Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Stroganie

 
 

Voor stroganiya spant gelden strugi met het metaal en van hout kolodkami. Kolodki van hout strugov voor sherkhebelya en rubankov maken lengte 205 en 240mm. In het boek worden strugi met de grootte kolodok 240mm beschouwd. Fuganki, van polufuganki en andere strugi izgotovlyaiut slechts een grootte.

Apparaat strugov. Kolodka struga - dit rechthoek, bijstere inktkoker ostrogannyi doellat samengestelde uit twee onderdelen: Podoshvy en nakladki. Podoshvu izgotovlyaiut van de spant firma, van maloistiraemykh rassen: Graba, klena, van de beuk, yasenya, witte Acacia; Nakladku, toeter, tegenstand, wig - van gelijke rassen van de spant, als podoshvu, maar het is mogelijk van de berkeboom, ilma, beresty. Podoshvu en nakladku tuigeren tussen elkaar op de kleefstof op de sluik fugu of getande verbinding.

Kolodki strugov kan en alle-in de zijn. Alles behalve rond de middelmaat van kolodki rekenen gezinde skvoznoe opening, noodzakelijk voor de chip uitgang af. Boven het het monding (letok), en op de bodem (op podoshve) - smal (rotik). Rotik zal kolodku door de lengte 240mm op twee onderdelen onderverdelen: Voorste (nosok) door de lengte 105mm en kweken - pyatku op.

Letok daarbinnen inhoudt hoe van twee onderdelen - vernauwen met plechikami en elk meere monding. In de opening met plechikami stellen mes in en klinok welk prizhimaet mes naar letku en daarmede het maakt. Klinok maken op 10mm shire mes. Mes en klinok de kanten moeten dicht prilegat naar letku, anders arboraceous chip wil tseplyatsya voor de opening en chip stremen. Op de chip verhuizing verhuizingen vandaan veel keer, en, tevens, ze gelaten maken niet zuiver stroganie waar. Mes - deze nieuwe titel zhelezki.

Opening letka van twee kanten beperkt zich naar shchechkami lijvigheid niet minder 5mm. Elk meer doordringend shchechki neprochny, en vet brengen menigte kolodki op.

Voor het gerief van het werk zodanig strugami, hoe rubanki en sherkhebeli, in voorste onderdeel kolodok afrekenen rozhok voor hand liet, beneden het mes krepyat tegenstand welk rechterarm behoedt van travmirovaniya omstreeks de zomen van het mes. Van de bovenzijde achterdeel kolodki, namelijk topgevel, wordt zakruglit aangeraad die palm behoedt van accuraate zomen kolodki.

In het mes cannelure van kolodki met betrekking tot zijn achterk kant (kweken) oorzaak stakingen door de hamer, sminaya daarmede spant kolodki en zelfs op de tijdperken zijn klievend op. Om te tuigeren kolodku, erin kurk voegen met bossed bonnet door de diameter 18, door de lijvigheid 5mm, met nozhkoi diameter 8, door de lengte 26mm in. Voor de elk meer ontzagwekkend houdend van de kurk in kolodke op het mes er zijnen zogenaamd krylushki. Izgotovlyaiut kurk van de staal van de postzegels 08, 10, 15,20.

Op de tijdperken kurk izgotovlyaiut van hout, maar de term van hun aanwending is klein. Op de schilderstuk 13 wordt gleuf rubanka gemerkt. Mes moet dicht prilegat naar kolodke en klinku. Veronderstelde afwijkingen - niet boven 0.1 mm met betrekking tot de lengte van het mes en niet boven 0.05 met betrekking tot het breedte. Ruimere verloven zijn zijn onduldbaar. Op belangrijkste strugov messen een aanvang nemen letok kolodki hoek-wijs 45° welk heet door de hoek rezaniya. In minder hoek naar de dissel gemakkelijkere afgedaane chip skalyvaetsya, veeleer dan srezaetsya, en stroganie wordt minder zuiver gewonnen. In de hoek rezaniya meer 45°, bijvoorbeeld 60-80°, mes niet dissel, en skoblit.

Detaлh ctруga: 1 - пodoшca ctруga; 2 - нocok ctруgo; 3 - рofok; 4 - лotok; 5, 11 - kлhнok; 6 - нof; 7 - упoр; 8 - прobka; 9 - пяtka; 11 - рothk

13. Details struga:
1 - podoshva struga; 2 - nosok strugo; 3 - rozhok; 4 - lotok; 5, 11 - klinok; 6 - mes; 7 - tegenstand; 8 - kurk; 9 - pyatka; 11 - rotik

Breedte rotika roert zuiverheid stroganiya. Dan het als vroeg als die chishche, en omgekeerd. Breedte rotika beschouwen van zhala mes tot toe voorste muur rotika. Breedte rotika vermindering schuivend bobyshku in podoshvu kolodki. In het eerst geval maken bobyshku, pristavlyaiut zijn in noodzakelijke plaats podoshvy, obvodyat om het het doordringende gewaagdheid, met betrekking tot gewaagdheid snijden erbuit schoeien op de lijvigheid bobyshki. Nest beneden bobyshku zachishchaiut, bobyshku stellen op de kleefstof en prizhimaiut door de rechtbank-nietje (vijg in. 14). Door vierentwintig uren podoshvu fuguiut. Middelmaat breedte rotika in kolodke zonder mes invoegde in sherkhebele is gelijkmatig 9mm, in rubanke - 8mm, in fuganke - 7mm. Breedte rotika, tevens, is aangewezen op het mes lijvigheid.

Poctaнocka bobышkh: 1 - пodoшca koлodkh; 2 - bobышka; 3 - рothk; 4 - нof

14. Formulering bobyshki:
1 - podoshva kolodki; 2 - bobyshka; 3 - rotik; 4 - mes