op alle lengte maken neskvoznye propily, niet dokhodyashchie tot toe planok gezicht strijkend op 1-2mm.

Planki gezicht strijkend meer dikwijls situeren aslant reechnogo stichting, maar mogelijke en verscheidene schikking. Planki hebben breedte 20-45mm en lengte 145 of 160mm, namelijk zijn opgewassene breedte terrein. Lijvigheid planok is aangewezen op het ras van de spant, waarvan zij zijn maakten: Van de pijnboom en listvennitsy - 8mm, trouwens van de rassen - 6mm.

De lengte van parketnykh grondslagen brengt tijdperk 1200, 1800, 2400 en 3000mm in de breedte 145 en 160mm door. Niettemin grondslagen benutten door de lengte 600 en 900mm. De algemene lijvigheid van parketnykh grondslagen, pokrytykh plankami van ferme rassen, is egaal 25mm, lijvigheid planok van de pijnboom of listvennitsy - 27mm (vijg. 44, en).

Paрketныe dockh h hнctруmeнt: a - рaзрeз пaрketнoй dockh h caрhaнtы рacпoлofeнhя нa нeй плaнok; b - пaрketный moлotok; c - doboйнhk; g - уctрoйctco пoлoc hз пaрketных docok пo ctoлbam нa gрунte; 1 - пaрketнaя docka; 2 - лaga; 3 - пodkлadka; 4 - ghdрohзoляchя; 5 - ctoлb

44. Parketnye grondslagen en instrument:
En - de gleuf van parketnoi grondslag en de varianten van de schikking erop planok; B - parketnyi hameren; In - doboinik; G - apparaat polov van parketnykh grondslagen met betrekking tot colonnes op de voedingsbodem; 1 - parketnaya grondslag; 2 - laga; 3 - podkladka; 4 - gidroizolyatsiya; 5 - colonne

Stichting op ene lange en ene kleine zomen heeft paz door de diepte en breedte met betrekking tot 7mm, op ander - van grebni zelfde grootte. Het lagere kant van de stichting van twee kanten srezaiut op de kegel welk verschaffenen van dichte prileganie zomen. In nastilke parketnykh grondslagen zoom met de kam zoom loopt met pazom binnen.

Parketnye grondslagen, pokrytye door de vernis, moeten nastilat keurig, als niet naar potsarapat. In de werkwijze van nastilki wordt dicht parket door de vulling-krant of karton aangeraad aan.

Diepte van parketnykh grondslagen het is mogelijk nastilat met betrekking tot lagam bedded op losse colonnes, of op de voedingsbodem met betrekking tot arenaceous zasypke en met betrekking tot beton terrein. Krepyat parketnye grondslagen naar lagam draadnagels welk zabivaiut in de grondslag kruising met ieder lagoi. Voor het werk gelden hamer en doboinik. Elk meere handige hamer parketchika.

Parketnyi hamer (vijg. 44, 6) door de menigte 910g heeft wijzer nosok welk in de staking met betrekking tot zomen parketa zonder het gebouw niet sminaet grebni, pazy en het gezicht hoeken van de zomen. Obushkom hamer ine het algemeen zabivaiut spijkert of oorzaak stakingen door bouwende druk parketa. De lengte van de hamer - 100mm, sechenie - 35x35mm, lengte met de hengsel - 305mm.

Doboinik (vijg. 44, in) stalene kern presenteert door de diameter 18 en lengte 100mm. De diameter van aan het werk onderdeel, namelijk op de zelve beeindigen, moet 6mm zijn. Door de hamer zabivaiut draadnagel tot toe zoom parketa, en doboinikom utoplyaiut de draadnagel bonnet in tolshchu spant.

Diepte van parketnykh grondslagen kunnen worden beslecht en op begane grond, in zogenaamde podvalnykh of nadpodvalnykh huisvestingen. Lagi whereat bed niet met betrekking tot borden mezhduetazhnykh of nadpodvalnykh perekrytii, en met betrekking tot beton of door de baksteen stolbikam hoogtepunt tot toe 250mm kostend op de voedingsbodem. Stolbiki richten op een afstand 400-500mm van elkaar (vijg op. 44, g). Erop bed in het eerst geval gidroizolyatsiiu van twee strata tolya of ruberoida, dan - antiseptirovannye gebouwen, op de gebouwen - lagi door de lijvigheid 40 - 60mm, door de breedte 100-120mm. Allemaal styki achterliggen door alle middelen moet op stolbikakh zetelen.

Stolbiki rekenen zo af, om hun hoofd was strikt op een hoogte. Zelfde nauwkeurigheid moet zijn en met betrekking tot bovenzijde liggen. Alle deze constructie moet worden strikt met betrekking tot hoogte volbracht. Lagi door alle middelen antiseptiruiut. Gidroizolyatsiya behoedt gebouwen en lagi van uvlazhneniya.

Als podpole nauwelijks rauw, dan van node in het eerst geval stolbiki gidroizolirovat op de hoogte 150mm van land, en dan - met betrekking tot top. In vochtige voedingsbodem moeten alle afmetingen naar betrouwbaar gidroizolyatsii podpolia accepteren, omdat syrost versnelt van zagnivanie spant en nederlaag zijn door brownie gribom.

In zodanig strijkende polov erin moet worden ventilyatsionnye openingen voor zendend van ondergrondse kamer schromelijk gebied niet minder 20 nietwaar boven 30sm beslecht 2. Openingen dichtbij door het metaal afrasteringen met de openingen rijzend overheen de hoogte van de seks, omdat krepyat afrasteringen door alle middelen op de vensterramen. Per 15-20m2 de pleinen van de seks moet niet van minder twee ventilyatsionnykh afrasteringen in de tegengestelde hoeken van de huisvesting zijn.

In met een tapijt bedekkend van parketnykh grondslagen voortvloeit om volgende regels te verrichten. Alle tortsevye styki grondslagen moeten op lagakh zetelen. Grondslagen welk helemaal zijn niet bedded binnenshuis, moeten raspilit met betrekking tot lengte en bed pazom in de kam. Worden van neshpuntovannye de verbinding van de grondslagen niet verondersteld, omdat wordt van monolitnost seks beschadigd en het wordt zybkim.

Diepte door alle middelen moet beer op lagu die speciaal bed, als zij abut aan in het verleden nastlannym polam, zetelen buiten de apparata van de verwarming en als de lengte van de einden van de grondslagen (svesov) overtreft 100mm.

Einden achterliggen, parketnye grondslagen of elk parket moeten niet dokhodit tot toe muren op 10mm. Deze zuivering dan supercede door de plint kleinst mogelijke hoeveelheid op 10mm. Plinten moeten dicht prilegat naar parketnomu seks zonder de openingen en zuiveringen.

Ieder nastlannyi het stadsdeel van de seks voortvloeit om op zybkost te checken. Op zodanig plaatsen bed aanvullend zvukoizolyatsionnuiu antiseptirovannuiu gebouw.

In van hout, baksteen, shlakobetonnykh en andere huizen perekrytiya bestaanan uit onderleggers doorgestaan op de muren of colonnes (colonnes). Onder naar de onderleggers pribivaiut indiening van doordringende grondslagen (indiening van tesa), plastin, van de beschuttingen, waarover het bed uteplitel, en dan nastilaiut van hout zuiveren of duister seks. Verderop nastilaiut parket of ander materieel.

Parketnye grondslagen na nastilki lapen en dek door de vernis of natiraiut mastikoi.

Nastilaya elk parketnye diepte, moet accuraat instrument hebben: Strugi, longitudinal en transversal pily-melkozubki. Fluweel propil mee of aslant verschaffenen elk meer dicht primykanie parketa bij elkaar.