Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Zatochka en werkend van diverse instrument

 
 

Dan ostree instrument die het gemakkelijker en chishche spant snijdt, en stolyar kleiner ustaet. In de werkwijze van zatupleniya instrument zatachivaiut op de doellatten of tochile. Geknarst kan worden in de uitwerking door de hand of van elk motor gepresenteerd.

Voor zatochki gelden natuurlijke wijze of kunstmatige Stones of cirkels (knarsten) van verschillende vorm en zernistosti. Dan krupnee zaadkorrel die sneller stachivaetsya metaal, en omgekeerd. Niettemin ruime laten zaadkorrels op het instrument voetspooren in de vorm tsarapin of zazubrin. Ondiepe zaadkorrels stachivaiut deze voetspooren en impart naar het instrument noodzakelijke scherpte welk wordt in werkend op oselke bereikt. Oselkami kan doellatten shifera of brusochki voor het punt en de correcties van de scheerapparaten voorleggen. Zatachivaiut instrument door meestal natte methode met het water of boter en zeer zelden dorre methode, wanneer het is noodzakelijk stachivat op het mes of stameski nieuw fasku. In het punt dorre methode moet aandachtig zijn, als niet te om te ontzetten, namelijk zal niet prochnost staal omhalen.

Voor de bar zatochki toepasbare tochilnye doellatten of knarsten van-malm steniging-wiegen van De pechora rivier. Zij hebben ruime zaadkorrels en afdoen metaal is blijje gezwind. Pravyat instrument in het eerst geval op melkozernistom versperren, dan - op oselke. Na werkend op oselke faska moet briljante hebben, op welke wijze spiegel vlak, en op rezhushchei zoom, of zhale, moet niet zijn zubchikov. Het instrument scherpte stelen door de vinger, nauwelijks gedragend met betrekking tot zhalu of met betrekking tot nogtiu vast.

Tijdens zatochki van het instrument van scherphoekig peschinki elk stenig, en eenvoudiger schuurmiddel, branden de stratum van het metaal, maar stachivaiutsya en zelve los. Whereat zij vallen van de nesten, obnazhaya daarmede van grani nieuwe zaadkorrels af. In het punt door natte methode instrument wordt, en vallend buiten peschinki of de zaadkorrels van het schuurmiddel, niet gestookt alsmede stochennyi metaal smyvaiutsya door het water. Op tochilakh van malm-rots of op oselkakh om zonder het water te knarsen of besmeren het is onmogelijk, vanwege stochennye chastichki metaal de porien vullen van de doellat of knarste, en het praktisch faalt. Om te grond leiden in aanvankelijk type, het bovenaardse het is noodzakelijk stachivat door ander schuurmiddel materieel.

Zatochka op de doellatten van de messen strugov, stamesok en dolot (vijg. 21, en). Doellat strak repare, vochtigheid door het water, nemen door het hands instrumenten en, prizhimaya hen moeten dicht faskoi versperren, beginnen om en fort met respectieve aandrang terug te rijden. Op de monding versperren instrument aandrijving door ronde moties tot toe de verschijning van de weerhaak, dan pravyat op oselke.

«atohka нofeй ctруgoc, ctamecok, doлot, cceрл: a - зatohka нa bруcke; b - прacka нa oceлke; c - cняthe зaуceнca; 8 - шabлoн dля прoceрkh уgлoc зatohkh; d - kahectco зatohkh; e - зatohka нa tohhлe c прhcпocobлeнhem dля уdeрfaнhя нofa c oпрedeлeннom пoлofeнhh

21. Zatochka messen strugov, stamesok, dolot, van augers:
En - zatochka op de doellat; B - werkend op oselke; In - van snyatie weerhaak; 8 - boetseren voor de verificatie van de hoeken zatochki; D - kwaliteit zatochki; Door hem - zatochka op tochile met de huisvesting voor steken houdend in bepaalde positie door

Werkend op oselke (vijg. 21, b) maken door aalwaardige of ronde moties waar. Als in werkende oselok vochtigheid door het water, het snel iznashivaetsya, als vet door de machine boter, iznashivaetsya kleiner. Pravyat op oselke totdat, poosje faska zal niet briljante worden. Voor snyatiya mogelijke weerhaak instrument pravyat op oselke, maar van de overzijde faski (vijg. 21, in).

Ieder instrument heeft de hoek zatochki welk checken door gietvorm volbracht van de triplex of plastics (vijg. 21, g).

Pryamolineinost klingen checken door middel van nakladyvaniya erop zoom (op zhalo) lineaalen, en de tegenwoordigheid van juiste hoek tussen zhalom en de arris van het mes of klingen stameski - ugolnikom (vijg. 21, d).

Zatochka op tochile (vijg. 21, door hem). Geknarst gelden van verschillende diameter, maar door de lijvigheid niet minder 60mm, namelijk met betrekking tot het mes breedte voor fuganka. Lijvigheid misschien meer en kleiner, maar op laatst om minder geschikt te knarsen. Geknarste moet bijstere inktkoker ottsentrirovano zijn, wordt op axles geadapteerd, om in het water te zetelen en om met het aantal keren per tijdseenheid van de aswenteling niet boven 80 verlopen in onbeduidend te cirkelen. Koryto beneden tochilom moet ontzagwekkend zijn. Voor grond is aanraadde aan rekenen stolik af, waarover moet doellatten en oselok verblijven.

Tijdens zatochki instrument moet omyvatsya door het water, anders zo het wordt gestookt en otpuskaetsya, raakt kwijt zakalku en snel tupitsya.

In zatochke instrument toeschrijven aswenteling knarste, alle langs beneden een hoek naar aan het werk vlak van tochilnogo stenig behartigend die, om het prilegal naar tochilu alle de faskoi. Met het dit uitdraaien op uitzicht gelden diverse huisvestingen. Eenvoudigst van hen - khomutik met rolikom en zazhimnym schroeven. Instrument ruim door een of twee hands.

Messen voor figurnogo stroganiya zatachivaiut op de doellatten of tochile, als dit verhuurt rezhushchaya zoom of zhalo. Anders zo messen van zatachivaiut fluweel napilnikami verschillende vorm. Eindelijk pravyat messen van melkozernistymi brusochkami verschillende vorm of izgotovlyaiut met betrekking tot de vorm van het mes brusochek van de firma ras van de boom, weken door de boter, afdoen het dragen-overs, posypaiut door nazhdachnoi gruis en pravyat deze doellat instrument.

Zatochka en werkend van de bijlen. Bijlen tijdperk brengen met directe of zakruglennym kling door. Zatachivat bijlen better nasazhennymi op toporishche. Wordt leerhoofd hen op twee afstamming aangeraad aan: - op 38mm van zhala kling, seconde - op 18mm. Wordt dubbel faska door de breedte, gelijkmatige 2.5-3 tolshchinam klingen gewonnen. Zatachivaiut bijl totdat, poosje het faska zal niet zijn zelfs, zonder zazubrin en otvalov en zal niet hekje zhalo klingen vormen. Kwaliteit zatochki checken op het oog of op oshchup vinger. Pravyat bijl op oselke door de hand totdat, poosje zal niet worden geschrappen weerhaak liet na het punt.

Zatochka augers. Enkel augers het is mogelijk zatachivat op melkozernistykh brusochkakh. Voor kalevok izgotovlyaiut van ferme boom napilnik van noodzakelijke vorm, vochtig het in de boter, afdoen het dragen-overs, posypaiut door nazhdachnoi gruis en leerhoofd. Augers (slechts niet met betrekking tot metaal) maken zwakkere napilnikov, daarvandaan hen het is mogelijk zatachivat diverse napilnikami of nadfilyami. Alle instrument, en vooral augers, het is onmogelijk om tot toe compleet zatupleniya te dragen. In geringst zatuplenii noodzakelijk zatochit en om naar op oselke te meubileren.

Augers met betrekking tot metaal zatachivaiut of op om het schuurmiddel platen of op brusochkakh verschillende vorm (nazhdachnykh, korundovykh e.a..). Na aan het werk dag van auger noodzakelijk om dor tryapkoi af te wissen, en in lange opslag rezhushchuiu scheiden het is aanbevelenswaardig om door de boter of tavotom behoedend van rzhavleniya in te vetten.