Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Boring

 
 

Door de boring kies in de spant om de openingen voor nagelei, van ongeveer breeuwt, van de schuifsloten, shurupov, alsmede schrappen (vysverlivaiut) van suchki spant van navolgende hen zadelkoi door van hout kurken. Veel snellere vydalblivat diverse nesten, preliminarily prosverliv openingen. Voor de boring gelden diverse augers en borers, volbrengen dit werk mekhanizirovannym door de methode of door de hand.

Om te rouleren elk auger, het moet repare in het instrument voor de boring, namelijk in bitbrace of dreli.

Bitbraces en dreli. Bitbraces van en dreli izgotovlyaiut twee types. KT - met treshchotkoi, KU - alomvattend. De bitbrace van eerst type wordt elk meer wijd, van maar eenvoudiger en goedkoper bitbrace van de seconde type verbreid.

Bitbrace met treshchotkoi (vijg. 20, en) bestaaatt uit kolenchatogo kern van bovenste nazhimnoi pet, handelt, van annular schakelaar, van khrapovogo samenstel van bewegende delen en houder. Dit bitbrace schakelaar, verhuurt om van juist te benutten en liet auger. In de bitbrace houder kan worden augers met om geadapteerd of plein khvostovikami diameter 3-10mm, whereat augers moet precies met betrekking tot het as zetelen. Door auger, sbitym van de as, het is onmogelijks precies prosverlit opening.

Als het is noodzakelijk om augers met elk meere vet khvostovikami, te gelden toen hen of stachivaiut verrichtende overeenkomstige nauwkeurigheid tsentrovki, van of privarivaiut ernaar khvostovik om of plein vorm door de diameter tot toe 10mm. Plein khvostoviki kegelvormige vorm hebben.

Drel shesterenchatuiu solliciteren gelijke doelen, als bitbrace. Zijnend verschuldigd naar shesterenchatoi overhandiging de snelheid van de aswenteling van auger veel meer, dan op bitbrace.

Drel vintovaya - deze stalene kern met kervend vast sharnirno in de pet-gribke met metallieke handelen-sluitring en houder voor de vasthechting van augers door de diameter niet boven 5mm. Werken drel van de motie van handelen-noot met betrekking tot de lengte van de kern, namelijk van gribka tot toe houder en back, in de macht wat en kern cirkelt.

Cceрлeнhe: a - koлocoрot c tрeщotkoй: 1 - пatрoн; 2 - хрaпocoй meхaнhзm; 3 - koльcecoй пeрekлюhateль; 4 - руhka; 5 - koлeнhatый cteрfeнь; 6 - goлocka нafhmнaя; b - cceрлa: 1 - лofehнoe; 2 - ceнtрocoe; 3 - chtoe; 4 - cпhрaльнoe; 5 - becceнtрocoe (прobohнoe); 6 - зeнkocohнoe; 7 - шhлocoe

20. Boring:
En - bitbrace met treshchotkoi: 1 - houder; 2 - khrapovoi samenstel van bewegende delen; 3 - annular draaien; 4 - pulken; 5 - kolenchatyi kern; 6 - pet nazhimnaya; B - augers: 1 - lozhechnoe; 2 - tsentrovoe; 3 - vitoe; 4 - spiralnoe; 5 - bestsentrovoe (probochnoe); 6 - zenkovochnoe; 7 - shilovoe

Augers zijn en borers. Voor de boring gelden de augers van verschillende lengte, van de diameter, vormen en bestemmingen. Izgotovlyaiut hen van de staal van stempelt U7, U7A, U8A e.a.. Khvostoviki augers meestal brengen tijdperk plein door, kegelvormig, ongeveer treffen minder frequent.

Augers lozhechnye (vijg. 20, b, 1) worden voor vysverlivaniya openingen mee en aslant volokon de spant van kleine diepte beneden nageli, schroeven, shurupy benoemd. Izgotovlyaiut door de diameter 3-16mm. In zatochke beide zomen kunnen in beide leden werken. Openingen ontoereikend exact en zuiveren worden gewonnen. Voor de verhuizing van de chip auger het is noodzakelijk om erbuit te nemen.

Augers tsentrovye (vijg. 20, b, 2) worden voor vysverlivaniya de openingen van kleine diepte aslant volokon in de boring rechtsom (klok-wijs) benoemd. Izgotovlyaiut augers door de diameter 12 - 50mm. Zij bestaanan uit weerhaak, van of centrum, dorozhnika en reztsa. Openingen zuiveren en correct worden gewonnen. In de boring in tortsevom richting auger zonder de moeilijkheid wijkt terzijde af. Augers vitye (vijg. 20, b, 3) hebben op 2/3 de lengte vintovuiu vorm, met betrekking tot schroef en komt chip van de opening uit. Izgotovlyaiut door de diameter 6-40mm. Werk aslant volokon schoeien volbrengende zeer zuivere openingen.

Augers spiralnye (vijg. 20, b, 4) memoreren soboi augers met betrekking tot metaal. Solliciteer vervelend van de openingen aslant volokon. Izgotovlyaiut door de diameter 0.25-65mm. Vysverlivaiut zuiveren en exacte openingen.

Augers bestsentrovye (vijg. 20, b, 5) solliciteren vervelend van neskvoznykh openingen met zuivere bodem. Wijd benutten voor vysverlivaniya suchkov en nesten beneden zadelku van hout kurken. Izgotovlyaiut door de diameter 6-30mm.

Augers zenkovochnye (vijg. 20, b, 6) solliciteren rassverlivaniya openingen beneden de hoofdletter shurupov. Izgotovlyaiut door de diameter 20, 25 en 32mm. Bestaan uit kern met kegelvormige pet, op het vlak welk er zijnen reztsy in de vorm hekje zubev, zatachivaemykh napilnikom.

Augers shilovye (vijg. 20, b, 7) solliciteren vysverlivaniya nesten beneden shurupy. Door de vorm memoreren trekhgrannoe bros, daarvandaan door hen kunnen worden in het recht en linkerzijde gewerkt.

Augers alomvattend razdvizhnye (vijg. 20, in) handig wat door hen kunnen geboren word openingen met de geleidelijk toenemend van de diameter begin van 0.5 mm. Ine het algemeen vysverlivaiut openingen door de diameter van 15-20 tot toe 50-75mm. Er zijn de diverse pakketten van alomvattende augers gering en ruime diameter. Het is bijvoorbeeld, in de diameter van belangrijkste auger naar 20mm en zelfde lengte beweeglijk rezhushchei onderdeel door belangrijkste auger kan geboren word openingen door de diameter 20mm, en met de installatie van beweeglijk onderdeel - 20,5-50mm. Beweeglijk onderdeel te verhelpen door beneden 5mm in het algemeen auger zullen niet aangeraad worden. Wanneer gelden beweeglijk rezhushchuiu onderdeel, de lengte welk meer van de diameter van belangrijkste auger die het is mogelijke prosverlit opening van anderse ruimere diameter.

Auger alomvattend bestaaatt uit belangrijkste onderdeel, prizhimnoi planki welk krepyat beweeglijk rezhushchuiu onderdeel - rezets, alsmede van schroef, paza, beweeglijk rezhushchei onderdeel reztsa, waarover er is dorozhnik met rezhushchei zoom. De op de bodem belangrijkste deel van auger schroef bewoont, het vvinchivaetsya in de spant, beet door beet vtyagivaya voor soboi auger. Het lagere deel van auger bestaaatt uit schroef en reztsa. Erin wordt vytochka, waar plaats prizhimnuiu planku en paz voor beweeglijk reztsa beslecht. Paz wordt met betrekking tot de vorm van "lastochkina staart" beslecht. Van opkweken kant beweeglijk reztsa er is shponka ook met betrekking tot de vorm van "lastochkina staart". In de tussenvoeging in paz reztsa het sterk prizhimaetsya plankoi die strak wordt door schroef achtergehouden.

Voor de tussenvoeging in paz reztsa schroef een gebetene otvertyvaiut, planka verhuizingen, en aangrijpend rezets met de shponkoi vrijelijk komt in paz. In zavertyvanii schroef planka sterk prizhimaet rezets. Op reztse er zijnen van millimetrovye afdeling, met betrekking tot welk de diameter vestigen van de openingen.

Augers met betrekking tot metaal (vijg. 20, g) van elk diameter solliciteren spant boring mee en aslant volokon, maar zij zullen onnauwkeurig uitlenen en ontoereikend zuiver (rvanye) openingen. Voor de receptie zuiveren en exacte openingen gebruikelijk augers tvloeit speciaal zatochit voor, als merkten op de schilderstuk. Werk als zij in de aswenteling rechtsom.

Borers - meestal ulitkoobraznye of vintovye augers, maar elk meer lang, dan solliciteerde bitbrace, met ushkom voor handelen onophoudelijk. Izgotovlyaiut verschillende diameter en solliciteren vervelend van diepe openingen.

Ondiepe openingen, door de diameter van 2 tot toe 10mm, prosverlivaiut buravchikami. Zij zijn kleiner, dan borers.

De boring technologie is. In razmetke het centrum van de opening nakalyvaiut door de bros of doel door de overtocht van twee lijnen. Auger richten precies in dat plaats op, waar is blueprinted van de gewaagdheid, en eenvoudiger - precies in de opening centrum.

Het wordt groot om auger op het eind weerhaak niet aangeraad of vintovoi zaglubitel te pressen. Schroef zaglubitelya zelve zonder de moeilijkheid vvinchivaetsya in de spant. Voor auger zonder zaglubitelya noodzakelijke aandrang, maar niet dramatisch. In de boring de as van de aswenteling van bitbrace of dreli moet met de as van vysverlivaemogo opening samenvallen.

Droeg openingen door bitbrace zo. Door de rechterarm het nemen voor handhold, en ruim lieten voor de pet of gribok pressende hen knizu. Auger meubileren naar strikt overeind naar het detail vlak. Enkel magisters prizhimaiut door de voorhoofd lieten hand vergrotende aandrang op auger en houdend bitbrace in stabiele positie, whereat de positie schouwen van auger (vijg. 20, d).

Wanneer droeg horizontale openingen dat paardenstal ongewijzigd door liet hand pet abuts tegen het lichaam of de knietje van voet liet aan het werk.

Skvoznye openingen niet prosverlivaiut voor een toelating enerzijds zagotovki, en maken vstrechnoe boring van het tegengestelde kant waar. Natuurlijk, opening het is mogelijk prosverlit en voor een toelating naskvoz, met het dit draaien op uitzicht detail bed op de grondslag uit, dicht prizhimaiut en stond.

Aandrang op auger is aangewezene erop constructie en de stugheid van de spant. Zullen niet aangeraad worden groot om auger te pressen. Doende boring, noodzakelijk om zich te herinneren die auger van elk type tvloeit om in bitbrace voor of dreli zeer strak te adapteren.