Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Razmetka materieel

 
 

Deze werkwijze is verantwoordelijk en arbeidsintensief. In correcte razmetke kan worden de details van exacte afmeting gekregen, van kleinst mogelijke hoeveelheid otkhodami spant welk ruimere rol speelt.

Razmetka van de grondslagen voor willen aankondigen op zagotovki heet de reductie, en in dit geval door alle middelen wordt pripusk op nadere behandeling, bakkend en koroblenie gegeven. Als spant dor, dan bakkend en koroblenie worden in de rekening niet genomen. Pripusk - dit overtreffend van de afmeting zagotovki vergeleek met gerede details. Pripusk wordt normaal met betrekking tot lengte hierin 20-40mm, met betrekking tot breedte en lijvigheid - 5mm beschouwd. Vertrekkend pripuski, moet in de rekening breedte propila nemen. Voor het begin stolyara pripuski moet meerdere meer zijn.

Raskraivat grondslagen better alle met betrekking tot ostrogannoi plasti, waarover uitstekende alle ondeugden en whereat hen het is mogelijk oboiti of erbuit snijden. Zodanig variant de minder aderlating draagt van de spant aan.

Zodoende, om grondslagen aan te kruisen of doellatten op het detail tvloeit zeer exact voor. Nauwkeurigheid razmetki is aangewezen op de handigheid stolyara en de kwaliteiten van razmetochnogo instrument. Slecht fabriceerde razmetochnyi, of meritelnyi, instrument kan dwalingen en de overexpenditure van de spant leiden tot.

Raspilivaiut boom mee of aslant, dissel, dolbyat, doorstond, zapilivaiut breeuwt met betrekking tot etiketen of gewaagdheden.

Etiket-klein chertochku - meer dikwijls laten in raspilivanii van de boom aslant; Om, lange vaste lijn, doel in raspilivanii boom mee en aslant te wagen. Etiketen en gewaagdheden maken door eenvoudige potlood door de stugheid T, TM, M, door de bros, reismusom, stameskoi waar. Het is het is onmogelijk om chemische potlood aan te dienen, voetspooren welk komen buiten zelfs skvoz buttery verf uit.

Voor razmetki materielen gelden volgende instrumenten: Otves, correcte doellat, of lineaal, battens, versmaat skladnoi, reismus, ugolnik, erunok, malku, bros, tsirkul razmetochnyi, razmetochnuiu grebenku, schimmels (vijg. 9).

Инctруmeнt h прhcпocobлeнhя dля рaзmetkh mateрhaлa: a - otcec; b - прocрka рamы рeйkamh пo dhagoнaляm; c - рeйcmуc; g - уgoльнhk ctoлярный; d - eрунok; e - maлka; f - рaзmetohный chрkуль; з - рaзmetohнaя gрkbkнka; h - шabлoн dля рaзmetkh шhпoc h прoушhн

9. Instrument en huisvestingen voor razmetki materieel:
En - otves; B - provrka glaswaaren door battens met betrekking tot diagonalyam; In - reismus; G - ugolnik stolyarnyi; D - erunok; Door hem - malka; Zh - razmetochnyi tsirkul; Z - razmetochnaya grkbknka; En - boetseren voor razmetki breeuwt en proushin

Otves - eenvoudigst instrument solliciteerde verificatie vertikalnosti, de formuleringen van de colonnes of stoelen van het windows en dvernykh dozen, alsmede voor probivki risok op brevnakh en grondslagen. Het bestaaatt uit lading - girki, of zwaarwegend, van en het doordringende koord van noodzakelijke lengte welk namatyvaiut op de haspel of rogulku. Vertrouwende de kleur van de spant koord voor otbivkoi gewaagdheden natiraiut door het krijt of steenkool (goloveshkoi). Massa zwaarwegend moet niet boven 200g zijn.

Correcte doellat, of lineaal, van overeenkomstige lengte, met bijster goed otfugovannymi door de kanten solliciteren verificatie rovnosti het vergaste vliegtuig van de grondslag en doellat of granei details.

Battens doordringend (twee fragmenten) noodzakelijk voor de verificatie perekosov in de producten van langwerpige vorm. Als afmeting met betrekking tot diagonali lijkend op, beduidt, heeft artikel van de vervaardiging correcte vorm.

Versmaat skladnoi met santimetrovymi en millimetrovymi deleniyami noodzakelijk voor de admeasurement van bepaalde afmeting op de grondslagen, doellatten, zagotovkakh en details. Voortvloeit te herinneren aan in de eiser van stolyarnykh werken door de belangrijkste waarde van de opmeting worden millimetry beschouwd.

Reismus - solliciteren toepassing naar risok parallel de zoom trakteerde van het detail. Bijstere inktkoker opvallend gewaagdheden laten op stroganykh vlakken. Reismus bestaaatt uit kolodochki, twee brusochkov, plein en minder dikwijls om, van en wig welk repare brusochki in noodzakelijke positie. Op de einden brusochkov er zijnen shpenki, zatochennye accuraat op drie grani draaide zich buitenzijde. Gekomen zij sturen wegens brusochkov op 2-3mm door.

Ugolnik noodzakelijk voor ordenend van loodrechte lijnen op zagotovke, alsmede voor rascherchivaniya en de verificatie van de langwerpige hoeken van de boekbanden en deuren, van de huiken van stelt en t op. D. Het bestaaatt uit kolodochki lengte van 120-150mm en veder, of lineaalen, door de lengte 200 - 250mm. Ab extra alsmede van inner kant het hoeken moeten 90° zijn. Behalve van hout ugolnikov kan worden gegolden en metaal die trekken niet. Noodzakelijk om op te letten, om metaal ugolniki verroestte niet.

Erunok - dit ugolnik voor ordenend van de lijnen hoek-wijs 45° en 135° naar de zoom van de details.

Malka - dit alomvattend ugolnik, door middel van welk kunnen worden lijnen naar de zoom van de details beneden diverse hoeken gedraagd. Lineaal malki is was intrede doen kolodku sharnirno en adapteerde in noodzakelijke positie barashkovym door schroef. At voorop vestigen lineaal malki beneden noodzakelijke hoek benuttend protractor, en dan repare door de ommezwaai barashka.

Bros - dient voor de toepassing risok en prokalyvaniya openingen beneden shurupy. De bros van misschien verschillende lijvigheid en lengtes, maar de vorm van handelen moet plein of rombovidnoi zijn die draagt gemakkelijkere prokalyvaniiu openingen bij. Bros voortvloeit strak om in de hengsel te adapteren.

Tsirkul razmetochnyi dient voor de toepassing van de afmeting en de omlijning van de cirkels, alsmede van de afdeling van hen op de noodzakelijke boel van scheidt Tsirkul bestaaatt uit twee staal nozhek en vaststelling apparaten - povorotnoi linten geadapteerd door schroef-barashkom.

Razmetochnaya grebenka dit van hout doellat met vyrezom en nabitymi draadnagels, weerhaak welk komt voorwaarts wegens vyreza op 2-3mm. Voor een rijstrook grebenka loof op zagotovke noodzakelijke boel risok. Solliciteer razmetki respectievelijk breeuwt en proushin in de menigte-toonladder fabricage van details welk verhuurt om arbeid capaciteit op te brengen.

Schimmels voor razmetki wijd gelden in de menigte-toonladder zagotovke lijkend op details, van shipovykh verbindingen, diverse vrubok srashchivaniya en narashchivaniya en t. D. Schimmels izgotovlyaiut van de triplex, krovelnoi staal, dunne metaalplaat, plastics, diuralya, van doordringende grondslagen.

Begin stolyaru willen in het eerst geval te beheersen om details door de hand aan te kruisen, en na de receptie van de verrijkingen om op de fabricage van diverse schimmels en andere huisvestingen zich te begeven.