Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Technologie lakirovaniya

 
 

Lakirovanie - de meeste verbreid type otdelki. De kwaliteit van lakovoi film is aangewezen op de postzegel van gekozene vernis, van de methode van de toepassing en de boelen van coatings. Lakirovanie kan worden buttery, spirtovymi of nitrolakami volbracht.

Buttery vernissen worden voor de spant alle aard van aangeraad. Zij zullen formeren de meest ontzagwekkend vlagostoikie coatings met sterke onbuigzaam glinsteren, eisen lang bakkend op.

Vernis oorzaak van tamponom of kistiu 1 of 2 tijdperk.

Spirtovye vernissen zullen verende film uitlenen met elk meer zacht glinsteren, dan op buttery vernis, maar minder vodostoikuiu. Best voor het meubeltje worden beschouwd vernissen kookten op shellake. Zij vysykhaiut voor 1-1, 5 ch.

Nitrolaki zal blij stabiel uitlenen, met de geducht glinsteren film, tamelijk vodostoikuiu, elk meer ontzagwekkend, dan spirtovye vernissen, en vysykhaiut voor 15-25 min.

Nitrolaki oorzaak op alle rassen van de spant 3-5 tijdperken, meer dikwijls kistiu, better - door de verstuiving.

Lakirovanie maken ook tamponami van elk waar, het is aanbevelenswaardig wollen doek, svernutoi in kom en obernutoi gehuld in twee-drie stratum lnyanoi door het doek (khlopchatobumazhnaya doek in de wrijving omstreeks het vlak loof vors).

In lakirovanii kistiu de dragen-overs van genomene vernis otzhimaiut en vernis veroorzaken door doordringende stratum mee volokon boom. Omdat vernis snel vysykhaet en haren kisti wordt onbuigzaam, kist tvloeit periodiek naar absterge in het animo of andere verdunning voor.

Tampon voor lakirovki of schoencreme bereiden zo toe. Ontplooi het en nalivaiut op kom vaty of wol vernis of polituru. Beknibbel en ruim onderhavig, als gemerkt op de schilderstuk 120, en.

De graad van de verzadiging tampona door de vernis of polituroi lezen berechting mazkami op de grondslag naar of triplex, door alle middelen strogannykh af. Mazki vernis of politury moet tamelijk vet zijn, maar laten niet op het vlak podtekov toe.

In de werkwijze van werken tampon periodiek vulen vernis of polituroi in. Okunat tampon in de vernis het is onmogelijk, omdat het loof op het vlak bar mazki verschillend fatness welk negatief skazyvaetsya op de kwaliteit lakirovaniya.

Voor lakirovaniya spirtovym vernis wordt aangeraad aan hebben meerdere tamponov. In het eerst geval een van tamponov maken berechting mazki, de macht stelen van de aandrang vast, om te krijgen de quitte strata van de vernis. De macht van de aandrang gereglementeerd, tampon pristavlyaiut om te komen bovendrijven, maken snelle moties mee volokon boom zo, om boorden mazkov-lasov waren superceded (vijg. 120,6).

Matovaya film wordt na de - van drietal coatings, matovo-briljant - drie - zes gewonnen. Na iedere strijkende wordt zetsel genodigd hebben; Eerst - 30-40 min, seconde - 50-60, derd - 1,5 ch, kwart - 2,5 en t. D.

Na de toepassing van de eerst stratum van vernisen het bijstere inktkoker dor en Pools vlak melkozernistoi shkurkoi totdat, poosje ze zal niet helemaal vlak worden. Toen vlak louteren van de stof afnemen zuiveren tryapkoi of dor kistiu en bijkomend deken door de vernis, nauwelijks animo verdunnen. Bijstere inktkoker prosushiv de stratum van de vernis, er Pools pemzovym door gruis mee het water of aardolie. Dit werk maken door de gedeeld tamponom of van hout doellat, pokrytym doek waar.

Vlak periodiek protiraiut gubkoi of tryapkoi, afgetopt in waterhoudend, in de aardolie. Prosushiv op welke wijze het is mogelijke better, veroorzaker de derd stratum van zelfs meer vocht vernis. Trakteerde vlak wordt gewonnen met van niet door zeer diep glinsteren, maar veel prochnee, dan in de ongedeeld lakirovanii. Voor de receptie van de elk meere diepe luister van lakovye strijkende schoencreme.

Polirovanie politurami spirtovykh lakovykh coatings maken zo waar. Lakirovannuiu vlak preliminarily Pools pemzovym door gruis. Met het dit draaien op uitzicht vlak in het eerst geval dek door doordringend stratum van de groste of machine boter, posypaiut door pemzovym gruis van marlevogo meshochka en Pools sukonkoi of door het vulsel uit. Na voorzichtig shlifovki vlak protiraiut door zuiveren dor doek en scheep gaan op Pools.

Tamponom met polituroi oorzaak krugoobraznye lasy. Om tampon niet klemde vlak en gemakkelijker gegleden, erop aan het werk kant oorzaak 2-3 drop van vazelinovogo of plantaardige boter vast. Het gebied van de moties of gebied lasov moet in 4-5 tijdperken meer van de diameter tampona zijn. Tampon verzaken niet op het vlak, en hoe door nadvigaiut skolzyashchim motie. Alle vlak in een richting getrakteerd, niet scheiden tampona, behandeling beginnen in tegenovergestelde. Voor iedere toelating oorzaak op bovenaards 30-50 lasov - tonchaishikh van strata politury, en dan dor 3-5 ch of meer en bijkomend veroorzaken zelfde boel lasov. Prosushiv 6-12 ch of elk meere, gedragen zich derde polirovanie, nanosya zelfde boel lasov. Op 1m2 wordt 300-400 g politury genodigd hebben. In de werkwijze van Pools voortvloeit vroegtijdig om tampon polituroi te vullen.

Lakirovanie door buttery vernist. Deze vernissen oorzaak op de bovenaardse 3-4 tijdperk, inzonderheid kistiu. Whereat op het vlak verblijf elk meere vet strata welk bijstere inktkoker rastekaiutsya, vooral als vernis podogretyi. Vernis sokhnet 8-48 ch. Voor de versnelling vysykhaniya voegen sikkativ toe. Iedere navolgende stratum oorzaak na complete vysykhaniya voorgaand.

Lakirovanie nitrolakami. De strata van vernisen oorzaak kistiu mee volokon gezwind longitudinal moties in een richting. Strijkende maken 3-4 tijdperk met de zetsel van ieder stratum niet minder 2 ch waar. Kist periodiek absterge door de oplossend geneesmiddel van noodzakelijk munten.