Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Technologie pileniya

 
 

Totdat om aan raspilivaniiu brevna zich te begeven, van bolster, grondslagen van of ander materieel, noodzakelijk het om te stempelen. Materieel met betrekking tot lengte zegel door de potlood met betrekking tot lineaal, reismusom of met betrekking tot probitoi het koord van lijnen. In raspilivanii op zagotovki materiele zegel door de versmaat en stellen gering chertochki-etiketen in, in raspilivanii met betrekking tot lengte vrijaf gewaagdheden in de vorm vast materiaal of stippelde (vijg. 12, en) van de lijnen.

Voor het werk piloi puur en snel noodzakelijke bepaalde verrijkingen.Tijdens pileniya stolyar dirigeert canvas pily juiste omlaag gewaagdheid, maar meer dikwijls buiten het het. Om paardenstal luchkovoi pily hinderde niet om de motie van het canvas te schouwen, zijn povertyvaiut door handelen in het recht kant en vestigen hoek-wijs 30-40°.

Zodanig positie luchkovoi pily suitably voor werken: Het verhuurt otpilivat beeindigt van het vet breven en doellatten, raspilivat brede grondslagen op lange doellatten. In raspilivanii grondslagen van of doellat mee, vrazmashku canvas pily noodzakelijk om zo zich te draaien, om het zetelde op juiste hoeken naar luchku. Whereat materieel prizhimaiut naar verstachnoi grondslag door de rechtbank-nietjes. Om ander eind van het materieel hing niet, eronder stellen podstavku in.

teхнhka пhлeнhя: a - прocedeнhe рhcok h metok пo уgoльнhkу: 1 - metkh; 2, 3 - рhckh; b - уctрoйctco зaпhлa; c - пhлeнhe пoпeрek; g - пhлeнhe cdoль coлokoн прh ceрthkaльнom рacпoлofeнhh mateрhaлa; e - пhлeнhe прh пomoщh ctуcлa

12. Technologie pileniya:
En - ordenend van risok en etiketen met betrekking tot ugolniku: 1 - etiketen; 2, 3 - gewaagdheden; B - apparaat zapila; In - pilenie aslant; G - pilenie mee volokon in de vertikaale schikking van materieel; Door hem - pilenie door middel van stusla

Om raspilit grondslag of ander materieel strikt met betrekking tot gewaagdheid naar of etiket, tvloeit allereerst om zapil voor, namelijk propilit kanavku diepte 5-10mm te maken. Met het dit uitdraaien op uitzicht pilu stellen met betrekking tot etiket of gewaagdheid of nabij hen van de linkerzijde van materieel in.

Om te bestempelen of gewaagdheid van pristavlyaiut nogot of sustav de ruime vinger van hand liet, en ernaar - canvas pily en waarmaken zapil door strijken motie pily nasebya zonder de aandrang erop (vijg uit. 12, b).

Begin stolyar pilu kan naar in zapil de homp van de boom meubileren. Zapil waargemaakt, hands stalen van hem op 150-250mm en scheep gaan op pileniiu vrazmashku op alle lengte van het canvas. Zonder zapila pilenie in alle gebied onveilig. Tijdens het werk pilu ruim door een of twee hands. Voortvloeit om zich te herinneren die pilit spant en vooral langs het het is aanbevelenswaardig maar liefst met betrekking tot ostrogannoi kant, waarover gemakkelijkere om gewaagdheden zich te gedragen en zij rezche worden onderkennen.

Wapen-zagen altijd bijhouden door een hand, luchkovye pily in pilenii aslant - door een hand, en vrazmashku - twee.

Transversal pilenie (vijg. 12, in) maken zo waar. Materiele zegel, stellen etiketen in, bed het op verstak, prizhimaiut naar de tegenstand, om otpilivaemaya het deel van spant was op het gewicht, en liet hand strak hield materieel achter. Door de rechterarm nemen arm aan-trof of luchkovuiu pilu voor stoiku back moet steunen om te handelen. Zapilivaiut met betrekking tot etiket door de motie pily op ons, en na de eiser zapila pilyat in alle gebied van het canvas pily behartigende zijn positie. Op de beeindiging pileniya otpilivaemuiu het deel van spant noodzakelijk om door gelatene hand te vertogen, om te verhoeden zijn otkalyvanie.

Longitudinal pilenie in de horizontale positie van materieel (vijg. 12, g) maken zo waar. Materieel bed op verstak zodoende, om otpilivaemaya onderdeel stimuleerde boord verstaka, en eenvoudiger-op welke wijze navisala erover, en repare door de rechtbank-nietjes. Pilenie maken raspashnoi piloi die ruim door twee hands waar. Juiste ruim voor handelen, en liet voor stoiku of srednik. Whereat canvas pily povertyvaiut op enkel hoek betreffende stoikam machine. At voorop maken zapil tegen of buiten de gewaagdheden op de diepte niet minder 5-10mm, en mogelijk en meer. Enkel stolyary beschouwen die zapil moet hoogtepunt op alle breedte van het canvas pily, en slechts dan pilyat in alle gebied, namelijk vovsiu de lengte van het canvas zijn.

Pilenie kan worden door vrijje moties vrazmakh, prizhimaya pilu naar de bodem propila in zijn aan het werk motie van boven onder en voorwaarts volbracht. In uplift pily omhoog, namelijk in celibate motie, pilu moet meerdere teruggevonden bezweren. Raspilivaya dlinnomernye materielen, de einden van hen tvloeit opirat op verstachnye podstavki voor. In de nietje van het canvas pily achter zijn, in propil, schuiven gering wig verruimende propylene lijn en verlagende wrijving pily omstreeks raspilivaemyi materieel in. Pilit moet zo, om werkte slechts van de hand, en lichaam bleef zonder de motie. Als in ieder vzmakhe pily nagibat lichaam, snel zal raken vermoeid. Naar het werk tvloeit in vrij spetsodezhde voor.

Longitudinal verticaal pilenie (vijg. 12, d) van niet lang materieel maken zo waar. Materieel met uitgevoerde gewaagdheden nietje in tiskakh verstaka, om komend van de nietje het eind van de grondslag niet teeter in pilenii. Als materieel kolebletsya, toen het priderzhivaiut door de hand. Materieel verholpen, maken zapil en dan pilyat op alle lengte van het canvas zonder ruime aandrang erop.

Pilenie door middel van stusla (vijg. 12, door hem) wijd wordt in stolyarnom materie verbreid. Stuslo memoreert soboi lotok samengestelde uit bodem en twee lateraale muren, sbitykh door de draadnagels welk moeten in dikkere spant zetelen. Met betrekking tot muren maken propily, dokhodyashchie tot toe zelve bodem: - op juiste hoeken, naar de inner vliegtuigen van de muren, en twee - hoek-wijs 45°. Stuslo dikwijls krepyat naar verstaku. Grondslag of doellat gestoken stuslo, prizhimaiut naar een muur precies tegen propila. In propily schuiven canvas luchkovoi pily in of arm-trof en raspilivaiut materieel beneden noodzakelijke hoek aan. Nauwkeurigheid raspilivaniya is aangewezen op de breedte propila in de muren. Als canvas begint vrij om terzijde zich te verroeren, stuslo vervangen. Vele izgotovlyaiut het van de firma rassen van de boom, om het dolshe diende. Huwelijkse staat in raspilivanii spant handleiding pilami wordt door volgende aanleidingen veroorzaakt: Door verkeerde echtscheiding en zatochkoi zubev (wordt oneven geveerd gewonnen, niet aalwaardig en sherokhovatyi raspil), alsmede van perekosom canvas pily (wordt propil, niet naar loodrechte plasti of de zoom van de grondslag) gewonnen. Daarvandaan tijdens pileniya voortvloeit te zijn aandachtig en te benutten bijstere inktkoker knarste en instrument dirigeerde.

Raspilivat spant op zagotovki het is mogelijk met betrekking tot nestroganoi (probit gewaagdheden en raspilivat) en ostroganoi vlakken. Het is bijvoorbeeld, als noodzakelijke raspilit grondslag op losse doellatten, toen het is mogelijke ostrogat plast sherkhebelem of plast en zoom, en dan voeren gewaagdheden en raspilit uit. In laatst geval gewaagdheden rezche worden onderkennen en met betrekking tot het meere handige uurwerk motie pily.