Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Apparaat van kryltsa en van hout ladder

 
 

Apparaat kryltsa. Voor de toegang in huis algemeen rekenen kryltso (gemakkelijk awning) met de ladder af. Kryltso bestaaatt uit gezinde vlucht van de trappen en horizontale stek, vlucht van de trappen - van de bowstrings (van gezinde doellatten), van de trees en balustrade. De breedte van de vlucht van de trap (de lengte van de tree) tijdperk brengt van 1200 tot toe 1450mm, in podvalnykh huisvestingen en zolderkamers de lengte van de tree - 800mm door. De bowstring breedte is aangewezen op de grootte van de trees, lijvigheid zijn - 60-70mm, maar misschien en meer.

Trees bestaanan uit twee losse onderdelen - prostupi (de breedte van de tree) en podstupenka (het hoogtepunt van de tree). Breedte prostupi - 270-320mm, hoogtepunt podstupenka - 150-180mm. Prostupi maken van een of twee grondslagen lijvigheid 40-60mm, podstupenok - van een grondslag lijvigheid 20-25mm. Dan onderaan podstupenok en shire prostup, van de thema's gemakkelijker om met betrekking tot ladder op te stijgen. De details van van hout ladders krepyat op de draadnagels, shurupakh of breeuwt, poruchni naar balyasinam - complementarily door vodostoikim kleefstof.

In het apparaat van de ladder (vijg. 35) gedragen zo. Allereerst voorbereiden noodzakelijk materieel welk moet dor zijn. Dan maken razbivku, roiut yamki, stellen er stoelen, zasypaiut hun door land en utrambovyvaiut in. Het deel van stoelen welk resideert in land, plus 200-300mm hoger boven landen, dek dichtbij asfalteren of bitumineus mastikoi. Dit de term vergroot van hun aanwending alles behalve in 2 tijdperk, maar beneden de termen van dat materieel dor. Grondstof te gelden voortvloeit niet, en noch bescherming het af verroten geen positieve resultaten geeft. Volgend de top snijden van de stoelen strikt op een hoogte, maken erop zapily want breeuwt en kiezen het deel van spant (in het algemeen skalyvaiut). Alle die kan zijn maakte vooraf, maar dan om stoelen op een hoogte verreweg meer moeilijk te vestigen.

In lezhnyakh (lagakh) kiezen nesten en door nadevaiut hun nesten op de breeuwt van de stoelen. Als alle da's bedded onnauwkeurig, dan naar lagam krepyat doellatten, pribivaya door de draadnagels. Om dit maken niet, voortvloeit om stoelen precies op een hoogte te vestigen. Vervolgens bereiden bowstring, krepyat zijn naar lezhnyam, pribivaiut nastil en trees (vijg toe. 35, en en b). Levenslang van hout stoelen kunnen worden beton vervangen of beton bepantseerden, whereat het is aanbevelenswaardig beneden kryltsom om beton stek met de vooringenomenheid voor otvoda water af te rekenen. Dit spant behoedt van zagnivaniya.

Uctoрoйctco kрыльca: a - obщhй chd; b - уctрoйctco kрыльca; c - deрecянныe ctупeнh; g - tethca h ee oпhрaнhe нa bруc; d - baляcнhk: 1, 10 - tethcы; 2 - bруckh; 3 - лefнh; 4, 12 - ctулья; 5 - ctул; 6 - bруcok; 7 - нacthл; 8 - прoctупh; 9 - пodctупeнok; 11 - лefнh; 13 - пoруhнh; 14 - tуmba

35. Ustoroistvo kryltsa:
En - generaal uitzicht; B - apparaat kryltsa; In - van hout schrijdt; G - bowstring en zijn opiranie op bolster; D - balyasnik: 1, 10 - bowstrings; 2 - verspert; 3 - lezhni; 4, 12 - stoelen; 5 - stoel; 6 - versperren; 7 - nastil; 8 - prostupi; 9 - podstupenok; 11 - lezhni; 13 - poruchni; 14 - bedside-stelen

De grondslagen van prostupi better alles te koppelen in breeuwen, podstupenok met prostupiu te safe dichtbij breeuwen (vijg. 35, in).

Bowstrings kan diverse constructie zijn. De meest eenvoudig van hen - grondslag met gesneden erbuit afgronden voor het beddengoed erop prostupei en podstupenkov (treffen Vijg. 35, b), en de meeste ontzagwekkende en complex in de aanmaak - met vrezannymi erin schrijdt (vijg. 35, g). Bowstrings met vrezannymi de trees better van allemaal om in marche in te zamelen en in sobrannom type om op te richten. Bowstrings het is mogelijk krepit verschillend. Wij willen beschouwen de meeste ongedeeld methode van striemend.

Naar ploshchadochnoi onderlegger krepyat grondslag met overeenkomstig vyrezami - pazami, bij wie tussenvoegsel de breeuwt van bowstring (treffen Vijg. 35, g). Repare breeuwt naar de grondslag door de draadnagels, stalene schrappen of skobami. Hebb maakte trees en stek, scheep gaan op de fabricage van barriere (vijg. 35, d). Allereerst stellen bedside-tafels in, zegel en dolbyat nesten in prostupyakh en poruchnyakh voor balyasin, bij wie maken breeuwt. Vorm balyasin en poruchnei misschien diverse. Krepit hen moeten zo, om bedside-tafels en barrieres bengelden niet. Van bokov kryltso en bedside-tafel wordt obshit door de grondslagen aangeraad. Voor de bescherming kryltsa van regen en sneeuwen erover rekenen kozyrek (dak) af.