Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Organiserend van de werkplek strolyara (ch. 2)

 
 

mak Verstaki met betrekking tot wasdom werknemer. Hoogtepunt verstaka stelen zo vast. Sta door persoon naar verstaku op, verzuimen hands en brengen palmen op. Als palmen op de huik verstaka en dicht naar hem prilegaiut, teruglopen toen hoogtepunt normaal. Beneden de laagte verstak podkladyvaiut de grondslag van noodzakelijke lijvigheid, op hoge prostragivaiut bashmaki of izgotovlyaiut podstavku - zelfs beschutting zonder prozorov noodzakelijke lijvigheid en bed het buiten verstaka. Verstaki fabriek aanmaak gelijkaardig hoogtepunt hebben, toegedacht aan het werk middelmaat wasdom.

Als het is onmogelijk om verstak te fabriceren, van dan better alles om verstachnuiu grondslag te maken: Ze is elk meer handig dan gebruikelijke eenvoudige grondslag is met de tegenstand.

Verstak behoeftes systematisch ukhoda. Schroeven wordt vet, pokorobivshuiusya huik prostragivat en periodiek olifit aangeraad aan. Als niet te om huik te vergallen, beneden trakteerde details podkladyvaiut doordringende grondslag.

Verstachnuiu grondslag (vijg. 7) izgotovlyaiut van dorre sosnovykh grondslagen door de lijvigheid 40-60, door de breedte 300-400, door de lengte 1500-2000mm. Grondslag dissel en zamelen op shponkakh in. Dan ze zal rovnee, des te better.

Veрctahнaя docka h ee detaлh: 1 - упoр ceрхнhй; 2 - gнeзda; 3 - упoр зadнhй; 4 - пaз; 5 - bobышka; b - cыdchfныe пaлcы; 7 - упoр bokocoй; 8 - obрabatыcaemыe detaлh; 8 - kлhн; 10 - пeрectacнoй упoр; 11 - mateрhaл dля пeрeпhлhcaнhя; 12 - уkрeплeннaя docka dля зaпhлhcaнhя шhпoc

7. Verstachnaya grondslag en zijn detail:
1 - tegenstand bovenste; 2 - nesten; 3 - tegenstand achterk; 4 - paz; 5 - bobyshka; B - vydvizhnye paltsy; 7 - tegenstand zijdelings; 8 - details trakteerde; 8 - wig; 10 - perestavnoi tegenstand; 11 - materieel voor perepilivaniya; 12 - bolstered grondslag verhogen voor zapilivaniya breeuwt

Op verstachnoi de grondslag van krepyat twee tegenstand - bovenste en zijdelings 7. Op ander eind snijden erbuit paz door 4 breedte 80-100mm en diepte 200mm. Om de einden van de grondslag waren ontzagwekkend, onder ernaar pribivaiut bobyshki 5 lengte, naar de gelijkmatige breedte van de grondslag.

Met voorste, of aan het werk, van het kant van verstachnoi grondslag met betrekking tot zijn plasti en arris tvloeit prosverlit, better prodolbit openingen, of nesten 2 voor de tussenvoeging klinka of grebenki voor. Nesten door de grootte 25x25mm situeren op een afstand 50mm van elkaar. Onder verstachnoi grondslagen in skoby tussenvoegsel van drietal of vier vydvizhnykh vinger 6, noodzakelijk voor het materieel houdend tijdens stroganiya. Vingers moeten een gebeten utopleny op het deel van de grondslag arris zijn. Tegen paza consolideren op sharnirakh een of twee achterk of vertikaale tegenstand 3. Voor werken hen opbrengen, na het werk verzuimen.

Vertikaale tegenstanden materieel houden in transversal raspilovke achter, bovenste en zijdelings schoof in de openingen, of nesten 2 - in stroganii in. Vingers materieel houden in horizontale positie, wanneer het repare in lateraale tegenstand achter 7. Om trakteerde detail 8 sterk behouden drijvend, zijn krepyat door de wig, vbitym tussen nagelem en detail 8. Voor nagelya elk meere geschikte om perestavnoi tegenstand 10, namelijk klein doshchechku met twee nagelyami bolstered boven op een afstand 50mm van elkaar te gelden.

Tijdens transversal pileniya opkweken tegenstanden opbrengen en prizhimaiut ernaar materieel door hand liet. Na werken tegenstanden verzuimen.

In zapilovke breeuwt op de topgevels van de grondslag of versperren voorgaand voortvloeit om in paz in te schuiven en te repare dichtbij klemmen 9, lang zagotovki bed in horizontale positie vast.

Fabriceerde verstachnuiu grondslag kan op taburetakh zich bevinden, laagte tafel, kozelkakh welk maken van overeenkomstig hoogtepunt. In de winkel better om podverstache in de vorm van het lichaam van de tafel af te rekenen of op welke wijze dit wordt voor verstaka gemerkt. Podverstache kan ook gebruikte op welke wijze doos voor de slaand van het instrument, obiv het lateraale muren door de triplex of andere listovym materieel zijn. Als er zijnen metallieke schroeven, hen kunnen worden naar verstachnoi grondslag geadapteerd.

Op het vlak verstachnoi grondslagen moeten niet zijn van de ontluiken protrusive bonnets van de draadnagels of shurupov, hen tvloeit utopit in tolshchu spant, en better zadelat van hout vkladyshami voor.

In de winkel noodzakelijk om gering stolik te hebben of de rechtbank van overeenkomstig hoogtepunt, waarover situeren doellatten en oselki voor het punt en de correcties van het instrument. Geknarst moet zo instellen, om erop was suitably zatachivat instrument. Voor het instrument werkend op oselke better alles aan te dienen vloeiende machine boter (van het water oselok snel komt in unfitness).

Behalve het dit, stolyaru noodzakelijk om rechtbank-nietjes, vaimy en andere huisvestingen, te hebben alsmede hulp instrument. Naar hulp instrument bijvoeglijke bepaling hamers, kiyanki, otvertki, rashpili, napilniki, tangstelling en kusachki (vijg. 8).

Vcпomogateльный hнctуmeнt: a - moлotok; b - khянka; c - otceрtka

8. Hulp instument:
En - hameren; B - kiyanka; In - otvertka

Voor stolyarnykh werkt toepasbare elk hamers met quitte udarnoi vlak obushka, alsmede de hamers van prismatic vorm. Hamers in het algemeen nasazhivaiut op de hengsels van kleverige spant - kizila, berkebomen, graba e.a.. Op stolyara moet van twee-drie hamer van diverse menigte - 200, 400, 600g zijn. Begin stolyar kan door een hamer door de menigte 400g ontberen.

Voor de toepassing van elk meer biff bijl benutten. Het is bijstere inktkoker om hamer van rozhkami type shtukaturnogo te hebben, hen kunnen worden erbuit diverse draadnagels gesleept. Whereat, als niet naar smyat het vlak van de spant, beneden de hamer tvloeit podlozhit de homp van doordringende grondslag, van de triplex of metaal plastinku door de lijvigheid niet minder 3mm voor.

In de afwezigheid van de verrijkingen zabivat draadnagels is niet ongedeeld, zij kunnen worden geplooid of zijn verdiepten in de spant asquint, met betrekking tot jaarlijkse strata klievende grondslag of doellat. Om dit werd niet gekregen, draadnagel voortvloeit priderzhivat door de vingers van hand liet. Moet de verwonding van de spant en in utaplivanii bonnets in de boom ontduiken; Eindelijk zabivat draadnagel wordt door doboinik - stalene kern aangeraad. Het door ieder eind stellen op de bonnet van de draadnagel, en met betrekking tot andere oorzaak stakingen in. Voor doboinika kan gebruikt gebruikelijk borodok, en voor ondiepe draadnagels - grotere draadnagel zijn. Zabivat draadnagels moeten zeer keurig.

Kiyanki - deze van hout hamers voor de toepassing van de stakingen met betrekking tot dolotam en stameskam of voor de voerend van andere types van werken. Obushok op kiyanki in bijwijlen meer obushka hameren. Door de hamer tijdens de toepassing van slaat het is mogelijk promakhnutsya, kiyankoi - praktisch niet.

Vorm kiyanki misschien plat en minder dikwijls om (barrelled). Izgotovlyaiut zijn van svilevatoi berkeboom, graba, karagacha. Pryamosloinaya niet kleverige spant sneller iznashivaetsya. Handel rechthoek met zakruglennymi accuraate zomen krepyat strak in kiyanke. Afmeting om kiyanki volgende, mm: Hoogtepunt - 180, grotste diameter - 120, de diameter van aan het werk topgevels (obushkov)-80, de lengte van handelen -390. Zodanig kiyankoi kan worden biff veroorzaakt, maar het is mogelijk van izgotovlyat kiyanki minder afmeting.

Otvertkami zavinchivaiut shurupy. Breedte van acuate of aan het werk beeindigen otvertki is aangewezen op de grootte shurupov, en eenvoudiger van de diameter van hun bonnet en breedte shlitsy. Otvertki brengen tijdperk eenzijdige door en twee-weg (perestavnye), op welk beeindigt van de kling diverse breedte hebben.

Zavinchivat shurupy better alle zo. Door allereerst prokalyvaiut bros of prosverlivaiut doordringende auger openingen door de diepte niet meer halveert van de lengte shurupa. Tussenvoegsel in de opening shurup, deuk het of door nauwelijks zabivaiut hamer, maar zo, om het stond strikt overeind, en dan zavertyvaiut het. Voor gebruikelijk otvertki dikwijls gelden bitbraces welk versnelt zavinchivanie shurupov. In de spant van ferm kweekt doordringende openingen prosverlivaiut of prokalyvaiut op alle lengte shurupa.

Rashpili en napilniki solliciteren zachistki in de diverse details van de plaatsen, ontoegankelijk voor ander instrument. Vorm en de afmeting van hen verschillend. Rashpili met ruim nasechkoi laten spant elk meer sherokhovatuiu, napilniki met de ondiepte nasechkoi, of fluweel, - uitstrijken spant zuiveren.

Tangstelling en kusachki noodzakelijk voor vytaskivaniya diverse draadnagels of shpilek en otkusyvaniya de hoofdletter van de draadnagels (van de aanmaak daarmede shpilek). Instrument moet ontzagwekkend, met dicht teruggelopen gubkami zijn.