Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Organiserend van de werkplek strolyara

 
 

Vertrouwende de tijdperk van jaar en het weer voorwaardes van stolyarnye werk maken rechter binnen straat, op straat beneden awning, in de barak en huizen waar.

Werkplek stolyara moet worden correct geordend die bevoorraadt normale arbeidsomstandigheden en hoge arbeid capaciteit.

Nabij van verstaka stelen beschikbaar shkafchik die ingestellen op de verdieping of consolideren op de muur. In shkafchike op polochkakh slaan instrumenten, medeplichtige materielen en werkjes op. Instrumenten situeren in bepaalde orde beddengoed na het werk strikt op de plaats.

Pily is aanraadde aan knopen op de muren, ieder apart op. Rezhushchii instrument altijd moet hekje, dor zijn.

Op de werkplek moet instrument, van node voorlopig zijn.

Werkplek moet worden volledig nou geillumineerd.

Noodzakelijk strikt om vuur-controle afmetingen te verrichten. Na het werk chip en opilki stalen van de werkplek en dragen van de winkel. Schakel alle verwarming apparata uit.

In werken straat terzijde van de winkel wordt ingestellen cask met het water door en een aantal emmer aangeraad aan. Aan het werk huizen, ook noodzakelijk om beneden het hands emmer met waterhoudend te hebben, door alle middelen nakrytoe huik, om kleiner verdampt water, omdat spant bijster nou absorbeert vlagu. Om spant aanstootgevend te bevochtigen. Te roken in de winkel glashard wordt verboden.

In de handleiding verwerkend van de spant belangrijkste toerusting is verstak.

Verstak (vijg. 6) - dit ontzagwekkende, massieve tafel met de huisvestingen voor houdend van de grondslagen, van planok en ander materieel in horizontale of verticaal positie.

Veрctak h ego detaлh: a - obщhй chd ceрctaka: 1 - пodceрctahьe; 2 - cуппoрt c chнtam; 3 - kрышka ceрcaka; 4 - otceрcthя; 5 - gрebeнaka; 6 лotok; 7 - otceрcthя dля deрecянных пaльcec; 7 - упoр шaрнhрный; 9 - зafhmнaя koрobka; 10 - chнt; b - ceрctahный kлhнok; c - gрebeнka

6. Verstak en het detail:
En - generaal uitzicht verstaka: 1 - podverstache; 2 - ondersteuning met schroeven; 3 - huik versaka; 4 - openingen; 5 - grebenaka; 6 lotok; 7 - openingen voor van hout vingeert; 7 - tegenstand sharnirnyi; 9 - zazhimnaya doos; 10 - schroeven; B - verstachnyi klinok; In - grebenka

Stolyarnyi verstak bestaaatt uit huik of verstachnoi grondslagen, twee tiskov, podverstachia, van en op de tijdperken en doos beneden podverstachem voor de opslag dikwijls van toegepast instrument.

Podverstache 1 bestaaatt uit nozhek en progonov, namelijk corpora, waarover het bed huik verstaka 3 fabriceerde van het vet doen-80-millimetrovoi grondslag. Grondslag algemeen maken van de berkeboom, yasenya, klena, van de eik of andere firma spant waar. Huik verstaka maken lengte 1500-2000mm, breedte tot toe 400mm, algemeen van doordringende doellatten, consistent met agglutineren een of anders. Zodanig huik trekt niet. Op de grondslag repare trakteerde materieel. Op de huik er zijnen meerdere skvoznykh plein openingen 4, waar tussenvoegsel klinok pli grebenku 5, alsmede ondiep longitudinal delven-lotok 6, bij wie tijdens het werk opslag ondiep instrument. Van voorste kant, met bokov, worden drie-vier openingen 7, door de diepte tot toe 100mm beslecht. Zij noodzakelijk voor de tussenvoeging erin van hout vingers, waarover opiraetsya vergastten (adzed) materieel.

Van twee kanten van verstachnoi grondslag bevinden zich voorste en kweken tiski op: Ondersteuning met schroef 2 en zazhimnaya doos 9 met schroef 10. Doos maken beweeglijk, met een of meerdere nesten voor klinka. Detail strak nietje tussen grebenkoi en klinkom. Op de linkerzijde, aan het einde hoek van de grondslag, er is sharnirnyi tegenstand 8, noodzakelijk voor het materieel houdend in transversal raspilovke. Enkel stolyary zelve pridelyvaiut seconde sharnirnyi tegenstand. Voor de tegenstand van trakteerde materieel gelden van hout of metaal verstachnye klinki of grebenki. Hen kunnen op elk hoogtepunt in de nesten door middel van platte voorjaar, gehecht naar het lichaam klinka vastliggen. Klinki en grebenki dienen als inktkoker voor de nietje vergastte op verstake materieel bedded horizontaal.

Wanneer het is noodzakelijk om materieel in de verticaal positie te trakteren, bijvoorbeeld, zapilivat breeuwt en proushiny dat materieel kan geklemd in supporte zijn of kweken zazhimnoi doos op. In verwerkend van de grondslagen en doellatten in horizontale positie "op de arris" van hen nietje supportom en opiraiut op de vingers ingeschoven in de nesten.

Voor de ondersteuning van het vrijje eind (hangend) van de grondslagen gelden speciaal podstavku door het hoogtepunt 900mm met zapilami, waarover opiraetsya materieel.

Verstak moeten van hout schroeven hebben, maar op de tijdperken metaal stellen, elk meer ontzagwekkend in. Niettemin omstreeks hen sneller tupitsya instrument.