Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

Hoekige verbindingen

 
 

Algemeen waarmaken door middel van breeuwt en proushin (vijg. 31). Shipovye verbindingen brengen tijdperk odinarnymi, dubbel en driedubbel door. Shipovaya detail bestaaatt uit breeuwen 1 met zaplechikami 2 (de lengte respectievelijk breeuwen - 3, lijvigheid - 4 en breedte - 5mm), en proushina - van proushiny 6, gelimiteerd shchechkami 7. Voor proushiny dikwijls gelden nesten omstreeks (vijg. 31, en, b, in). Odinarnyi breeuwen eenvoudiger om te fabriceren, maar er minder ontzagwekkend vergeleken mee dubbel of driedubbel breeuwen.

De lijvigheid breeuwen in hoekige verbindingen wordt geadministreerd om in de volgende beperkingen te roeien met de riemen: Voor odnoshipovykh verbindingen - van 1/3 tot toe 3/7 lijvigheid van de doellat, voor dvukhshipovykh - van 1/5 tot toe 2/9, voor trekhshipovykh - in het algemeen 1/7 lijvigheid van de doellat. Breedte proushin moet de lijvigheid bedragen respectievelijk breeuwen, en eenvoudiger te zijn zodanig, om breeuwt met kleine strev kwam in proushiny.

Zaplechiki moet lijkend op zijn en om 1/3 - 2/7 odinarnogo te evenaren respectievelijk breeuwen en 1/5-1/6 lijvigheid van de doellat van dubbel breeuwen.

Nesten voor dove breeuwen moeten op 2-3mm meer lengtes zijn respectievelijk breeuwen. Dit noodzakelijk voor de toebereiding van de verbinding en voor stekaniya er dragen-overs van de kleefstof. Breeuwt maken op horizontale doellatten proushiny - op de verticaal een of anders waar. Uitzonder deze breeuwt afhankelijk van lijvigheid en de lengtes van de details gelden breeuwt vstavnye, van cilindrische of rechthoek vorm, door de lijvigheid 8 door-15mm lengte 60-120mm.

De breeuwen lijvigheid moet zodanig zijn, om er mee kleine strev kwam in proushinu. Als het wil dikkere proushiny of nesten, dan in de breeuwen tussenvoeging erin detailleren raskleetsya. Wanneer breeuwen tonshe van proushiny of nest dat verbinding wordt zwak gewonnen. Op de tijdperken op zodanig breeuwen nadevaiut doordringende ontzagwekkende krant op de kleefstof die vergroot prochnost verbindingen.

Shпocыe coedhнeнhя: a - odhнaрный шhп: 1 - шhп; 2 - зaплehнhkh; 3 - dлhнa шhпa; 4 - toлщhнa шhпa; 5 - шhрhнa шhпa; 6 - прoушhнa; 7 - щehkh; 8 - gнeзdo; b - dcoйнoй шhп; c - tрoйнoй шhп; g - прocedeнhe рhcok gрebeнkoй; d - пoлofeнhe пoлotнa пhлы нa bруcke прh зaпhлhcaнhh шhпoc h прoушhн; e - лhнhh прoпhлa c шhпaх h прoушhнaх; f - зaпhлhcaнhe шhпoc h прoушhн; з - cпhлhcaнhe щehek, пomeheны bуkcamh detaлh S - шhпocыe, P - прoушhнныe

31. Shipovye verbindingen: En - odinarnyi breeuwen:
1 - breeuwen; 2 - zaplechniki; 3 - de lengte respectievelijk breeuwen; 4 - de lijvigheid respectievelijk breeuwen; 5 - de breedte respectievelijk breeuwen; 6 - proushina; 7 - shchechki; 8 - nest; B - dubbel breeuwen; In - driedubbel breeuwen; G - ordenend risok grebenkoi; D - de positie van het canvas pily op de doellat in zapilivanii breeuwt en proushin; Door hem - lijnen propila in breeuwt en proushinakh; Zh - van zapilivanie breeuwt en proushin; Z - spilivanie shchechek, worden bestempeld door de brieven van detailleren Sh - shipovye, P - proushinnye

Naar de nauwkeurigheid van de eiser van shipovykh verbindingen ernstige vereisten produceren. Shipovye verbindingen maken in zodanig opeenvolging Allereerst, precies met betrekking tot grootte dissel doellatten van het plein en rechthoek vorm waar. Alle kanten van de doellatten checken ugolnikom.

Dan met betrekking tot de einden van de doellatten door middel van grebenki gedrag gewaagdheden. Geldende grebenku, gewaagdheden gedrag voor eenmalig, ongeacht van die, wat shipovoe verbinding: Odinarnoe, dubbel of driedubbel. Gewaagdheden gedrag op twee tegengestelde kanten van de doellat.

Wanneer gelden reismus die brusochki het is noodzakelijk perestanavlivat. Om gewaagdheden waren lijkend op op alle einden van de doellatten, reismusom in het eerst geval gedrag hen met betrekking tot alle doellatten van twee kanten. Dan brusochki reismusa zet en precies ook gedragen zich gewaagdheden met betrekking tot alle einden. Zodoende, correct beslecht grebenka elk meer productief en handig (vijg. 31, g). Omdat de breeuwen lengte nemen naar de gelijkmatige lijvigheid van de doellat mee die na ordenend grebenkoi of reismusom (longitudinal) risok moeten anders uitvoeren en horizontaal (transversal) gewaagdheden door de potlood of bros met betrekking tot ugolniku beperking opleggen aan deze lengte. Op de doellatten met proushinami ook gedragen zich gewaagdheden beperking opleggen aan hun hoogtepunt welk moet bedragen de breedte breeuwen.

Na de toepassing alle risok met betrekking tot de einden van verspert hen repare in verstake en scheep gaan op zapilovke breeuwt en door proushin luchkovoi piloi of arm-trof met breed canvas aan. Luchkovaya dronk proizvoditelnee arm-zagen.

In zapilovke canvas pily moet buiten de gewaagdheden zetelen en zijn lijn om onberoerd te blijven, namelijk dronk moet van de gewaagdheden gaan. Tijdens zapilivaniya breeuwt dronk moet van hun buitenste kant, en op proushiny - met inner (vijg gaan. 31, d). Na propilivaniya vertoeft donkere schrap propila (vijg. 31, door hem).

In aanvankelijke etappe zapilivaniya rekenen zapil af, namelijk verdiepen canvas pily op 2-3mm in de spant lijvigheid. Met het dit uitdraaien op uitzicht canvas pily stellen van de gewaagdheden op 1/4 zijn lijvigheid in, ongeveer op 1/10 mm, en prizhimaiut ernaar nogot de ruime vinger van hand liet. Pilu in het eerst geval gedrag op ons vervaardiging daarmede zapil, bij wie zubia pily nauwelijks vrezaiutsya in de boom. Dan pilu door kleine moties gedrag voorwaarts, beet door beet verdiepend zijn in de spant op 2-3mm. In de werkwijze van de verdieping pily in propil pilenie maken op compleet gebied waar. Pilit tvloeit zonder de aandrang op pilu (vijg voor. 31, zh), anders zo ze ontwijkt de richting (vooral luchkovaya). Tijdens het werk pilu meubileren naar in noodzakelijke plaats door middel van ommezwaai luchka. Correct raspil zonder perekosa moet van beide leden zijn respectievelijk breeuwen of proushiny.

Alle propily, op shipovykh details spilivaiut shchechki (vijg waargemaakt. 31, z), whereat lijn propila moet hebben strikt op hebben hoeken of met de wijzer naar binnen, veeleer dan omgekeerd overeen.

Breeuwt in proushiny moet zonder aanvullend podchistki stameskoi met overeenkomstige dichtheid paren. Zuiverheid raspila is aangewezen op pily.

Ze moet accuraat zijn, met ondiep, wordt gelijk zubiami gescheiden. Shchechki spilivaiut slechts op shipovykh van detailleert. Op odinarnykh breeuwt spant niet dolbyat, op dubbel - eenmalig rond de middelmaat respectievelijk tussen twee breeuwt, op driedubbele vydalblivaiut 2 tijdperk tussen drietal breeuwt. Op proushinnykh van de details maken slechts dolblenie waar.

Totaliter de gevallen in shipovykh en proushinnykh details, alsmede in de nesten dolbit spant tvloeit met betrekking tot gewaagdheden op de nesten voor en met betrekking tot lijnen propila at breeuwt en proushin. Dolblenie maken voor twee toelating waar. In het eerst geval stolyarnye doloto of stamesku stellen zo in, om kling was buiten de gewaagdheden en niet srezalo zijn, en instrument stellen faskoi naar binnen nesten, of proushiny in. Het instrument kling moet erbuit van de gewaagdheden op 2-3mm bestrijden die spant behoedt van smyatiya. Om podrublennaya spant gemakkelijkere werd erbuit genomen en niet instrument breken, chip branden door de lijvigheid niet boven 5mm los.

Podrubaya en het kiezen spant, dokhodyat tot toe de half van de diepte van de nest of proushiny, en dan begeven zich op dolbleniiu van de overzijde. Dolblenie van twee kanten meer handig en gemakkelijker. Na de complete verhuizing van de spant begeven zich op podrezke bleef. Hiertoe instrument moet accuraat zijn. Stel het strikt met betrekking tot gewaagdheid in en srezaiut de dragen-overs van de spant, op gelijke tijdperk zachishchaya stameskoi alle roughness. Hoekige verbindingen volbracht en nasukho gecheckt, hen koppelen op de kleefstof.

Uitzonder direct breeuwt, gelden zogenaamd breeuwen in "lastochkin staart".

Breeuw "lastochkin staart". Zodanig breeuwen winst ontzagwekkend in de hoek respectievelijk hangen shchechki van vertikali breeuwen 10° (vijg. 32). Als de hoek respectievelijk hangen ruim, shchechka kan skolotsya, en verbinding wordt niet ontzagwekkend gekregen. Wanneer de hoek respectievelijk hangen shchechki kleiner 10°, breeuwen "lastochkin staart" alles behalve onderscheidt van niet directe.

Breeuw maken waar, als gemerkt op de schilderstuk 32, en. Nest waarmaken door de grootte met betrekking tot sheike breeuwen door de diepte op 3-5mm meer het lengte.

Shп "лactohkhн хcoct": a - нoрmaльный; b - c рackлhнkoй (пokaзaны нahaлo h koнec рackлhнhcaнhя)

32. Breeuw "lastochkin staart":
En - normaal; B - met rasklinkoi (zijn merkte begon en beeindigen rasklinivaniya)

Dan breeuwen propilivaiut, naar pridavaya nest de vorm van "lastochkina staart". Wig izgotovlyaiut met zodanig berekening, om breeuwen, niet doidya tot toe de nest bodem op ukazannuiu hoger boven de waarde, rasklinilsya en dicht werd naar de muren van de nest (vijg geprest. 32, 6). Breeuw tussenvoegsel in de nest, wig - in propil, allemaal vet door de kleefstof. In vgonke de breeuwen van de doellat in de nest wig ontluikenen breeuwen en daarmede houdt het achter.

Deze verbinding ontzagwekkend, maar het te herstellen zonder srezaniya breeuwen het is onmogelijk. Versper het is noodzakelijk otpilivat en in te schuiven erin gefabriceerd breeuwen op de kleefstof in raschishchennoe nest op gelijke tijdperk.