Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Proreznaya en waybill kervend

 
 

Dit type van kervend om veel gemakkelijker, waar te maken dan doof. Whereat voor gebruikelijke reztsov kan gebruikte elk meere productieve instrumenten zijn: Lobzik met de ondiepte zubiami en stameski, molteken en polukruglye.

Proreznaya kervend (vijg. 106, en) - dit gebruikelijk kervend met helemaal gekozene back-knarste. Ze misschien geometrisch, konturnoi, zaovalennoi, in de handelswaar en zuiveren uitvoering imparts naar het artikel van de vervaardiging azhurnost en verzachten, vooral nalichnikam, naar karnizam en barrieres. Vypilivat ornement proreznoi of de waybill van kervend gemakkelijker, dan te kiezen back-knarste van nadrezkoi omlijningen in dove kervend.

Pрoрeзнaя h нaлadнaя рeзьba: a - прoрeзнaя; b - нakлadнaя; c - прhcпocobлeнhя dля уdeрfaнhя зagotockh прh cыпhлhcaнhh рeзьbы

106. Proreznaya en naladnaya kervend:
En - proreznaya; B - waybill; In - huisvestingen voor houdend zagotovki in vypilivanii kervend

De boorden van de ornement worden niet altijd zelfs gewonnen en zuiveren, daarvandaan hen zakruglyaiut, srezaya smal fasku met betrekking tot boorden, of kies smalle galteli-verdieping. Vooral voorzichtige eiser domovaya kervend moet word niet, omdat ze meer dikwijls wordt afar gezien.

Domovuiu kervend algemeen maken pileniem en door de boring waar. Voetspooren lieten door het instrument, zachishchaiut ongewoon, de broilers van de spant dikwijls cijferen. Niettemin vele stolyary proberen waar te maken zodanig kervend op welke wijze het is mogelijk chishche.

Opening in zagotovke of in het detail prosverlivaiut of prorezaiut om stameskami, ondiepte en ruim da's aangewezen daarover, in wat plaats van het detail moet openen. Voor het detail bescherming van skalyvaniya zijn achterk kant tvloeit dicht prizhimat naar elk vlakke grondslag voor.

Voorbeeld obrezku volbrengen back moet naar de geslachten van ornement steunen. Zuiverheid obrezki hangt niet enkel van de deskundigheid om af maar ook van het instrument scherpte te werken. Na het voorbeeld obrezki zagotovku zachishchaiut of snijden nachisto. Stamesku whereat instellen betreffende het detail met de enkele hangen verdraaiing onder en een gebeten terzijde. Deze toelating werk verzacht, en verhuurt om elk meer zuiver kervend te krijgen.

In proreznoi kervend fasku srezaiut op de overzijde schrappende skolotye en de oneven geveerd boorden van de ornement. Breedte fasok is aangewezen op de schilderstuk van de ornement en de lijvigheid van het detail.

Te droeg openingen veel sneller. Met het dit uitdraaien op uitzicht selecteren de augers van noodzakelijke diameter, zagotovku dicht bed op quitte grondslag. Om spant niet skalyvalas, stond niet maar meteen op alle lijvigheid zagotovki door. Zodra centreren van auger zal op de overzijde zagotovki erop uitgaan, zijn perevertyvaiut, stellen auger in geblevene voetspoor en prosverlivaiut naar het eind in.

Propilivaiut details in zodanig opeenvolging. Het is allereerst, prosverlivaiut opening, dan tussenvoegsel erin lobzik of arm aan-trof en propilivaiut met betrekking tot gewaagdheden veroorzaakte. Zagotovku kan bedded op verstak zijn en propilivat van boven onder, maar better om speciaal podstavku van vette grondslag door de lengte buiten de versmaat af te rekenen. Met het dit uitdraaien op uitzicht in de grondslag stond of prodalblivaiut vier skvoznykh openingen, met betrekking tot twee van ieder eind, op een afstand 50 mm van elkaar door. In deze openingen instellen strak stabiel (verspert plein secheniya) door het hoogtepunt 200-250 mm. Tussen moet hen bed zagotovku en, als, repare door de wiggen. Speciaal podstavku krepyat naar verstaku rechtbank-nietjes, spijkert of shurupami.

Waybill kervend (vijg. 106, b) - deze ornement volbracht proreznoi door kervend en nakleennyi of pribityi bespijkert gerede back-knarste, bijvoorbeeld, op de grondslag voor nalichnika of op ander detail. Waybill kervend in zodanig methode van de eiser wordt gewonnen elk meere afzonderlijk vergeleek met dove kervend en wordt stuk beter gezien. In dit geval proreznuiu kervend moet waarmaken op welke wijze het is mogelijk chishche. Zal niet aangeraad aan branden faski van de overzijde van het detail los, omdat kan sozdatsya de indruk van otorvannosti kervend van belangrijkste back-knarste. Skoly van de overzijde van snijden erbuit detailleren aanstootgevend.