Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Apparaat polov (ch. 7)

 
 

Diepte van shtuchnogo parketa op de draadnagels. Zodanig hol nastilaiut met betrekking tot van hout stichting of op mastikakh met betrekking tot beton of cement styazhkam voldoende prochnosti zonder vyboin en kraakt.

Dit type parketa bestaaatt uit los planok van de waarde rassen van de spant, op twee zomen welk er zijnen pazy, en op het overblijfsel van de - grebni. Pazami en grebnyami planki paren tussen elkaar. Planki vrijlating van verschillende grootte: Door de lengte 150-500mm met de verbetering 50mm, namelijk 150, 200, 250 en t. D. En door - breedte!30-90mm met de verbetering 5mm. Zodanig parket wordt izgotovlyat van de spant van de beuk door de breedte elk meer 70sm met de verbetering 5mm toegestaan.

Planki van ferme listvennykh rassen hebben lijvigheid 15, van naaldendragend - 18mm. Kam komt voorwaarts van de zoom gezicht plastiny op 5mm, het lijvigheid - 4mm, paz wordt in planku op 5mm verdiept.

Shtuchnyi parket nastilaiut op van hout terrein of zwarte diepte van nestroganykh grondslagen door de lijvigheid 25mm, door de breedte niet boven 120mm. Grondslagen het is aanbevelenswaardig om zonder obzola te gelden. De grondslagen van ruimere breedte voor de vermijding korobleniya klieven of nadkalyvaiut. De vochtigheid van de grondslagen moet 12% niet overtreffen. Pribivat hen tvloeit naar de onderleggers of lagam met de zuiveringen tussen grondslagen 5mm voor. Losse zuiveringen of camber van de aartsen lapen strozhkoi. Nauwkeurigheid nastilki checken fugovannoi door batten door de lengte 2000mm met de hoogte.

Nastilka dit parketa bestaaatt uit volgende operaties: De toebereiding van het plan nastilki, van de sluiting van de stichting door de krant of karton, de apparaten van mayachnoi kerst-boom, strozhki en tsiklevaniya, van pribivki plinten, coatings door de vernis of natiraniya mastikoi.

Vertrouwend het plein van de huisvesting (lengtes van en breedte) van en tegenwoordigheid parketnykh planok noodzakelijk om de optimale en rendabele variant van de voerend van de werken te kiezen.

Lengte planok is aangewezen op de huisvesting breedte. Het is bijstere inktkoker, wanneer kan bedded met betrekking tot breedte het volledige aantal van toerbeurten planok zijn. Daarvandaan samenstellend van het plan tvloeit om met het beddengoed planok aslant kamer nasukho voor, namelijk vykladyvaniya zmeiki te beginnen. In zmeike iedere planka correspondeert toerbeurt parketa. Iedere toerbeurt moet bedded zo zijn, om tussen muren en beeindigt planok was niet van de zuivering welk kunnen zonder de moeilijkheid gesloten door de plint (van het type galteli) zijn. Bijstere inktkoker wanneer voorradig er zijnen planki van zodanig grootte, van welk kan bedded zmeiku van kardinalen ongedeeld planok zijn. Whereat moet in de rekening en breedte planok nemen. Benuttende planki breedte tot toe 40mm, het is mogelijk van niet opilivat topgevels planok abutting aan de muren. In de breedte planok elk meere 40mm zuivering tussen muren en uiterst plankami wordt ruimer gewonnen, en topgevels planok noodzakelijk om hoek-wijs 45° te snijden.

Wanneer met betrekking tot de huisvesting breedte is bedded volledig rangtelwoord planok door de breedte tot toe 40mm, die nastilaiut hen als vylozhena zmeika. Als breedte planok elk meer 40mm, dan zmeiku sdvigaiut op de half van de lengte planki naar een van longitudinal muren. Eerst toerbeurt het is mogelijke nastilat, perepilivaya planku van zmeiki hand-en-half hoek-wijs 45° van en beide uiterste toerbeurt draaiend van perepilennykh planok. In dit geval raspilivaiut minder nummer planok.

Als afmeting planok gelaten vylozhit zmeiku van het volledige aantal van planok lijkend op lengte, niet dan uiterste beeindigt toerbeurten dobiraiut van planok minder lengte, en elk meere monding otpilivaiut hoek-wijs 45° (vijg. 47, en). Plan nastilki voorbereid, scheep gaan op vykladyvaniiu mayachnoi kerst-bomen.

Hacthлka пoлoc hз шtуhнogo пaрketa нa gcoзdях: a - рackлadka зmeйkh: 1 - уkлadka hetнogo hhcлa ceлых плaнok шhрhнoй do 40 mm; 2 - to fe шhрhнoй boee 40 mm; 3 - нehetнoe hhcлo пaрketных плaнok шhрhнoй do 40 mm; 4 - to fe шhрhнoй boлee 40 mm; 5 - kрaйнhe ряdы dobhрaюt hз плaнok dруghх рaзmeрoc; b - прokлadka шнурa cbлhзh cteны komнatы dля maяhнoй eлkh: 1 -maяhнaя eлka; 2 - шнур; c - прokлadka шнурa dля maяhнoй eлkh пocрedhнe komнatы; g - уkлadka maяhнoй eлkh; d - пocadka плaнkh уdaрom moлotka пo прodoльнoй kрomke; e - пocadka плaнkh уdaрom moлotka пo toрcecoй kрomke; f - cboрka нacухo kcadрata h рacпhлhcaнhe ego пo dhagoнaлh; з - зaпoлнeнhe koнcoc eлok пaрketa у пoпeрehных cteн;  3 - koнec eлkh

47. Met een tapijt bedekkend van shtuchnogo parketa op de draadnagels:
En - raskladka zmeiki: 1 - beddengoed kardinalen ongedeeld planok door de breedte tot toe 40 mm; 2 - door dat breedte boee 40 mm; 3 - rangtelwoord parketnykh planok door de breedte tot toe 40 mm; 4 - door dat breedte elk meere 40 mm; 5 - uiterst ruzie maakt dobiraiut van planok andere afmeting; B - gebouw van het koord nabij van de muur van de kamer voor mayachnoi kerst-boom: 1 - mayachnaya kerst-boom; 2 - binden; In - gebouw van het koord voor mayachnoi de kerst-boom van posredine kamer; G - beddengoed van mayachnoi kerst-boom; D - daling planki door de indruk maken op van de hamer met betrekking tot longitudinal zoom; Door hem - daling planki door de indruk maken op van de hamer met betrekking tot tortsevoi zoom; Zh - assemblage van nasukho plein en raspilivanie het met betrekking tot diagonali; Z - van zapolnenie de einden van de kerst-bomen parketa op transversal muren; 3 - het eind van de kerst-boom

Mayachnaya kerst-boom - van deze eerst twee toerbeurt planok bedded strikt met betrekking tot koord en op welke wijze het is mogelijk plotnee bij elkaar. Beddengoed van deze kerst-boom met klein perekosom draagt kosine schilderstuk en naar de verschijning van onduldbaare openingen tussen plankami aan.

Wanneer van parket nastilaiut binnenshuis langwerpige vorm, met directe muren die mayachnuiu kerst-boom maken met betrekking tot lange muur, de meeste afgelegen van de toegang waar. Dit vooral suitably in nastilke parketa op koud mastikakh, wanneer aan het werk te voet oversteken niet op op planki die kan smestitsya. Over het algemeen mayachnuiu kerst-boom het is aanbevelenswaardig naar het bed op verhit mastike, wanneer ze door meerdere minuten zo veel zal verkalken die het is mogelijk niet zijn vooringenomenheid schromen. Mayachnuiu kerst-boom kan bedded op koud mastike voor 5-zes dagen tot toe de beginneling van nastilki alles parketa zijn, toen het zal niet zijn noodzakelijke vrees vooringenomenheid planok in de kerst-boom.

Dikwijls bedded op deprimerende mastike mayachnuiu kerst-boom consolideren zo. In gelatene zuivering tussen muur en uiterste toerbeurt parketa overloop verhite mastiku of kerst-boom in meerdere plaatsen gesp door de wiggen, om ze niet sdvinulas in nastilke het overblijfsel van de toerbeurten parketa gaand van de beginneling van mayachnoi kerst-boom. Stratum mastiki moet 0.8-1.0 mm zijn. In dit geval oplossend geneesmiddel welk resideert in mastike, wordt door de stichting geabsorbeerd en plankami niet zeer snel en verhuurt better naar het bed kerst-boom.

Om te funderen en nastilat mayachnuiu kerst-boom het is mogelijk of buiten een muur, of met betrekking tot het centrum van de huisvesting (vijg. 47, 6, in).

Om mayachnaya kerst-boom was op ene directe, gelijkheid koord welk repare voor de draadnagels, vbitye in de stichting (als het gvozdimo), of speciaal krepyat met betrekking tot de einden van de toekomst mayachnoi kerst-boom met betrekking tot parketnoi planke op verhit mastike, na de inname welk in planku vbivaiut draadnagel en gelijkheid koord zonder camber van de aartsen.

Naar het bed mayachnuiu kerst-boom tvloeit zo voor, om beneden het koord verbleef gelatene toerbeurt planok, en de hoeken van juiste toerbeurt slechts koord beroerden. Dit maken om aan het werk doorgestaan op het recht knietje, in de beweging kon niet onmerkbaar bezweren terzijde het koord welk de vooringenomenheid draagt van mayachnoi kerst-boom (vijg aan. 47, g).

Mayachnaya kerst-boom moet ontzagwekkend, en zijn planki niet sdvigatsya van de plaats in nasazhivanii pazom op de kam zijn. Ajutage maken door de hamer welk oorzaak van twee staking - met betrekking tot lengte planki en met betrekking tot topgevel (vijg waar. 47, d, door hem).

Mastiku ook nalivaiut op de stichting, razravnivaiut door grebenkoi stratum meerdere ruimer met betrekking tot plein, dan bedded planki.

Wanneer mayachnaya de kerst-boom van vylozhena nabij de muur da's aangeraad aan continueren nastilat parket tussen muur en kerst-boom. Wanneer mayachnaya kerst-boom resideert in het centrum van de huisvesting, het overblijfsel van de toerbeurten van nastilaiut afwisselend in het eerst geval enerzijds Kerstfeest-boom, dan met andere.

Bedded alle toerbeurten planok met betrekking tot breedte huisvestingen, scheep gaan op de seks strijkend op tortsevykh muren, waar verbleven de plaatsen van driehoekige vorm. In dit geval gedragen zo. Van de ongedeeld planok nasukho plein draaien, rascherchivaiut het met betrekking tot diagonali op twee egaal halveert en snijden met betrekking tot voerde lijn of gewaagdheid uit. Kregen door zodanig methode door de driehoeken vullen blanks op tortsevykh kanten (vijg. 47, zh, z).

Parket met frizom nastilaiut elk schilderstuk: In de kerst-boom, door direct en razvernutym plein en t. D. Friz seks versiert, er misschien mee okantovkoi en zonder het het, okantovka, in zijn zwenk, - met de lineaal, met zhilkoi of met die en andere (vijg. 48, en-g).

Hacthлka пaрketных пoлoc c фрhзom: a - beз okaнtockh; b - c лhнeйkoй; c - c fhлkoй; g - c лhнeйkoй h fhлkoй; d - рaзmetka плoщadh пoлa; 1 - фрhз; 2 - лhнeйka; 3 - fhлka

48. Nastilka parketnykh polov met frizom:
En - zonder okantovki; B - met de lineaal; In - met zhilkoi; G - met de lineaal en zhilkoi; D - razmetka de pleinen van seksen; 1 - friz; 2 - lineaal; 3 - zhilka

In nastilke parketa met frizom het is noodzakelijk van zeer precies otrezat planki noodzakelijke afmeting. Friz misschien elk breedte.

Tot toe beginneling vykladyvaniya zmeiki voor de belangrijkste vierkant van de seks welk zal zetelen tussen geleggd-open frizom, tvloeit naar het bed meerdere planok friza met betrekking tot de lange kanten van de huisvesting en tussen hen - zmeiku voor. Planki friza moet niet dokhodit tot toe muur op 10mm. Volgens de grootte planok selecteerde voor zmeiki, richt op het geslacht van mayachnoi kerst-boom (vijg. 48, d). Het is aanbevelenswaardig frizy om van zodanig grootte te maken, om over het algemeen nastilke waren gebruikt zonder otkhodov alles planki. Als bed rangtelwoord planok tussen rijen friza, dan better podvinut zmeiku zo, om een van planok abutting aan frizu, het is mogelijk was perepilit op twee egaal scheidt hoek-wijs 45°. Als het is onmogelijk vylozhit zmeiku door het volledige aantal van planok een lengte, dan voor uiterste toerbeurten gebruik van planki ruimere of minder grootte.

Tot toe lijn frizov nastilaiut parket in het algemeen met betrekking tot beide leden van mayachnoi kerst-boom ook, net zo zonder friza. Laatste toerbeurten planok abutting aan frizam, in het eerst geval bed zonder mastiki, nasukho. Volgend met betrekking tot lijn friza vestigen controle lineaal en met betrekking tot het accuraate onderwerp, bij voorbeeld bros, procherchivaiut lijn otreza. Dan planki losbranden, otrezaiut toegeefl zijnen voor onderdelen strikt met betrekking tot gewaagdheid en stellen op de plaatsen op mastike in.

Na nastilki parketa tot toe lijn frizov narezaiut frizovye door planki lengte op 10mm kleiner, dan afstand van nastlannogo parketa tot toe muur. Planki minder grootte ook benutten voor frizov en met ruimere afstand van de muur, maar zuivering supercede door de plint. Frizovye planki stellen op mastike in. Behalve beschouwde varianten er zijnen en andere. Na de inname mastiki parket dissel, tsikliuiut, pribivaiut plinten, dek door vernisen of natiraiut mastikoi.