Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

De ladder apparaat in dubbel-storey brengen

 
 

Ladder bestaaatt uit een of meerdere stekken en vlucht van de trappen. Marche constructie presenteert van het een aantal van de trees koppelende tussen elkaar stekken. De oppere en lagere tree van iedere vlucht van de trap heten frizovymi en meerdere verschillen met betrekking tot de vorm van het overblijfsel van de (vijg. 36).

Vestigt onderdeel op etazhnye welk rekenen op de hoogte van de seks van iedere verdieping af, en tussenpersoon - tussen vloert.

In de constructie van de vlucht van de trap, behalve de trees, binnenkomen handhaven onderleggers en behoedende apparaten in de vorm van de balustrade of balyasnika met poruchnem. Onderleggers handhavende trees, naam kosourami. Wanneer schrijdt slechts abut aan de onderleggers sboku dat achternaam door bowstrings. In de van hout gebouwen in het algemeen van de tree en podstupenki vrezaiut in de onderlegger (erin maken pazy) welk ook noemen door bowstring.

Kosoury en bowstrings door de einden opiraiutsya of op ploshchadochnye onderleggers (handhaven stekken), of op de muren van de tree hal. Vlucht van de trappen kan odnokosournymi en dvukhkosournymi afhankelijk van zijn die, hoeveel van de onderleggers trees handhaven. In het eerst geval van de tree door ieder eind beer op cannelure in de muur, en andere - op de onderlegger - kosour.

Ladders brengen tijdperk -, twee - en trekhmarshevye door.

Odnomarshevye ladders rekenen meestal in odnoetazhnykh gebouwen af, hoog stellen overheen de hoogte landen in; Dvukhmarshevye die lenen weinig plaats en rendabel, - in dvukhetazhnykh gebouwen.

Als maken dvukhmarshevuiu ladder en beneden de stek uitgang beschouwen op straat, toen hoogtepunt tussen vestigen van en holle begane grond moet niet minder 2100mm zijn.

In de constructie uitoefening worden de minimale en maximale afmeting van de eerste beginselen van de ladders geadministreerd: Het hoogtepunt van schrijdt - niet minder 150mm en niet boven 270-320mm.

Meer dikwijls gelden trees door de grootte 150x300mm die verhuurt om marche met de vooringenomenheid 1 af te rekenen 2. Voor cherdachnykh ladders worden elk meere steile vooringenomenheden verondersteld.

In de hoofdstad gebouwen de breedte van belangrijkste ladders moet niet minder 1200mm, hulp - niet minder 750mm zijn. De breedte van de stekken moet niet minder van de breedte van de vlucht van de trappen zijn. De boel van de trees in een vlucht van de trap - van 5 tot toe18.

Om correct om de afmeting van de trees vast te stellen, voortvloeit om tree hal op het werkblad van de krant in bepaalde toonladder om te lijnen. Wij willen uitgaen van, door het project in dubbel-storey huis wordt tree hal door de lengte 5900mm, door de breedte 3000mm en hoogtepunt van de hoogte van de seks van begane grond tot toe de hoogte van de seks van de seconde verdieping 3300mm beschouwd. Noodzakelijk om de boel van de vlucht van de trappen te vestigen en hun breedte, om van de trees met de vergoeding voor de breedte prostupi, hoogtepunten van podstupenkov en de breedte van de stekken te kwantificeren.

Voor de berekening willen zegel door de brieven: "En" - de breedte van de vlucht van de trappen, "b" - horizontale proektsiiu, "ing - breedte van etazhnykh en tussenpersoon vestigt, "g" - hoogtepunt vloeren van de seks tot toe seks, "d" - hiaat tussen vlucht van de trappen, 'e' de-'breadth van de tree hal, "zh" - lengte. Hebb noodzakelijke benamingen maakte op de werkje, willen scheep gaan aan het gebouw van de ladder (treffen Vijg. 36, en, b, in).

Uctрoйctco deрecяннoй лectнhcы: a - deрecяннaя лectнhca h ee detaлh; b - рaзрeз лectнhhнoй kлetkh; c - плaн лectнhhнoй kлetkh: 1 - фрhзocaя ctупeнь; 2 - ctупeнь, пodctупeнok c прoctупью; 3 - пodctупeнok; 4 - прoctупь; 5 - tethca; 6 - пeрhлa; 7 - плoщadka

36. Het apparaat van van hout ladder:
En - van hout ladder en zijn detail; B - de gleuf van de tree hal; In - het plan van de tree hal: 1 - frizovaya lopen; 2 - lopen, podstupenok met prostupiu; 3 - podstupenok; 4 - prostup; 5 - bowstring; 6 - balustrade; 7 - vestigen

Vloer hoogtepunt van de seks tot toe seks is egaal 3300mm, vandaar, ladder moet dvukhmarshevoi zijn. De vlucht van de trap breedte stelen met betrekking tot formule vast: Door hem-d: 2=1450 in prosvete tussen vlucht van de trappen in 100mm en 1400mm in prosvete 200mm.

Het hoogtepunt van iedere vlucht van de trap zal opgewassene verdieping hoogtepunt gedeeld op twee, ongeveer g: 2=3300 2=1650mm.

Boel podstupenkov in iedere vlucht van de trap stelen door de afdeling van het hoogtepunt van de vlucht van de trap op het hoogtepunt podstupenka, naam vast1650:150=11.

Wordt geadministreerd om te nemen in acht die prostup de oppere tree van iedere vlucht van de trap valt met het vlak van de stek, in de macht wat boel prostupei wil op de eenheid kleiner, namelijk allemaal samen 10. Ieder marche zal 11 podstupenkov en 10 prostupei bestaanan uit. Wetende breedte prostupi, gelijkmatig 300mm, en de boel van de trees, kan worden van horizontale proektsiiu vlucht van de trap vastgesteld, het lengte of, als is gemeenschappelijk om, van zalozhenie vlucht van de trap te noemen: 6=300x10=3000mm. De breedte van iedere stek wordt naar de gelijkmatige breedte van de vlucht van de trap - 1450mm beschouwd.

Alsdan, wanneer in gebouwde dubbel-storey huis worden de afmeting van de tree hal niet beschouwd, zijn kan worden door zodanig methode uitgerekend. Met betrekking tot werkje ladders zegel stekken, bowstring en trees. Met het dit draaien op uitzicht met betrekking tot de muur bodem admeasure de breedte van de stekken tot toe 1450mm en van hen de breedte van de trees of prostupi tot toe 300mm uit.

Met betrekking tot kregen kentekenen gedrag strikt vertikaale lijnen door middel van otvesa en namelennogo koord. Dan op de hoogte van begane grond gedrag seconde horizontale lijn, van de om haar admeasure 150mm en gedrag seconde horizontale lijn, stelen prostup eerst tree vast. Dan admeasure met betrekking tot deze lijn 150mm en hieruit wijzen gedrag horizontale lijn bepalende prostup seconde tree en t. D. Laatst odinnadtsataya prostup moet op een hoogte van holle stek zetelen. Zodoende de positie stellen van de trees en de lengte van bowstring vast.

Met betrekking tot volbracht razbivke izgotovlyaiut fanernyi of doshchatyi boetseren, door middel van welk zegel bowstring: Vind de positie van de onderleggers beneden de stek van en doellat of lagi bedded op de hoogte van de seks van begane grond. Op de onderlegger en versperren wil opiratsya de bowstrings van de tree hal. Met betrekking tot constructie van hout ladders bestaanan uit bowstrings, van de trees en balustrade (van balyasnika en barrieres). Omdat van hout gebouwen meer dikwijls hebben niet boven drie verdiepingen die er geoorloofde de elk meere smalle breedte van de vlucht van de trappen - van 1100 tot toe 1400mm, en voor podvalnykh en cherdachnykh ladders - 800mm.

Bowstring van van hout ladders algemeen heeft lijvigheid 60-70mm, maar als ladders hoger, toen lijvigheid misschien 100-120mm. De bowstring breedte is aangewezen op de grootte van de trees.

Wij willen beschouwen de meeste ongedeeld methode van de verbinding van de trees met bowstring. Op bowstring snijden erbuit pazy of afgronden, bij wie krepyat prostupi en podstupenki. Echter afgronden verslapen bowstring en behoefte voor het apparaat elk meere monding en vette grondslag. Nesten voor prostupei en podstupenkov kunnen dove zijn, maar dan marche oprichten helemaal een gevolgtre maakte.

Wanneer nesten dokhodyat tot toe de lagere zoom van bowstring, better om prostupi en podstupenki onder, na de bowstring installatie op de plaats in te schuiven. Om te de breedte verminderen van bowstring, prorezi erin niet tot toe lagere zoom dragen, en tot toe oppere. Bedded trees, van boven bowstrings pribivaiut doellat met kalevkoi.

De bowstrings van de ladders krepyat op de onderleggers van de ladder stekken verschillend. Het is mogelijk pribit bowstring naar de onderleggers skobami of door ruime draadnagels, maar zodanig beukend niet zeer strak. De elk meer betrouwbaar striemend van bowstring, wanneer in ploshchadochnoi onderlegger grondslag consolideren met vyrezami, bij wie tussenvoegsel bowstrings met breeuwt beslecht op de topgevels. Op de tijdperken bowstring opiraiut op ploshchadochnuiu glunderen van boven vestigend in bowstring van kracht opiraniya overeenkomstig paz. In opiranii de onderleggers van de ladder stekken op brevenchatye muren tvloeit om afmetingen hereto voor, te nemen om na de sediments van de muren van de stek ontpopt op een hoogte met zuivere seks. Met het dit draaien op uitzicht ploshchadochnye onderleggers opiraiut op tijdelijke paardenstal welk krepyat naar de muren skobami uit, en beneden de einden van de onderleggers, vrublennykh in de muur, zuivering laten, gelijkmatig 1/10 hoogtepunten van onderdeel sruba situeerden beneden de stek.

Na de sediments van de muren instellen tijdelijke paardenstal schrappen en beneden de einden van de onderleggers, namelijk in de nesten, steken de van hout gebouwen van noodzakelijke lijvigheid welk tuigeren met de onderleggers. Bolstered boven bowstrings en trees helemaal ingevoegd of bedded vlucht van de trappen, in bowstrings stempelen plaatsen voor de nesten, bij wie tussenvoegsel op breeuwt paardenstal en balyasiny. Op balyasiny van boven nadevaiut poruchni en repare hen.

Ladders zamelen nasukho zonder de kleefstof in. Hen schilderen door buttery verven welk imparts door hem prachtig type en spant behoedt van zagnivaniya. Niettemin voortvloeit om zich te herinneren die af te schilderen het is mogelijke maar dorre spant. Als materieel voor de ladders niet totaliter dor, van toen ladder vrijaf voor prosushki op een jaar en meer. Af te schilderen hen tvloeit in de dorre hartelijke tijdperk van jaar voor. Dagen voor het schilderstuk ladder drijven en dor aan.

Voor de beweging met betrekking tot svezheokrashennym ladders bed bodem deuren, grondslagen met nabitymi verspert. Na vysykhaniya schilderen hen branden.