Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Algemene gegevens op de verbindingen

 
 

Alle manier van stolyarno-mebelnoe artikel van de vervaardiging bestaaatt uit bepaalde eerste beginselen - van de doellatten, van de vensterramen, van de afrasteringen, van de dozen, van de beschuttingen, alsmede van diverse ondiepte en profilnykh details. Om te correcte verbinding ontvangen, voortvloeit naar impart naar dat detailleert welk koppelen, de geometrische vorm van noodzakelijke waarheid.

Doellat is een ongedeeld basis ontwerpen van overeenkomstige lengte, van diversified secheniya en vorm. Bovenmatige sechenie doellat van de selectie - 100x50mm. Doellatten ruimer sechenii praktisch netselesoobrazny, omdat zij ontoereikend formoustoichivy in usushke, nabukhanii en koroblenii.

Vensterraam - dit ontwerp basis is een knooppunt samengestelde uit vier doellatten, in de knooppunten amalgameren diverse vyazkami. Meestal in het kader van doellatten zetelen in een vliegtuig. Doorbrengt tijdperk dat vensterraam heeft aanvullende doellatten - sredniki. Op de rechtopstaand kostend vensterraam verticaal verspert naam stoemnymi, horizontaal - transversal. Op de vensterramen lange doellatten heten longitudinal, en klein - transversal.

Afrastering - dit vensterraam met een groot vele srednikov situeerde in de verticaal of horizontale positie, en mogelijk - in die en andere. Doos meestal bestaaatt uit vier doellatten verknocht shipovoi kleverig. Verticaal of horizontale doellatten in de doos naam impostami.

Beschutting is misschien zwaar, of massief, en gemakkelijk. De van hout bord van diverse lijvigheid zamelde van battens in of doellatten, zware beschutting presenteert. Beschutting zamelde van vier in of elk meere doellatten, obshityi van twee kanten door de triplex-perekleikoi of drevesnovoloknistoi bord, heet gemakkelijk. Voor de reductie teploprovodnosti en zvukoprovodnosti kamer tussen obshivkoi vullen teploizolyatsionnym door materieel. Diverse profilnye details golden in stolyarnykh en mebelnykh werken, naam afhankelijk van hun benaming.

Karnizy krepyat boven de kleerkast, bulkheads - tussen muur en perekrytiem, plinten - op de bodem van de muren, van bulkheads, van de kleerkasten, pilyastry - met betrekking tot het hoogtepunt van de muren, op de tijdperken met betrekking tot de vertikaale doellatten van de kleerkasten. Gorbylki gelden in het kader van in de afdeling van hen op de gedeeld scheidt winnende daarmede afrastering, of scheidend casement op elk meere ondiepte onderdelen. Raskladki - doordringend van niet monding battens met de sluik of profiled vlak - solliciteren stopzetting stykov tussen schermt af, boekbanden en t. D. Shtapiki - brusochki gering secheniya - solliciteren striemend stekol in de boekbanden ter vervanging op gelijke tijdperk shpilki en zamazku.

Kalevki - deze doellatten van diverse secheniya en grootte met geselecteerd op hun voorst figurnymi door cannelures (door de cilinders, guskami, kabluchkami, poyaskami e.a..). Kalevki impart te verspert, karnizam, raskladkam, naar shtapikam en andere elk meere prachtig type detailleert. Naar elk meere ondiepte profilnym details bijvoeglijke bepaling battens, planochki, bobyshki e.a..

Doellatten, grondslagen, beschuttingen met betrekking tot losse kanten de titels hebben: Smalle kanten heten door de zomen, breed - plastyami, de plaats van de beperking plasti en zomen - door arris. In pererezanii grondslagen, van de doellat, van de beschutting op juiste hoeken naar voloknam winst tortsevuiu kant, of topgevel, en hoek-wijs 45° - polutortsevuiu.

In de werkwijze van de fabricage van producten los detailleert het is noodzakelijk srashchivat met betrekking tot lengte en om beneden diverse hoeken te koppelen.