Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Shlifovalnye materielen

 
 

Voor shlifovaniya het vlak van de spant, shpaklevannykh, gruntovannykh, van lakovykh en andere coatings gelden diverse shlifovalnye materielen: Shkurki, gruisen en mengsels.

Shlifovalnye shkurki - dit instrument op soepele basis, namelijk op de krant of doeken, pokrytyi door overeenkomstige tros (bijvoorbeeld, door de kleefstof) en door posypannyi schuurmiddel gruis verschillend zernistosti. Worden voor dor en nat shlifovaniya benoemd. Shkurki izgotovlyaiut twee types - kadet (р) en listovye (л). De afmeting van de werkbladen en de lengte van de kadetten verschillend. Shlifovalnye materielen zijn schuurmiddelen brengen tijdperk glas, kremnievye, kvartsitovye, elektrokorundovye diverse zernistosti door. Nummers zernistosti: 40, 32, 25, 20, 16, 12, Iu, 8, 6, 5,4 M63, M50, M40, M28, M20, M14. Shkurka met de brief M alvorens nummer heet de micron, namelijk zeer ondiep. Eerst tijdperk Pools shkurkami N 16-12 met geleidelijke vermindering zernistosti.

Shlifovalnye gruisen zijn dor schuurmiddel zaadkorrels. Lakokrasochnye coatings Pools door het gruis van het puim of trepela, meestal met de demping vochten: Door turpentine, aardolie, boter, water.

Shlifovalnye mengsels - schuurmiddel gruisen (puim, trepel, elektrokorund, karbieden kremniya), rastertye op legkorastvorimom svyazuiushchem (nevysykhaiushchie vetten, van de boter, schoensmeer, parafin e.a..). Door oplossend geneesmiddelen dienen turpentine, aardolie, uait-animo, en door de bloedverdunner - water.

Polirovochnye composities solliciteren pridaniya lakokrasochnym de coatings van verhoogd glinsteren, alsmede voor hun alignement. Naar deze composities bijvoeglijke bepaling en zogenaamd razravnivaiushchie vocht bestaande uitende de mengeling van vluchtige organische oplossend geneesmiddelen met diverse toevoegingen. Razravnivaiushchimi door de vochten schrappen betreffende de ruim asperities van lakokrasochnykh films en Pools nitrolakovye coatings. In de werkwijze van het werk deze coatings beneden de handeling tampona razmyagchaiutsya en zijn alined. Onkost zhidkostei RME en NTS-313 - 70-100 g/m2.

Polirovochnye vocht (composities) gelijkaardig naar razravnivaiushchie, maar minder actiefs. Door hen strijken (door middel van tampona) de diverse onbeduidend asperities van strijkend uit. Voor het vocht kunnen worden polirovochnye mengsels gegolden, in de compositie welk lopen schuurmiddel gruisen ondiepte zernistosti en stugheid binnen. In de werkwijze van polirovaniya op het bovenaardse artikel van fabriceren verblijf van de boter en vetten welk de snelle vervuiling bijdragen van het vlak ten koste van volksplanting erop stofen. Voor de verhuizing van deze vervuilingen industrie helpt speciale composities af: Polirovochnuiu water N 18, wassen fatsoenerende compositie N 3. Behalve deze composities kunnen zijn toegepast groot animo verdunnen.

Obessmolivaiushchie composities solliciteren de pek verhuizing van de spant van naaldendragende rassen. De meeste verbreid van hen: 25%-nyi de verdunning van de aceton, 5-6%-nyi waterige oplossing calcined sody, 4-5%-nyi verdunning kausticheskoi sody. Verdunningen prigotovlyaiut op verhit water door de temperatuur 60-80°C.

Blonderende composities solliciteren bleken van de spant, meer dikwijls - voor de alignement van de pit en de verhuizing van diverse plekken. Naar zodanig composities bijvoeglijke bepaling 15-30%-nyi verdunning perekisi vodoroda; 1,5-6%-nyi de waterige oplossing van shchavelevoi zuur, alsmede verdunning samengestelde uit 10 onderdelen met betrekking tot de menigte van waterige oplossing perekisi vodoroda 20%-yammer concentraties en 1 deel van de waterige oplossing van de ammoniak zelfde concentratie. Gelden en andere composities.

Plenochnye en listovye otdelochnye materielen. Deze materielen wijd solliciteren otdelki stolyarnykh van en mebelnykh producten, nakleivaya op bijstere inktkoker treinden bovenaards.

Films van de kunststof polivinilkhloridnykh pek brengen tijdperk doorzichtige door en pigmentirovannymi, glyantsevymi, matovymi en polumatovymi, onbuigzaam en verend, komen door de kadetten vrij. De lijvigheid van filmen - 0.3-0.7 mm. Kleefstof perkhlorvinilovym door plaken, latexom en andere kleyami-rasplavami.

Polivinilkhloridnye samoprikleivaiushchiesya films op van niet gezicht (antoniem) naar het kant kleverig stratum, prikatyvaiut of pritiraiut om te schoeien.

Decoratieve krant af-lei callisthenics fabriceerde van verhit pressovaniem de meerdere strata van papieren weekte door de pek, komen in de vorm van de werkbladen van verschillende afmeting of kadetten vrij. De lijvigheid van de werkbladen - 1-3mm. Het vlak van de werkbladen misschien glyantsevoi of matovoi, - of veelkleurig. Kadet van callisthenics de lijvigheid hebben van het vel - 0.4-0.6 mm.

Callisthenics om kleefstof epoxidnymi, kauchukovymi, poliefirnymi, karbamidnymi en door fenol-formaldegidnymi kleyami verhite of koude methode te schoeien.