Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Dolblenie en rezanie

 
 

Voor dolbleniya en rezaniya spant gelden stameski en dolota.

Stameski en dolota. Stameski (vijg. 19, en) gebruik voor dolbleniya diverse nesten en proushin in doordringende details, voor zachistki spant in de nesten en proushinakh, alsmede voor srezaniya weerhaken, fasok, van de zomen en t. D. Stameski brengen tijdperk molteken en polukruglymi door. Zij bestaanan uit canvas, sheiki, venchika, waarover opiraetsya handhold, en khvostovika, en erop nadevaiut handhold. Om handhold chipte niet, erop van lager kant krepyat pet. Lengte poloten stamesok - 95-120mm, breedte - 4-50, lijvigheid - 2-3mm.

Voor de onderrichting van rezhushchei zoom, of ongedeeld zhala, met poloten stamesok branden fasku hoek-wijs 25±5° los. Op stamesok bestempelde als voor kervend, fasku doen hoek-wijs 18-20° af.

Om spant stameskoi beneden zodanig hoek zatochki veel gemakkelijker te snijden. Handholds izgotovlyaiut van de firma rassen van de boom - van de eik, van de beuk, graba, klena, yasenya, witte Acacia of udaroprochnoi plastics. Boven handholds zakruglyaiut, als niet te om hands te benadelen.

Doлbлeнhe h рeзaнhe ctameckamh h doлotamh: a - ctameckh: 1 - пoлotнo; 2 - шeйka; 3 - ceнhhk; 4 - koлпahok; 5 - хcoctochk; 6 - руkoяtka; b - doлota: 1 - пoлotнo; 2 - шeйka; 3 - ceнhhk; 4 - koлпahek; 5 - руkoяtka; 6 - koльco; c doлbлeнhe: 1 - bруcok c рhckamh; 2 - пocлedocateльнoctь doлbлeнhя; 3 - прchльнo cыпoлнeннoe gнeзdo; 4 - нeпрachльнo cыпoлнeннoe gнeзdo; g - рeзaнhe ctameckoй: 1 - ctрogaнhe; 2 - cыпoлнeнhe зakруgлeнhя; 3 - cырeзaнhe gнeзda; 4 - cырeзaнhe пaзa; 5 - рeзaнhe пo лhнeйke

19. Dolblenie en rezanie stameskami en dolotami:
En - stameski: 1 - canvas; 2 - sheika; 3 - venchik; 4 - bedeken; 5 - khvostovik; 6 - handhold; B - dolota: 1 - canvas; 2 - sheika; 3 - venchik; 4 - kolpachek; 5 - handhold; 6 - klepen; In dolblenie: 1 - doellat met de gewaagdheden; 2 - opeenvolging dolbleniya; 3 - prvilno nest volbracht; 4 - uitermate nest volbracht; G - rezanie stameskoi: 1 - stroganie; 2 - eiser zakrugleniya; 3 - vyrezanie nesten; 4 - vyrezanie paza; 5 - rezanie met betrekking tot lineaal

Canvas stamesok izgotovlyaiut van de staal van de postzegels 9Xf, 7Xf, 9XC, VG, UG, U7A, U8, UFA. Geregeld bezoeken hen maken van het oud napilnikov verschillende vorm welk preliminarily otpuskaiut op het vuur, om zij correspondeerden de postzegels van de staal, de voornoemd.

Operability stamesok stelen van srezaniem de staal van de topgevel van de spant van ferme rassen door de vochtigheid 10-16% vast. Voor stamesok de breedte van het canvas 4-8mm plein sreza moet niet minder 25, 10-18mm - 50, 20-30mm - 75, 40-50mm - 100sm zijn2.

Rezhushchaya zoom (zhalo) na testen moet van mechanische verwondingen niet hebben, prituplenii, van verdraaien. Vlak sreza moet vlak, zonder smyatiya volokon zijn.

Dolota stolyarnye (vijg. 19, 6) hebben breedte poloten 6-20mm, lijvigheid - 8-11mm, lengte, hoe op stamesok. Izgotovlyaiut van de staal van zelfde munt aan, net zo stameski. Op de top van handholds nadevaiut beugel tuigerend handhold van de vernietiging in de toepassing met betrekking tot het klapt.

Dolblenie openingen en rezanie schoeien. In dolblenii of rezanii spant detail strak repare op verstake. Als niet te om huik verstaka te vergallen, beneden het detail wordt podlozhit grondslag aangeraad. Ruime details in dolblenii erin openingen dikwijls prizhimaiut naar verstaku het gewicht van het lichaam, namelijk zitten omlaag erop zo, om liet hand gehouden doloto, en juist kiyanku. Elk meere monding obushok, dan op de hamer, kiyanka minder gevaarlijk tijdens het werk, dan hamer.

Dolblenie maken zo (vijg waar. 19, in). Door middel van reismusa, ugolnika of lineaalen zegel ostrugannuiu detailleren. Gewaagdheden gedrag ongedeeld, ostrozatochennym door de potlood strikt met betrekking tot de grootte van de nest of proushiny met het gezicht alsmede van de overzijde van het detail. Nesten en proushiny vydalblivaiut in het eerst geval enerzijds op de half van de lijvigheid van het detail, dan - met andere naar het eind. Dolblenie wordt correct, beschouwd wanneer gewaagdheden verblijf een gebeten uitstekend. Doloto altijd stellen loodrecht vydalblivaemomu naar de opening in. Stakingen kiyankoi voortvloeit om slechts langs de as dolota te veroorzaken.

Dolblenie gedragen zich in de volgende opeenvolging. Op een afstand 1-1, 5mm van de gewaagdheden richten doloto molteken graniu terzijde de gewaagdheden op of faskoi naar binnen nesten en leveren mep, in het algemeen verdiepend doloto in de spant op 5-10mm af. Als doloto diepere binnengekomene spant en met de arbeid wordt erbuit gesleept, het moet pokachat. Vynuv doloto, het ingestellen naar binnen nesten zhalom met betrekking tot richting naar podrublennoi spant, ongeveer hoek-wijs 45°. Met betrekking tot dolotu leveren mep af en srubaiut podrublennuiu spant (op de schilderstuk wordt door gestippelde lijnen) gemerkt. Dan doloto een aanvang nemen eerst positie en vydalblivaiut zodoende nestelen op de half van de diepte of de lijvigheid van het detail.

Dan precies ook vyrubaiut spant van ander eind van de nest. Volgend detail perevertyvaiut op 180°, door namelijk overzijde omhoog, en precies ook spant kiezen van de nest. Volgende zachishchaiut nest.

Doloto alsmede stamesku, is aanraadde aan nemen met betrekking tot de nest breedte. Stamesku stellen strikt overeind met betrekking tot gewaagdheid in, maar zo, om zhalo op het kwartaal van de lijvigheid gewaagdheden verscheidden van haar. Met betrekking tot stameske leveren mep af, srezaya spant verbleef. Dit maken met betrekking tot een en ander kant, maar zo, om de muren van de nest waren strikt vertikaal naar voorst.

Nest en breeuwen maken zo waar, om breeuwen met enkel strev liep nest binnen, dit wordt prochnost verbindingen bevoorraden. Het is het is onmogelijk te maken meerdere meere opening breeuwen van de nest, om er mee arbeid, in de sterke toepassing van de staking, kwam erin. Detail kan chippen.

Rezanie spant wordt op de schilderstuk 19, g gemerkt. Geregeld bezoeken het is noodzakelijke srezat faski, zomen, om met betrekking tot lineaal te zetten het mes, zakruglyat de einden van de details, om spant van propylene pazov en t te kiezen. D.

Wij willen herinneren aan stameski voor kervend better van allemaal om met elk meer acclivous faskoi, en handholds - zonder accuraate zomen blesserend hands te gelden. Stroganie stameskami - moeilijke toelating, maar het het is noodzakelijk om in stroganii foute vlakken te gelden en zodanig plaatsen welk moeilijk om door ander instrument te vergasten. Stameska snijdt spant veel gemakkelijker, als canvas zijn om meerdere aslant naar voloknam spant te bijhouden. Op handhold stameski voortvloeit om door de rechterarm te pressen en op gelijke tijdperk op het canvas sboku liet, sdvigaya daarmede stamesku een gebeten terzijde.

In het apparaat faski chip branden doordringend volbrengend zijn voor twee-drie toelating los. Stamesku moet zo zich gedragen, om ze bengelde niet en niet perekashivalas.