Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Doorzichtig otdelka

 
 

De meest worden van drietal methode doorzichtig otdelki het vlak van de spant verbreid: Voshchenie, lakirovanie en polirovanie. In het boek willen beschouwen van twee voorgaand methode.

Ook niet van de methodes de onderrichting aandraagt van tonchaishei doorzichtige film welk de structuur ontdekt van de spant en bewaart voor zijn van de vernietiging en vervuilingen.

Voor lakirovaniem en polirovaniem het vlak van de spant noodzakelijk om door speciale mengsels te vergasten en gruntovkami om te vullen onbeduidende porien verminderend de kwaliteit van doorzichtig strijkend.

De meest zijn eenvoudig met betrekking tot compositie en methode schikkingen, volgend wassen mengsels (constituenten worden naar in het procent) gegeven:

  1. Was bee - 40, turpentine -60.
  2. Parafin - 60, benzine -40.
  3. Parafin - 55, kanifol - 5, benzine -40.
  4. Schoensmeer - 30, stearin - 10, zeep - 10, turpentine - 40, kanifol -10.

De orde van de toebereiding van de mengsels van alle recepten is gelijk: In emalirovannoi of luzhenoi posude in de in het water levend bathhouse lont kanifol, dan verwarren zijn met rasplavlennym schoensmeer (door stearin, parafinom), branden van het vuur en jumbling, vlivaiut doordringende struei benzine of turpentine los.

Vlak dek ostyvshim door de compositie benuttend kistiu met kleine onbuigzaam overeind gaan staan of tamponom fabriceerde van khlopchatobumazhnoi doek, het is mogelijk van marli of flodderend beneden de termen van die zij zullen niet vorsa op het vlak toelaten.

Vlakken, pokrytye mastikoi, dor meerdere uur binnenshuis in de temperatuur 18-20°C, om mastika bijstere inktkoker drong in de porien van de spant en okrepla binnen. Volgend mastiku uitstrijken tamponom schrappend zijn dragen-overs en pridavaya bovenkomt kleine luister. Protiraiut vlak slechts mee volokon spant. Toen artikel van de vervaardiging dorre tot toe de complete wasem van oplossend geneesmiddel, namelijk van de verdwijning van de lucht van turpentine of benzine, ogruntovannuiu, zodoende, vlak meer het is mogelijk vergasten niet, en voor de vergroting van de luister proteret door gruis talca. Maar schoensmeer strijkend nedolgovechno, snel raakt kwijt glinsteren van de stof nemen en syrosti af. Om te repare wassen luister en naar impart otdelke ruimere stabiliteit, artikel van de vervaardiging wordt dek door het vocht spirtovym vernis aangeraad aan.

Gruntovat het is mogelijk en door andere mengsels, maar zij zijn elk meere complex in de aanmaak.