Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Krepezhnye instrumenten

 
 

Derzhavki (vijg. 97) worden voor houdend zagotovki in noodzakelijke positie tijdens de voerend van kervend benoemd. Izgotovlyaiut derzhavki van de pijnboom en andere spant.

Schijn te zijn verschillende vorm: In de vorm skob en uporki (van de homp van de grondslag of doellat), alsmede tortsevye, hoekig, figurnye, gnezdovye, vynosnye e.a..

Constructie derzhavok moet verhuren zonder de moeilijkheid nemen erbuit of om zagotovku in te schuiven.

In de voerend van kervend de meest dikwijls in toepassing brengen uporki en derzhavki tortsevye, hoekig en figurnye.

Uporka noodzakelijk voor de tegenstand ondiepte zagotovok in de voerend van geometrisch kervend. Krepyat uporku naar verstaku twee draadnagels.

Derzhavka tortsevaya noodzakelijk voor de vasthechting erin smal en lang zagotovok. Krepyat door derzhavku een draadnagel.

Derzhavki hoekig dienen voor de vasthechting ruimer plein of rechthoek zagotovok, krepyat hun door twee draadnagels.

Deрfackh: a - упoрныe; b - toрcecыe; c - уgлocыe; g - фhgурныe; d - chнtы kрeпefныe; e - caлetы (прhfhmы); f - ctруbhcы

97. Derzhavki:
En - halsstarrig; B - tortsevye; In - hoekig; G - figurnye; D - schroeven krepezhnye; Door hem - valety (prizhimy); Zh - strubitsy

Figurnye derzhavki solliciteren vasthechting erin figurnykh zagotovok.

Behalve derzhavok gelden verschillende schroeven, valety en nietjes, shurupy en rechtbank-nietjes.

Verbandmateriaal krepezhnye - stalene kegelvormige kernen met draait op de vorm buravchika enerzijds en barashkom - met ander uit die hen laat zonder de moeilijkheid zavertyvat en vyvertyvat.

Valety en nietjes eigentijds de doellatten van de grondslagen of doellatten met vyrezami op de einden adapteerden naar verstaku shurupami. Valety hebben vyrezy staand strak prizhimat zagotovku naar verstaku.

Striemend shurupami strak en gemakkelijk van de toegang. Zagotovku maken van normale lengte of met pripuskom 25-35 mm, door pripusk en verzuimen shurupy. Kervend waargemaakt, zagotovku losbranden, vyvertyvaiut shurupy, en beeindigt met de openingen (pripuski) otrezaiut. Als shurupy vvertyvat maar meteen in zagotovku, dan erop zullen blijven van hen openingen welk van niet te allen tijde het is aanbevelenswaardig.

Rechtbank-nietjes - van hout of staal - van izgotovlyaiut verschillende constructies. In de voerend van kervend het is aanbevelenswaardig om rechtbank-nietjes, meer handig op het moment welk strak prizhimaiut zagotovku naar de huik verstaka aan te dienen.