Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

De eigenschappen van schoeien

 
 

De spant van verschillende rassen nonhomogeneous met betrekking tot de lichamelijke en mechanische eigenschappen. Naar lichamelijke eigenschappen bijvoeglijke bepaling vochtigheid, warmte -, zvuko - en elektroprovodnost, en naar mechanische - dichtheid en soprotivlyaemost raskalyvaniiu, om, iznashivaniiu en t te pressen. P., Alsmede ableness om shurupy en draadnagels te verzwijgen.

Ruimere rol speelt de spant vochtigheid. Van de om haar hangen prochnost en het leven van de producten, alsmede hen massa af. Het is bijvoorbeeld, van 1m3 svezhesrublennoi de spant van de eik weegt 1,04 t, en in airi-dorre toestand - alle 0.76 t, pijnboom - consistent met 0.82 en 0.52, el - 0.8 en 0, af 47. Spant bijster nou absorbeert vlagu van de lucht, whereat ze razbukhaet, vergroot naar de uitgebreidheid en kleine krakken verdwijnen. In de werkwijze van bakkend vlaga bezwijmt zeer langzaam. Svezhesrublennyi eik vormt van 5 tot toe 70% vlagi, in 6 maanden - 43, door 12-39 en in 18 maanden van de natuurlijke wijze bakkend-27%. Tussentijd vochtigheid van de spant aangeduid voor stolyarnykh werken, moeten 10-18% niet overtreffen. Dan de kleinere vochtigheid van de boom, die dolshe producten ervan niet rassykhaiutsya, niet zagnivaiut, better worden aangeplakt.

Zagotovki, raskroennye met betrekking tot lengte en breedte met overeenkomstig pripuskami, sneller sokhnut, dan alle-in een grondslagen. Stroganye grondslagen sokhnut anders sneller, en obreznye - sneller neobreznykh.

Naar silnousykhaiushchim rassen houden lipa stand, beuk, olkha, berkeboom, noot, ilm, chestnut, vishnya, appelboom, grijpen vast, peer, boxwood, naar umerennousykhaiushchim asp, pijnboom, eik, yasen, topol, klen, ooi, Acacia, naar malousykhaiushchim rassen - el, listvennitsa, pikhta, duister en mahonie.

Spant in vysykhanii trekt en dikwijls rastreskivaetsya krom. Omdat buitenst jaarlijks strata sokhnut sneller, en inner treuzelden, pokorobivshiesya grondslagen door bossed kant altijd worden de stengel hart gericht op. Op de schilderstuk 2 wordt gemerkt, hoe verrijzen usushka en koroblenie raskroennogo brevna vertrouwende de schikking van jaarlijkse beugels. Raskraivaiut of door raspilivaiut brevna vele methodes op de grondslagen van verschillende lijvigheid: Harten zijn, centrale en zijdelings.

De harten van de grondslag vormen hart en de weinig van suchkov alle aard: Gezond, zarosshikh en tabachnykh. Suchki de waarde verlagen van de spant verkleinende zijn mechanische eigenschappen. Deze grondslagen meer dikwijls rastreskivaiutsya. Het is doorgaans, hen vypilivaiut door de lijvigheid 40mm en elk meer van het vet breven.

Centrale grondslagen winst in raspilivanii brevna mee het hart as. Whereat better van het alles worden ondeugden op inner plasti grondslag ontdekken. De centrale grondslagen van rastreskivaiutsya kleinere harten.

Lateraale grondslagen (tussen harten of centrale grondslagen en gorbylem) hebben niet razvetvlennykh suchkov en de ruimere boel vormen van zabolonnoi spant welk met betrekking tot prochnosti en vodopronitsaemosti komt niet naar yadrovoi spant overeen.

Ieder ras van de boom eigenen verlenend door naar haar kleur, glinsteren, structuur. Witte, nauwelijks gelige kleur berkeboom hebben, lipa, asp, el, pikhta, burye toonen - eik, chestnut, vyaz, yasen, peer, chinara e.a.., Bruine kleur is een walnoot, roodachtig-wit - beuken, ontsteken barnstenen - boxwood.

Enkel rassen van de boom na rubki de kleur veranderen: Olkha op de lucht bloost, eik in het water temneet, en in lang verblijf in rivier of plas wordt alles behalve zwart. Zodanig spant genaamd door de moeras eik, hoog wordt in mebelnom vervaardiging getaxeerd.

Teploprovodnost spant vergeleek met andere materielen zeer onbeduidend. Het is bijvoorbeeld, de coefficient van teploprovodnosti pijnboom stileert 0.14, van en baksteen - 0, 45. Laagte teploprovodnost spant, vooral dor, wordt naar toegeschreven aan wat boom heeft tal van porien bemand met lucht.

Vochtige spant - tamelijk goed provodnik van de elektriciteit. Dit tvloeit om in de rekening in provodke elektrisch voor, van de telefoon en radiotranslyatsionnykh lijnen te nemen. Als vooraf zal in de rekening van alle deze eigenaardigheden van de spant niet nemen, wil kan worden huwelijkse staat in het werk verondersteld. Te corrigeren het dikwijls brengt tijdperk moeilijk door, en door de porie en het is onmogelijk. Daarvandaan zagotavlivat detail tvloeit zo voor, om was maximale uitgang met kleinst otkhodami. Allereerst grondslagen dissel, dan zegel, pilyat mee en aslant. In dit geval stolyar ziet alle achterstanden en vypilivaet zagotovki zonder de mankementen. Op zagotovok van de grondstof beschouwen pripuski in 5mm met betrekking tot alle kanten.

Noodzakelijk om de methodes van de vermindering van korobleniya spant te weten. Brevno raspilivaiut op de grondslagen zo, om zij waren met de harten grondslag. Toen hen in de vorm brevna en dor toevoegen. Vysykhaya, grondslagen trekken (vijg krom. 2) van het hart te blaffen hoe lotki geformeerd. Grondslag met het hart kromtrekt niet, maar usykhaet zodat zijn midden verblijf dikker van beeindigt, namelijk van middellang te beeindigt grondslag loopt hoe op de kegel terug.

Koрobлeнhe h уcыхaнhe dрecechны: 1 - ceрdchннaя docka; 2 - bokocыe dockh; 3 - goрbыль

2. Koroblenie en usykhanie schoeien:
1 - serdtsinnaya grondslag; 2 - lateraale grondslagen; 3 - gorbyl

Als van zodanig grondslagen om deur te maken of elk beschutting situerende grondslagen lotkami in een kant, van dat artikel van de vervaardiging zullen vorm monding lotka hebben. Het artikel van fabriceren correctie door middel van stroganiya verreweg zal de lijvigheid verminderen van de grondslagen welk van niet te allen tijde het is aanbevelenswaardig.

Daarvandaan better grondslagen naar het bed of om door jaarlijks strata in verschillende kanten te situeren, toen deur of beschutting worden tamelijk zelfs gekregen en om hen veel gemakkelijker te corrigeren. Wanneer deur of beschutting izgotovlyaiut van smalle grondslagen, niet shire 100mm situerend hun jaarlijks strata in verschillende kanten, dat traceert van korobleniya grondslagen alles behalve onmerkbaar en om hen strozhkoi tamelijk zonder de moeilijkheid te corrigeren.