Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Agglutination

 
 

Voor de spant agglutination gelden diverse klei: Gliuteinovye (benig en mezdrovyi), kazeinovyi en kunststof.

De toebereiding van gliuteinovogo plaken. Benig en mezdrovyi klei eigen ruim vlagopogloshchaiushchei ableness. Zij de wateren verslinden van meer de menigte: Benig - in 3-7 tijdperken, mezdrovyi - in 6-10 tijdperken. Whereat klei groot nabukhaiut. Nabukhshii kleefstof in de verwarming wegsmelt en draait zich in de verdunning. Behalve ferme kleefstof gebruik zogenaamd galertu (vloeiende kleefstof) welk smelt in de temperatuur 22-23°C weg.

In tverdenii kleefstof wekt verhuizing vlagi van de verdunning welk de inkrimping veroorzaakt van de kleefstof ongeveer op 50-80% van aanvankelijke menigte. Tijdens agglutination oorzaak plaken door de lijvigheid van 0.08 tot toe 0.15 mm. In de temperatuur van de lucht 30°C en vochtigheid 80% kleevoe verbinding wordt vernietigd (smelt) weg. Prochnost de agglutination van mezdrovogo kleefstof: Extry, van superieur en 1-rijden merken - 100 kgs/sm2, 2-rijden merken - 70, 3-rijden merken - 60 kgs/van sm2 benige kleefstof: Top muzieknoot - 90, 1-gaan - 80, 2-gaan - 65, 3-gaan - 45 kgs/cm2.

In de uitoefening prochnost agglutination checken eenvoudig: Twee doellat door de lengte 600-700mm mengsel op vlak fugu (fugovannye kanten) en door vierentwintig uren klieven stameskoi met betrekking tot skleike. In de handelswaar agglutination doellatten chip met betrekking tot spant, in slecht - met betrekking tot kleevomu shvu. Voor de toebereiding van de kleefstof gelden kleyanku samengestelde uit twee boten: In ieder bewoont waterhoudend, in andere - kleefstof.

Plitochnyi kleefstof gliuteinovyi preliminarily klieven op ondiepe doellatten, gestoken kleyanku, overloop door het water van de kamer temperatuur, better kookte. Kleefstof moet compleet zetelen in waterhoudend. Week kleefstof voor 6-12ch tot toe compleet nabukhaniya. In nabukhanii mezdrovyi kleefstof absorbeert 600-1000% wateren, benig - 300-700% wateren van de menigte.

Water in kleyanke smoorhi tot toe 70-80°C, kleefstof wegsmelt en draait zich in de verdunning. In de werkwijze van de dooi kleefstof intensief jumble, om het sneller gedoorbrand en erin was niet komkov. Kleefstof tvloeit om niet rechter binnen het vuur voor, te versmelten waarin het podgoraet, en in verhit water of op het tweetal. Onderkende door de kleefstof schuim onmiddellijk branden. Slaand op aangeplakt vlak, ze verlaagt van prochnost agglutination. In de schuld verwarming of kipyachenii kleefstof de plakkende eigenschappen verliest. Om in kleevom verdunning was van kleinere schuim en antenne puzyrkov, verdunning alvorens gebruik moet worden belust op 5-10min gebestreden. Als kleefstof groot schuim onderkent, toen het better prokipyatit 2-3min en door alle middelen om alle schuim af te doen.

De temperatuur van benige kleefstof moet 40-60°C, mezdrovogo - 50-70°C zijn. Daarvandaan sprenkelen in kleyanke moet van zelfde temperatuur zijn. Konsistentsiiu (gustotu) van kleevogo verdunning stelen zo vast. Kleefstof normaal konsistentsii stekaet met kisti of veselki zelfs, vast materiaal, prosvechivaiushcheisya struei, zonder sgustkov, vloeiende - gezwind, doordringend struei; Zeer dik - intermitterend struei, met sgustkami. Konsistentsiiu kleevogo verdunning kies vertrouwende de rassen van schoeien: Voor ferme rassen - vloeiend, voor zacht - gushche. Kleefstof normale gustoty solliciteren agglutination yasenya, berkebomen, klena.

Wordt prigotovlyat zodanig gedeelte van kleevogo verdunning aangeraad, om zijn het is mogelijk was om zonder aanvullend podogreva te spenderen. Als kleefstof verbleef, voegen het slivaiut in zuivere posudu, opslag in de temperatuur 5-10°C, en in lange opslag erin verdunning crystall fenola (0.25% van de menigte van dorre kleefstof) toe. Voor agglutination op de sluik fugu de concentratie van kleevogo de verdunning van mezdrovogo kleefstof - 35-40%, benig - 45-55%. In nakleivanii shpona gebruik mezdrovyi de kleefstof van de concentratie 40-45%, benig - 52-55%.

In de uitoefening voor de toebereiding van de kleefstof normaal gustoty is aanraadde aan nemen 1 vesovuiu het deel van dorre benige kleefstof 1-1, 5 vesovye de delen van water, en voor mezdrovogo - 3-4 vesovye de delen van waterhoudend in. Mezdrovyi kleefstof wordt sneller benig welk wordt in 1.5-2 tijdperk meer bemachtigd, genodigd hebben dan mezdrovogo.

Gustota mezdrovogo en benige kleefstof ruime betekenis heeft. Het is moeilijk om ook dikke kleefstof op aangeplakte vlakken te veroorzaken. Zodanig kleefstof snel zastudnevaet, en in zapressovke behoeftes van verhevene aandrang. In ontoereikende aandrang zal vet kleevaya door prosloika lijvigheid elk meere 0.15 mm vormen die verlaagt van prochnost agglutination. Als kleefstof zeer vloeiende, dan kan worden kleevaya prosloika minder 0.8 mm gekregen die ook zal prochnost van agglutination omhalen.

Vocht kleevoi verdunning in de uitoefening dikwijls uvarivaiut kipyacheniem, maar dit verlaagt het plakkende ableness, daarvandaan kleevoi verdunning better om elk meer dik, toe te bereiden dan vloeiend.

Behalve agglutination op de sluik fugu en nakleivaniya shpona stolyaru het is noodzakelijke om producten van elk meere vet details, hoe die aan te plakken: Boekbanden, deuren, beschuttingen e.a.. In de selectie agglutination van de doellatten met betrekking tot monding vliegtuig gustota (de concentratie) van benige kleefstof moet 50%, mezdrovogo - 34% zijn. De middelmaat onkost van dorre kleefstof op 1m2 Benig - 240g, mezdrovogo - 150g.

In de agglutination van de doellatten op de zoom, van shipovykh verbindingen en verbindingen op ons benige kleefstof benutten door de concentratie 45%, mezdrovyi - 30%. Dorre kleefstof wordt op 1m genodigd hebben2 Benig - 350g, mezdrovogo - 210g.

De toebereiding van kazeinovogo kleefstof. Kazeinovyi kleefstof niet aangeraad koken, het gelden in de koude toestand. Het wordt bemachtigd vertragen niet oplosbaar in de verbinding water geformeerd. Prigotovlyaiut het van molochnogo casein in de vorm van het gruis, bij wie alle componenten lopen, behalve het water binnen.

De toepassing tijdperk van kazeinovogo kleefstof in gruis - 5 maanden.

Prigotovlyaiut de verdunning van kazeinovogo kleefstof zo. Vesovymi door onderdelen otveshivaiut het dorre gruis van plaken en water door de temperatuur 10-25°C. In zuiver posudu nalivaiut water en vsypaiut gruis in voorzichtige vermenging voor 30min of uur. Jumble met kleine pauzes. Na de vermenging wordt van eenvormige smetanoobraznaya breedsprakige massa serovato-witte of nauwelijks viooltje kleur met de aardolie lucht gewonnen. Schuim van de verdunning door alle middelen branden. Als er zijnen sgustki, dan kleevoi verdunning voortvloeit om zuiver bolter door te sijpelen. Water in kleevoi verdunning toe te voegen het is onmogelijk. Gerede verdunning stekaet van van hout kling-been door de ononderbroken struen of draad latend op de bovenaardse kling-eeent briljante film uit. Genomen door de vingers kleefstof zal tyanushchiesya draden formeren.

Fungeert gerede kleevoi verdunning afhankelijk van recept voor 4-7ch, na wat zagustevaet. Zagustevshii kleefstof verliezend ableness stekat met lopatochki of kisti, niet rijmen naar het gebruik. Wordt de demping van kleevogo verdunning door het water niet verondersteld. Gebruikelijke kleevoi verdunning prigotovlyaiut van 1 vesovoi het deel van het gruis van dorre kleefstof en 1.7-2.3 vesovoi de delen van waterhoudend.

In de agglutination van shipovykh verbindingen "op ons", van tortsevykh en polutortsevykh verbindingen, prikleike ugolkov, bobyshek op 1 vesovuiu het deel van dorre kleefstof nemen 1,8 vesovoi de delen van waterhoudend. Op 1m2 aanplakte vlak spenderen van 180-250g dorre kleefstof.

In de agglutination van de doellatten op 1 vesovuiu het deel van dorre kleefstof nemen 2 vesovye de delen van waterhoudend. Op 1m2 aanplakte vlak wordt van 160-230g dorre kleefstof genodigd hebben. In de triplex agglutination op 1 vesovuiu het deel van dorre kleefstof nemen 2,2 vesovoi de delen van waterhoudend. Op 1m2 vlakken nemen van 160-230g dorre kleefstof.

Van 1 vesovoi het deel van dorre kleefstof en 1,8 vesovoi de delen van waterhoudende winst 2,8 vesovoi de delen van kleevogo verdunning. Als nemen 2 vesovye de delen van water, dan winst 3 vesovye de delen van verdunning, als 2,2 vesovoi de delen van water, dan 3,2 vesovoi de delen van verdunning. Kazeinovye klei zal ontzagwekkende verbindingen uitlenen, eigen geducht shchelochnostiu, schilderen spant, vooral rijk dubilnymi door de substanties, in gelige-greenish kleur.