Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

De fabricage van van hout instrument (ch. 2)

 
 

Machine voor luchkovoi pily. Izgotovlyaiut het zo (vijg. 23, in). In het eerst geval bereiden van twee doellat en vystrugivaiut zagotovki secheniem 45x35mm, door de lengte 310mm toe. Op smalle zomen zagotovok gedrag axiale lijn (wordt door gestippelde lijn) en door de toerbeurt - met betrekking tot twee gewaagdheden met zodanig berekening gemerkt, om rond de middelmaat van versperren paardenstal lijvigheid had na zachistki 15mm. Door bitbrace of dreliu met auger door de diameter 15mm op ieder eind van iedere doellat prosverlivaiut met betrekking tot skvoznomu opening naar loodrecht zomen van verspert.

Dan toegeefl zijnen voor doellatten repare in tiskakh en otpilivaiut van twee kanten spant. Na pileniya lateraale kanten stoek door zachishchaiut rashpilem of rotvent vijlen, shlifovalnoi shkurkoi of tsiklei. In afstevenen op bowstring maken van vyrezy om of driehoekige vorm, diepte 5 en breedte 10mm.

Dan snijden scheep gaan op de fabricage van hengsels welk vystragivaiut en erbuit van de doellatten secheniem 35x35mm, door de lengte 130mm. Hengsels maken om of vosmigrannymi, van sheiku handelt door alle middelen om, diameter 14-15mm. Met betrekking tot centrum sheiki maken propil door de breedte 1-2mm waar, door de diepte (door de lengte) 60mm, bij wie toen tussenvoegsel van khvostovik canvas pily adapteerde in de hengsel shpilkoi of door de draadnagel met otkusannym beeindigen.

Srednik presenteert doellat secheniem 25x30mm, door de lengte niet minder 1000mm. Op de einden het nesten maken van of proushiny zodanig grootte, om erin dicht liep stabiel binnen. Proushiny of nesten maken waarna, als in de paardenstal zullen hengsels invoegen, en erin zullen khvostoviki pily adapteren. Paardenstal stellen op juiste hoeken betreffende het canvas pily in, afmeting afstand tussen stoikami en boeken het op srednik over. Deze afstand moet zijn opgewassene afstand tussen nestelt of proushinami.

Fabriceerde srednik nadevaiut op de paardenstal, repare bechevu of bowstring, tussenvoegsel erin zakrutku, rouleren zijn en trekken daarmede canvas pily.

In de afwezigheid van bitbrace of overeenkomstige auger paardenstal kan worden van de boom en metaal gefabriceerd. Paardenstal maken van de doellatten secheniem 45x15mm, en pet voor sheek handelt - van krovelnoi gehuld vdvoe, staal, diuraliuminiya lijvigheid 1,5-2mm of meer of van het aluminium dikker 3mm. Hoofdletter krepyat naar stoikam spijkert. Om te hands bepalen, metaal tvloeit obernut door twee-drie strata wat-nibud doek of izolyatsionnoi linten voor. Srednik ook kan zijn maakte met metalliek beeindigt shezda of proushiny geformeerd.

Kolodki voor struga. Zijn izgotovlyaiut alle-in de , van een homp van de boom, of compositum, van twee doellatten (vijg. 23, g). Kolodku van twee doellatten om veel gemakkelijkere waar te maken, kwaliteit zijn beweegt niet. Helften kolodok of mengsel tussen elkaar, of mengsel en complementarily veilig shurupami. Met het dit draaien op uitzicht twee doellat secheniem 65x23mm uit, door de lengte met betrekking tot 270mm bijstere goede dissel, op lateraale kanten stempelen vorm letka, gedrag gewaagdheden, met betrekking tot welk later zullen verwerkend van de helften letka zich gedragen.

Met betrekking tot gewaagdheden maken propily piloi melkozubkoi van navolgende vyborkoi spant waar. Imparted letku noodzakelijke vorm, zachishchaiut het stameskoi. Volbracht beiden halveert kolodki, hen preliminarily veilig nasukho door de rechtbank-nietjes of shurupami en eindelijk zachishchaiut en lapen letok.

Dan erin voegen mes in, repare klinkom en checken strug in het werk. In zaderzhivanii chip beneden zhelezkoi of in lotke lapen en lezen instrument af. Kolodku zachishchaiut in sobrannom type of zijn pauze en lapen in de helften. Volgende helften zamelen op de kleefstof met aanvullend striemend shurupami, bonnets welk utaplivaiut in tolshchu spant op 2-3mm in. Shurupy nemen kleiner van de lijvigheid kolodki op 5-10mm. Door vierentwintig uren of elk meer, zodra lijmen helemaal vysokhnet, podoshvu en top kolodki aline fugankom (fuguiut) en otpilivaiut toegeefl zijnen voor beeindigt vertrekkende kolodku lengte 240mm, van meer of kleinere deze standaarde grootte, maar zo, om van rotika naar het eind voorste onderdeel was 105mm.

Dan van izgotovlyaiut klinok noodzakelijke vorm en grootte, alsmede tegenstand en rozhok, en alles stellen op kolodku in. Voor de kurk kan gebruikt het schuifslot van noodzakelijke lengte met bonnet door de diameter niet minder 10mm zijn. Alle accuraate grani opkweken kant kolodki tvloeit zakruglit voor, en kolodku om olifoi of door de vernis te dekken. Samengesteld kolodki izgotovlyaiut voor elk struga.

Toporishcha (vijg. 23, d) kan van verschillende vorm en grootte zijn. Izgotovlyaiut hen van komlevoi het deel van de stengel van de berkeboom, van de beuk of ander kleverig ras. Zagotovku vykalyvaiut, veeleer dan vypilivaiut. Erop schilderen vorm toporishcha af, vydelyvaiut, voorlopig nasazhivaiut op de bijl, otpilivaiut dragen-overs, nasazhivaiut, vbivaiut wig op welke wijze het is mogelijk sterker.

Handelt voor de hamers (vijg. 23, door hem) izgotovlyaiut van pryamosloinoi schoeien. Nasazhivaiut in zelfde opeenvolging, net zo toporishcha. Kan worden provolochnoe striemend beslecht, als beschreef op de schilderstuk.

Handelt voor stamesok en dolot (vijg. 23, zh) izgotovlyaiut van ferm, van kleverige rassen. Op de hengsels voor dolot nadevaiut klepen. Prosverlivaiut erin openingen met zodanig berekening, om handelen nasazhivalas met ruimere strev. Op de tijdperken 2 openingen droegen: Aanvankelijk ruime, dan gering, zo, om stameska nasazhivalas de khvostovikom zeer strak.