Ctoлярныe рabotыCtoлярныe рabotы c ceльckoй mectocthRabotы ctoлярaRabota ctoлярa c ceльckoй mectнocth

De spant namaak

 
 

Namaak (okrashivanie door de doorzichtige verven) van de spant van eenvoudige rassen beneden elk meere waarde stukken ruimere rol in de kleurig laatste compositie van het meubeltje. Kleur en de structuur van de spant hangen af, allereerst, van zijn ras. Niettemin kleur van de spant in de noodzakelijkheid kan worden speciaal krasitelyami veranderd. De namaak kwaliteit hangt niet enkel van krasitelei af maar ook van de spant naar ging behandeling onder.

Beneden de noot bijstere nou worden berkeboom, lipa, beuken, olkha, satisfactorily - el geimiteerd; Beneden het mahonie bijstere inktkoker - peer, olkha, vishnya, yasen, vyaz, beukene, satisfactorily - el, berkeboom, kedr; Beneden rose boom - bijstere inktkoker klen, satisfactorily - olkha, peer; Beneden zwart-bos - bijstere goede berkeboom, eik, klen, peer, appelboom, pruim, grijpen vast, satisfactorily - asp, topol, beuken.

Voor de spant namaak gelden diverse krasiteli (prigotovlyaya van hen verdunningen) welk zonder de moeilijkheid dringen spant binnen.

Voor okrashivaniya spant wijd benutten orekhovye beitsy (guminovye krasiteli), alsmede diverse protravy (smeris of ijzer kuporos), khromovokislyi of dvukhromovokislyi kalium, margantsevokislyi kalium, khlornoe ijzer (khlornaya smeris) welk preliminarily travyat spant, en dan verf neprotravnymi krasitelyami.

De rassen van de spant, inclusief dubilnye substanties (eik, chestnut, noot e.a..), Kan worden zonder de reductie behandeling geschilderd.

Voor de toebereiding van stelende verdunningen gelden waterhoudend vergoelijkte calcined sodoi (buiten 0.1%. Of nashatyrnym animo (5%).

Smoorhi water tot toe 60-80°C, vsypaiut erin noodzakelijk (met betrekking tot recept), boel krasitelya, razmeshivaiut tot toe complete opheffing en zal uitlenen worden belust op 48 ch gebestreden. Otstoyavshiisya verdunning slivaiut in andere posudu. Als klopt het deel van sediment, verdunning bijkomend otstaivaiut en filtruiut. Niet opgelost sediment loof op het vlak van de spant van de stip en schrappen.

Voor elk meere tenue okrashivaniya het vlak van de spant preliminarily noodzakelijk uvlazhnit door het water door middel van tampona of tryapki.

Kookte stelende verdunning oorzaak op het vlak van de spant slechts mee volokon kistiu, door de verfspuit, vet afgetopt gubkoi, zuiveren khlopchatobumazhnoi tryapkoi. Na krasheniya het vlak van de spant protiraiut zuiveren tryapkoi schrappend vet podteki vertrekkende plekken en schrappen.

Om schilderende verdunning elk meer intens binnengedrongene de porien van de spant, het podogrevaiut tot toe 50-60°C. Geverfde producten moeten prosushit niet minder 1.5-3 ch in de temperatuur niet onderaan-f-18°c, maar het is mogelijke en elk meere lange tijdperk tot toe complete vysykhaniya verf.

Voor directe krasheniya spant gelden diverse krasiteli. Het is bijvoorbeeld, voor krasheniya in de puce kleur van de berkeboom, van beuken, van de eik op 1 l water nemen 10 g orekhovoi morilki. Voor krasheniya in de puce kleur van de berkeboom nemen 1 l water 20 g orekhovoi morilki of 2 g krasitelya "Robijn" en t in. D.

Terzijde van direct krasheniya, gebruik protravnoe, bij wie vlak in het eerst geval onthaal door de verdunning van de zouten van enkel metalen, en dan, door 10-15 min, krasyat door de verdunning welk goedvindt met protravoi in de reactie niet oplosbaar in waterhoudende verbinding geformeerd. Afhankelijk van toegepaste protravy en zijn concentratie de kleur van het schilderstuk van de spant misschien diverse. Zetsel tussen de verdunning toepassing voor travleniya en verdunning voor krasheniya - 10 min.

Het is bijvoorbeeld, de spant van de pijnboom en listvennitsy verf in bruine kleur in de volgende weg: In het eerst geval travyat door de verdunning rezortsina (20 g op 1 l water), dan dek door de verdunning khrompika (10-30 g op 1 l water). Zetsel tussen travleniem en krasheniem - 1 - 2 ch. Berkeboom beneden de noot verf zo: Travyat krasitelem bruin voor het bont (2-5 g op 1 water), krasyat door kislotnym sinaasappel en khromovokislym kalium (2-5 g op 1 l water).

In de uitoefening van krasheniya spant vele gebruik gebruikelijk krasiteli bestempelde als voor krasheniya khlopchatobumazhnykh doeken en bonten. De verdunning fortess is aangewezen op de intensiteit okrashivaniya, better om morilku te benutten.

Na krasheniya scheep gaan op doorzichtig otdelke.