Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Pilomaterialy

 
 

Na de reductie natuurlijke wijze bakkende brevna en kammen raspilivaiut in longitudinal richting met betrekking tot meerdere parallele vliegtuigen (vijg. 3). Whereat winst diverse pilomaterialy: Grondslagen, brusia, verspert, gorbyl, plastiny en chetvertiny.

Phлomateрhaлы h chdы docok: a - плacthнa; b - hetceрthнa; c - goрbыль; g - dcухkaнtный bруc; d - hetырeхkaнtный bруc c obзoлom; e - hhctый bруc; f - tрeхkaнtный bруc; з - obрeзнaя docka; h - пoлуobрeзнaя docka c obзoлom; k - нeobрeзныe dockh; 1 - kрomka; 2 - рebрa; 3 - лecaя hлh cнуtрeнняя плactь; 4 - прacaя hлh нaруfнaя плactь; 5 - obхoл; 6 - coрdcechннaя docka; 7 - bokocыe dockh

3. Pilomaterialy en de types van grondslagen:
En - plastina; B - chetvertina; In - gorbyl; G - dvukhkantnyi bolster; D - chetyrekhkantnyi bolster met obzolom; Door hem - zuiveren bolster; Zh - trekhkantnyi bolster; Z - obreznaya grondslag; En - poluobreznaya grondslag met obzolom; Naar - neobreznye grondslagen;
1 - zoom; 2 - van arris; 3 - liet of inner plast; 4 - juist of buitenst plast; 5 - obkhol; 6 - sordtsevinnaya grondslag; 7 - lateraale grondslagen

Grondslagen schijnen te zijn lijvigheid van 16mm en meer en verdelen op neobreznye, poluobreznye en obreznye onder. Neobreznye grondslagen winst in raspilivanii brevna of kam in longitudinal richting. Zomen op zodanig grondslagen hekje, en breedte - verschillend.

Op poluobreznykh grondslagen het deel van zoom verblijf neopilennoi (obzol) en ieder eind brengt tijdperk als vroeg zo door. Wekt dit daarvandaan die otpilivaiut gorbyli meerdere als vroeg als, dan voor obreznykh grondslagen.

Obreznye grondslagen winst, wanneer brevno of kam preliminarily opilivaiut van twee kanten, om in raspilovke werden helemaal obreznye grondslagen zonder obzola en gelijkaardige breedte gewonnen.

In de uitoefening van de grondslag door de lijvigheid 20-30mm naam tesom, door de lijvigheid 20mm - dvadtsatkoi, 25mm - diuimovkoi, en 30mm - tridtsatkoi.

Om te tillen sortnost pilomateriala, in raspilovke het hart van de stengel dikwijls vypilivaiut.

Plasti grondslagen (vliegtuigen) richtte zich op hart, stolyary podrazdelyaiut op gelaten, of inner, en richtte zich op dop - op het recht, of buitenst. De meest zuiveren na verwerkend onderdeel plasti gezicht noemen, en tegengestelde naar haar - antoniem.

In de eiser van stolyarnykh werken in het huis van de meeste handige obreznye grondslag en verspert, alsmede chetyrekhkantnye brusia.

Brusia - pilomaterialy door de lijvigheid en breedte elk meer 100mm. Consistent met het aantal van opilennykh kanten brusia brengen tijdperk twee -, drietal - en chetyrekhkantnye door.

Doellatten door-obreznoi pilomaterial lijvigheid tot toe 100mm en breedte niet boven dubbeldik.

Gorbyl - lateraale onderdelen brevna, srezannye in longitudinal raspilovke. Misschien verschillende lijvigheid en breedte: Van komlevoi onderdeel brevna - het meeste vet en monding, in otrube - de meest doordringend en smal.

Gorbyl solliciteren het apparaat van de barrieres, van de muren van de barakken, voor nastilki nakata op cherdachnom perekrytii, van de indiening hartelijk polov.

Grondslagen, doellatten en brusia zullen op 5 merken onderverdelen. In stolyarnom ertoe doen gebruik 1 en 2 merken, in de constructie - alle merken.

In individuele constructie dikwijls gelden zogenaamd plastiny en chetvertiny. Eerst winst, raspilivaya brevno hand-en-half (op twee halveert), namelijk mee, seconde - raspilivaya plastiny op twee onderdelen.

Zagotovki - van deze grondslag of verspert, van narezannye bepaalde grootte met overeenkomstig pripuskami op de behandeling en usushku.

Calibreerden zagotovki vergastten op strogalnykh machines, naam frezerovannymi of stroganymi, en op de tijdperken shpuntovannymi. Zij kunnen met plat profiel, namelijk ostrogannye rondom, zijn alsmede in paz en kam, in het kwartaal, in paz en kam met figurnym profiel. In dichte splachivanii zij prilegaiut door bij elkaar de zomen vliegtuig zonder prosvetov en zuiveringen gevormd. Zodanig zagotovki solliciteren met een tapijt bedekkend, van de indiening van de plafonds, van obshivki buitenste muren van hout rublenykh of bruschatykh huizen, van de aanmaak karnizov en t. D.

Om pilomaterialy voor atmosferische bakkende tot toe vochtigheid 22% ook van node in de menigtes, recht overeind staand overheen de hoogte landen niet door beneden 50sm op te slaan. Colonnes better om stenig of beton met het beddengoed met betrekking tot hun top van de onderleggers, van de grondslagen, tolya of ruberoida te gelden. Naar het bed grondslagen tvloeit op dorre gebouwen van gelijk ras van de spant en door alle middelen gelijkaardige lijvigheid voor. Tussen grondslagen en doellatten moeten hiaaten in 20-25mm zijn. Bedded menigte noodzakelijk om te dekken of om in dorre barak op te slaan. In bakkend pilomaterialy kan pokorobitsya, worden door hemelsblauw en rastreskatsya van de topgevels verschrikt.

Om te vertragen waas wasem vlagi door de topgevels en om daarmede van rastreskivaniya, grondslagen, doellatten, brevna van de topgevels noodzakelijk zabelit door de verdunning van het krijt, apprise of obmazat zamazkami te bepalen. Zamazki prigotovlyaiut van verschillende materielen welk nemen vesovymi door onderdelen, van bijvoorbeeld arboraceous pek en krijt met betrekking tot 33 onderdelen, olify en apprise-pushenki met betrekking tot 17 onderdelen of arboraceous pek - 83 en apprise-pushenki - 17. Zamazki elk meer betrouwbaar.

De topgevels van de grondslagen, van de doellatten en breven kunnen worden door speciale beschuttingen, obertyvat tolem, ruberoidom, pergaminom en t doorgelicht. D. Dikwijls vraag schijnt: Wanneer tselesoobraznee om materieel, in alle-in een grondslagen of na razdelki hen op zagotovki te droogmaken? Om zagotovki, raskroennye met betrekking tot lengte en breedte, vygodnee, te droogmaken omdat zij vysykhaiut in 2-3 tijdperk sneller. Zagotovki nauwelijks ostrogannye sokhnut anders sneller, whereat noodzakelijk om pripuski met betrekking tot hun lengte, naar de breedte en lijvigheid toe te laten.

Magisters-stolyary dorre spant onderkennen van rauw met betrekking tot klinken en menigte. Dorre spant kwesties expliciet, zuiveren klank en gemakkelijker rauw.

Aan te dienen spant onderaan 1-gaan en 2-rijden merken zal, niet aangeraad worden omdat suchkovatost en andere mankementen otnimaiut op stolyara veel keer.

Smolyanye suchki, seryanku en zasmoly tvloeit om erbuit voor en zadelyvat in de lagere doellatten van buitenste boekbanden en framug, in de plaatsen van de rijstrook kalevok en in faltsakh, te snijden alsmede in de verbindingen en in de plaatsen van prirezki apparata. Pilomaterialy met klein hemelsblauw gebruik in de producten, sluitende aanmaak van hen van de eb, van gorbylkov en fortochnykh verspert.

Triplex - dit lei kleenaya spant samengesteld uit drietal af, van 5 en elk meer strata lushchenogo shpona situeerde loodrecht bij elkaar. Het aantal van de strata van de triplex meer dikwijls rang. Vergeleek met pilomaterialami triplex erop houdt de toerbeurt van de voordelen na: Kromtrekt niet, niet rastreskivaetsya, zonder de moeilijkheid wordt omgebogen.

De werkbladen van de triplex volgende afmeting hebben, mm: Lengte - 1220-2440, breedte - 725-1525, lijvigheid - 1,5 - 18. Izgotovlyaiut 5 brandmerkt.

Lushchenyi shpon in de vorm van de ononderbroken koordvormige winst in lushchenii churakov op speciale machines. Lushchenyi shpon vervaardiging van de berkeboom, olkhi, lipy, yasenya, van de eik, van beuken, van de pijnboom en t. D. Koordvormig shpona snijden op de werkbladen van gegevene grootte, lijvigheid shpona - 0.35-4mm.

Stroganyi shpon winst door middel van stroganiya churakov op speciale machines in de vorm van de werkbladen door de breedte, om lijvigheid churaka te evenaren. Dit shponom in het algemeen oblitsovyvaiut (nakleivaiut) de werkbladen van de triplex maakten van lushchenogo shpona waar. Oblitsovyvaiut triplex van een of twee kanten shponom van de eik, van de noot, peren van en andere rassen van de boom met prachtige structuur. Oblitsovannaya triplex heet decoratief, van izgotovlyaiut zijn 1-gaan en 2 merken-rijden. De werkbladen van decoratieve triplex kunnen gebruikelijk of gefatsoeneerd van een of twee kanten zijn. Behalve shpona triplex oblitsovyvaiut door plenochnymi materielen in de combinatie met decoratieve krant of zonder het het. Benut zodanig triplex voor de fabricage van meubeltje, van de panelen, van bulkheads, van de plafonds, poosje zijn in het algemeen monsteren niet.

Bakelizirovannuiu triplex izgotovlyaiut van berezovogo lushchenogo shpona, agglutineren door de kunststof pek. Deze triplex verschilt verheven vodo -, atmosferostoikostiu en prochnostiu.