Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Apparaat polov (ch. 8)

 
 

Diepte van parketa op de draadnagels met betrekking tot van hout stichting. Deze stichting bestaaatt uit doshchatogo nastila bedded op van hout lagi. Lagi en nastil antiseptiruiut. Lagami kan grondslagen of doellatten door de lijvigheid 25-40 en breedte 80-100mm voorleggen. Afstand tussen hen met betrekking tot centra is aangewezen op de lijvigheid van de grondslagen gebruikt voor nastila. In de lijvigheid van de grondslagen niet boven 29mm afstand tussen centra achterliggen roeien met de riemen 400-500mm, in de lijvigheid 32-40mm breiden tot toe 800-850mm uit. Nastil maken van nestroganykh de grondslagen van naaldendragende rassen door de breedte 100-120mm met de zuiveringen tussen hen 5mm waar. Bed de grondslagen afwisselend van de harten door het kant boven en omlaag die verlaagt koroblenie.

Vochtigheid liggen wordt niet boven 18% achter, van de grondslagen nastila - 12% verondersteld. Om tot toe kleinst mogelijke hoeveelheid om koroblenie, grondslagen nastila raspilivaiut met betrekking tot lengte vertrekkende doellatten door de breedte 50-60mm met de zuiveringen tussen hen tot toe 3mm te herleiden. De gering asperities van doshchatogo stichting lapen strozhkoi. Voor die schrappen met nastila garbage, vuiligheid, utaplivaiut de bonnets van de draadnagels in tolshchu spant niet door beneden 5mm, en toegeefl zijnen voor draadnagels schrappen. Nastilku beginnen slechts in de luchte vochtigheid niet overheen 60% en temperatuur het niet onderaan 8°C. Nastlannoe vandaar dat stichting helemaal dissel machines, om seks was zelfs en strijken.

Ostrogav stichting en normaal temperaturnovlazhnostnyi regime binnenshuis opgericht, vykladyvaiut zmeiku zo, om zuiveringen tussen grondslagen terrein viel niet met tortsevym stykom toerbeurten parketa (vijg samen. 49, en, b). Anders spijkeren, zabivaemyi in tortsevoi paz planki, zullen opening tussen grondslagen kloppen en wil halen striemend parketa om. Wanneer nastilaiut parket op de draadnagels dat stichting van seksen zastilaiut door het karton, papieren, pergaminom, om diepte niet skripeli.

In nastilke met frizom met betrekking tot de huisvesting centrum gelijkheid koord voor mayachnoi kerst-boom. In het overblijfsel van de werkwijze naar nastilki analoge werkwijze nastilki parketa op mastikakh.

Voor striemende parketnykh planok gelden draadnagels door de lengte 40, door de lijvigheid 1.6-1.8 mm. In iedere planku lengte tot toe 300mm zabivaiut 3 draadnagel: Twee - in de zijdelings paz en - in tortsevoi. In planku lengte van elk meere 300mm zabivaiut vier draadnagel, van hen drietal - in de zijdelings paz en - in tortsevoi.

Nastilat parket het is mogelijke, maar better vdvoem: Een werker nastilaet parket, seconde - kiest juist en liet planki en raskladyvaet hen met betrekking tot 4-6 fragmenten met betrekking tot de motie motie.

Werker staat op de knietje met betrekking tot de richting van het beddengoed planok op. Doos met de draadnagels stellen van de linkerzijde, in de rechterarm hamer houdt, in gelaten - doboinik. In het eerst geval bedden door de rechterarm van eerst planku mayachnoi kerst-boom. Bedded zijn precies met betrekking tot koord, door het recht knietje prizhimaet naar de stichting, en door liet hand neemt draadnagel en meubileert ernaar in paz, hoek-wijs 45°. Dan door gemakkelijke staking nazhivlyaet het en dan geducht zagonyaet tot toe paza. Vervolgens op de draadnagel bonnet stellen doboinik en door derd wortel schieten utaplivaet bonnet naar het eind paza. Zabiv in de zijdelings paz twee of drietal spijkeren, een draadnagel zabivaiut in tortsevoi paz.

Racпoлofeнhe ряdoc пaрketных плaнok прh нacthлke пo doщatomу ocнocaнhю: a - прachльнo; b - нeпрachльнo; c - cплahhcaнhe пaрketa прh пomoщh deрecяннoй прokлadkh

49. De schikking van roeit parketnykh planok in nastilke met betrekking tot doshchatomu stichting:
En - correct; B - undu; In - splachivanie parketa door middel van van hout gebouw

Naar eerst planke krepit in zelfde opeenvolging seconde, maar om ze plotnee kwam door de kam in paz, stekeligheden met betrekking tot het topgevel door de hamer binnen. Volgende bedden seconde toerbeurt planok. Door juist of liet hand neemt planku en splachivaet zijn met in het verleden bedded door twee stakingen van de hamer. Eerst oorzaken slaan met betrekking tot topgevel planki, en seconde - met betrekking tot lateraale zoom. Zodoende zagonyaet kam in paz naburig planki. Ze moet dicht abut aan in het verleden bedded. Door volgende gelatene hand ontleent aan doos draadnagel en zabivaet hoek-wijs 45°. Bedded een toerbeurt parketa, werker draait zich in het tegengestelde kant en in de zelfde orde werk continueert.

Voor het werk better om parketnyi hamer met de wijzer noskom te benutten. Geldend van gebruikelijke hamers verlaagt arbeid capaciteit. Als niet te om zomen planok erin splachivanii door gebruikelijke hamer te vergallen, te veroorzaken stakingen tvloeit door van hout gebouw (vijg voor. 49, in). Door beschouwde methode nastilaiut ryadovoi parket in de kerst-boom tot toe uiterste toerbeurten abutting aan de muren of frizam. Laatste toerbeurten krepyat door slechts een of twee draadnagels afhankelijk van lijn friza. Parket met frizom nastilaiut ook, net zo op mastike.

Diepte van shtuchnogo parketa, nastlannye door diverse schilderstuk. Shtuchnyi door parket pleinen, direct en razvernutymi, alsmede door directe lijnen, karpet en andere schilderstuk (vijg. 50, en-zh) nastilaiut met frizom en zonder friza.

Hacthлka шtуhнogo пaрketa kcadрatamh h dруghm рhckнkom: a, b - пряmыm kcadрatom; c - рaзceрнуtыm kcadрatom; g - пряmыmh лhнhяmh; d - kocрocый рhcунok; e - maяhный ряd пaрketa, cылofeнный пряmыm kcadрatom; f - to fe рaзceрнуtыm

50. Nastilka shtuchnogo parketa door vereffent en andere risknkom:
En, b - door direct vierkant; In - razvernutym door het plein; G - door directe lijnen; D - kovrovyi schilderstuk; Door hem - mayachnyi toerbeurt parketa, geleggde-ontluiken door direct vierkant; Zh - gelijk razvernutym

In nastilke directe pleinen planki situeren naar parallel muren van de kamer. Whereat alles behalve het is niet noodzakelijk snijden planki. In nastilke razvernutym plein planki situeren hoek-wijs 45° naar de muren van de huisvesting. Razvernutyi plein kan worden bezotkhodnym door de methode volbracht, maar het is noodzakelijk raspilivat behoorlijk wat planok voor zapolneniya driehoeken welk verblijf in de plaatsen van primykaniya parketnogo strijkend naar de muren en frizam.

Componerend het plan van het beddengoed parketa in de vorm van de pleinen, in het eerst geval vykladyvaiut schrap van planok met betrekking tot de kamer breedte. Het is het is aanbevelenswaardig om van planki zodanig lengte, te selecteren om schilderstuk leke op de stichting met kleinste boel otkhodov. Natuurlijk, op de muur kunnen gebruikt van planki andere afmeting zijn. In het correcte plan van het beddengoed beeindigt planok het is noodzakelijk otpilivat slechts op de beeindiging nastilki op een van de kleine kanten van de kamer.

Voor nastilki van mayachnogo het een aantal van de pleinen binden ruk aslant kamer vast. Met betrekking tot stijf koord nastilaiut planki op mastike of op de draadnagels. Mayachnyi toerbeurt nastilaiut op welke wijze het is mogelijk rovnee.

Nastilat door parket schilderstuk "razvernutyi plein" beginnen met de berechting beddengoed van nasukho pleinen met betrekking tot diagonali kamers. Planki selecteren van zodanig afmeting, om het is mogelijk was naar het bed aslant huisvesting het volledige aantal van pleinen.

Eerst toerbeurt nastilaiut van de muur op een afstand, naar de egaal half van diagonali plein plus 15-20mm op de zuivering tussen muur en parketom. Zodanig afstand verschuiven van de tegengestelde hoeken van de kamer.

In nastilke parketa schilderstuk "razvernutyi plein met frizami" binden ruk niet tussen twee tegengestelde muren vast, en omgekeerd, tussen lijnt welk beperking frizovye toerbeurten.

Nastilat parket met directe schilderstuk ongedeeld, en daarvandaan plannen van het beddengoed wordt niet genodigd hebben. Met het dit uitdraaien op uitzicht gelden planki door de lengte 350 - 400mm en breedte 35-40mm. Als niet naar skosit eerst toerbeurt parketa, moet koord mee de lange as van de kamer trekken. Parketnye planki kan worden van elk lengte, van maar door alle middelen gelijkaardige breedte gegolden.

Nastilat door parket schilderstuk "karpet" ongedeeld. In het eerst geval gelijkheid koord, toen bed planki mee lange muur, en dan - loodrecht ernaar.

Otdelka parketa. Strozhku parketa beschouwen, wanneer het nastlan onvoorzichtig en losse planki groot gekomene voorwaarts of seks groot wordt gedragen. Stroganie maken rubankami waar en sherkhebelyami met bijster goed knarste en messen dirigeerde. Werk als instrument in de richting van volokon schoeien.

Parket, protertyi nat tryapkoi, is adzed gemakkelijker, maar minder louter, dan dor. Stroganie kniebuiging volbrengen. Beneden de knietjes podkladyvaiut ergens toe zacht.

Tsiklevanie parketa. Tsikliuiut met betrekking tot natte spant (gemakkelijker om), maar na vysykhaniya op het vlak parketa verblijf behoorlijk wat vorsa te vergasten. Vors losbranden bijstere inktkoker knarste en dirigeerde tsiklei.

Orde tsiklevaniya volgend. Hol zametaiut, losse vervuilingen schrappen, protiraiut het kleine deel van seks nauwelijks nat tryapkoi. Naar de vochtigheid groot seksen het is onmogelijk, omdat, vysykhaya, het kan pokorobitsya. Tsikliu nemen door twee hands, pristavlyaiut naar parketu en met de aandrang tbewegen zich ons doende chip (vijg voor. 51, en, b). Snyatuiu chip periodiek zal terzijde bedruipen. Tsikliu gedrag mee planki en door alle middelen met betrekking tot richting volokon, veeleer dan omgekeerd, als niet te was zadirov. In tsiklevanii parket slechts zachishchaiut, maar niet aline. Om aline seks, tsikliuiut de losse plaatsen 2-3 tijdperk en elk meer, daarvandaan seksen gemakkelijker ostrogat.

Chkлecaнhe пaрketa: a - chkля; b - chkлecaнhe

51. Tsiklevanie parketa:
En - tsiklya; B - tsiklevanie

Na tsiklevaniya parket van de firma rassen van de spant, bijvoorbeeld van de eik, wordt briljant, en door natertyi mastikoi of pokrytyi vernis goede luister heeft. Natirka mastikoi en bekleding door de vernis diepte behoeden van snelle vervuiling en uvlazhneniya, impart door hem glinsteren, waarvan rezche wordt de spant structuur onderkennen. Ukhod voor zodanig polami elk meer is ongedeeld en minder arbeidsintensief, dan voor niet monsterde.

Voor natirki parketa gebruik diverse mastiki: Preliminarily verdunnen door het water, andere oorzaak op de seks door doordringend stratum en natiraiut door de hand of poloterom. Naar iedere mastike wordt ingesloten ontwikkeling (wordt op de verpakking geprint of op los listke), is akkoord gaan welk noodzakelijk zijn prigotovlyat en om te benutten.

Vele magisters zullen natirat eiken parket waterig mastikami, en beechen en andere - dor aanraden. Waterig mastiki razvodyat in de fors posude verhit water. Van de seks schrappen stof nemen en oorzaak mastiku door de borstel of tryapkoi eenvormig doordringend stratum af. Zodra vysokhnet eerst stratum mastiki, seksen dek secundair. Na prosykhaniya mastiki 2 tijdperk veroorzaakte, natiraiut door parket onbuigzaam volosyanoi borstel of mechanisch poloterom die in vele tijdperken sneller en wordt gewonnen met ruimer glinsteren.

Mastiku op de basis turpentine razvodit niet aanbevolen. Oorzaak van zijn 2 tijdperk door doordringend stratum op de seks tryapkoi of door de onbuigzaam borstelen en rastiraiut. Dan parket natiraiut.

Bekleding door de vernissen elk meer betrouwbaar. Vernis wordt verpakt in de lucht-drukproef collo, waarover nakleena ontwikkeling met betrekking tot het toepassing verkocht. Diepte preliminarily zorgvuldig louteren van de vervuilingen en stof nemen.