Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Konturnaya, ploskorelefnaya, diepgaand en stelen-werk kervend open

 
 

Vang oog en andere types van kervend op: Konturnaya, ploskorelefnaya, diepgaand, stelen-werk (vijg open. 105).

Konturnuiu kervende om ongedeeld waar te maken, maar ze eist bijzondere tidiness en aandacht op. Op zagotovku accuraat instrument overdracht de omlijningen van de schilderstuk in de vorm van de ondiepte cannelures deltavormig of polukrugloi vorm en met betrekking tot deze omlijningen of buiten hen hoekig reztsom met de wijzer kling of ander instrument snijden erbuit lijnt door de diepte tot toe 1 mm. Dan kervend zachishchaiut shlifovalnoi shkurkoi. Schilderstuk molteken (vijg wordt gewonnen. 105, en).

Ploskorelefnuiu kervend waarmaken met diverse back-knarste: Zavalnym gekozen gestudeerd en proreznym. Schilderstuk whereat wordt bossed gewonnen, hoewel het veroorzaken op de molteken zagotovku.

Voor het werk gelden reztsy - molteken en polukruglye, hoekig en zagnutye. Breedte reztsov misschien verschillend.

Kervend met zavalnym back-geknarst maken zo waar. Om de omlijningen van de schilderstuk snijden erbuit kanavki van buiten - overeind onder, en met inner niet srezaiut, en slechts zakruglyaiut met betrekking tot boorden. In de werkwijze van de behandeling winst laagte relef met de lommer. Alle details van de schilderstuk zetelen in een vliegtuig. Back-knarste, of het vliegtuig van de boom, op zagotovke kiezen niet.

Kervend met de les krijgen de vormen van de schilderstuk waarmaken als met zavalnym back-knarste, maar whereat srezaiut back-knarste met kleine vooringenomenheid naar de schilderstuk.

Dруghe chdы рeзьbы: a - koнtурнaя плockoрeльeфнaя; b - cырeзныe фhgуры

Dруghe chdы рeзьbы: a - koнtурнaя плockoрeльeфнaя; b - cырeзныe фhgуры

105. Andere types van kervend:
En - konturnaya ploskorelefnaya; B - vyreznye berekent

Om te krijgen kervend met gekozene back-knarste, schilderstuk rondom de beperking dichtbij delft met platte stichting. Waar wordt, schilderstuk nauwelijks zakruglyaiut en stuwing hoe laag relef genodigd hebben. Gekozene back-knarste onthaal diverse.

Door dit type van kervende kan worden geometrische, groste en dierlijke ornement (vijg volbracht. 105, b).

Diepgaand kervend misschien ploskouglublennoi, wanneer ornement verdiepen op onbeduidende diepte, in tolshchu zagotovki, back-knarste verblijf onberoerd, en diepgaand, wanneer ornement vrijaf op de hoogte zagotovki, en back-geknarst verdiepen.

In diepgaande kervende back-knarste prorezaiut op ruimere diepte, op de tijdperken op 10 mm, afhankelijk van lijvigheid zagotovki. De omlijningen van de schilderstuk vrijaf op de voorletter hoogte. Vydolbiv diep back-knarste, het aline van gebekte zhelobchatymi reztsami noodzakelijke breedte.

Geometrisch kervend door ons wordt in het verleden in vyrezanii driehoeken beschouwd. Afhankelijk van grootte en bestemmingen zij kunnen verschillende diepte hebben.

Openstel-werk kervend is praktisch proreznoi kervend, wanneer alle back-knarste erbuit snijden, vysverlivaiut en vypilivaiut.

Vyreznye cijfers maken zo waar. Op zagotovku de omlijningen verplaatsen van de schilderstuk en vypilivaiut toegeefl zijnen voor spant, bijvoorbeeld, izgotovlyaiut rozetku, enkel vogel, beest en t. D. Deze cijfers solliciteren otdelki huizen, van konka dak, van de muren, van de deuren, capstan, van de barrieres. Cijfers snijden erbuit dove of stellen-werk - proreznymi, met accuraate zomen of zavalnymi open.